Malacky z nadhľadu

Minule sme si so študentmi spravili exkurziu do priestorov kostola, kam sa bežný smrteľník len tak nedostane. Pod strechu nad hlavnou loďou a ešte vyššie do veže ku zvonom. Mali sme šťastie, že myšlienku malej expedície podporil svojou účasťou aj teraz už bývalý kaplán R. H. Zo svojich postrehov a fotiek som pripravil miniseriál, z ktorého si teraz môžete pozrieť prvú časť.


Cestu hore do veže sprevádzali obavy. Jednak nie každý zvláda dobre výlet do výšin, jednak hore neviedol výťah, ale séria obyčajných drevených rebríkov, ktoré už hore zrejme pustili nejednu generáciu Malačanov.


Radosť z úspešne zvládnutej cesty hore, pohľad na staré zvony, krásny výhľad na mesto a jeho okolie – to všetko viedlo k uvedomeniu si jedinečnosti tejto chvíle. Možno ani jeden z nás ôsmich sa odtiaľto už nikdy na Malacky nepozrie. Na fotke je šťastný Vlado. 🙂

Nasledujúce fotky som úmyselne neupravoval, aby sa zachovala ich autentickosť. Fotil som pomedzi „žalúziami“ na veži, ktoré trochu zabraňujú výhľadu a na fotkách spôsobili čierne pásy. Pohľad na jednu z bášt a kúsok z ulice Radlinského.


Niektoré „dominanty“ mesta, nielen z obdobia socializmu.


Hlavná križovatka a časť Záhoráckej ulice.


A ešte dva detailnejšie zábery Záhoráckej ešte pred rekonštrukciou.



Netradičný pohľad ponad školskú budovu na Kláštornom námestí na Jánošíkovu ulicu a jej okolie.

Pokračovanie nabudúce.

2 komentárov
  1. Petra
    Petra hovorí:

    jezis to uz su stare fotky:O este je vidiet dom c 18 a vedla hvb nie je este postavena ta raroha:( ale stromy uz stihli vyrubat:(

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.