Zhrnutie atletickej sezóny: Chvílová najúspešnejšia

Trojskokanka Eliška Chvílová je zatiaľ jediná držiteľka zlatej medaily z majstrovstiev Slovenska. Svoj individuálny úspech si vybojovala na juniorskom šampionáte v Košiciach cez víkend 30. júna a 1. júla. Spolu so striebrom zo seniorských majstrovstiev vlastní kompletnú medailovú zbierku.

Okrem zlata z trojskoku, kde výkonom 12,20 m v silnom protivetre deklasovala ostatnú konkurenciu, si vybojovala ešte bronz v diaľke s najdlhším pokusom 561 cm. Okrem cenných kovov z juniorskej kategórie vlastní rodáčka zo Sološnice ešte striebro z trojskoku medzi ženami. E. Chvílová je tak najúspešnejšia atlétka AC Malacky v aktuálnej sezóne.

„Myslím, že s výkonom 12,20 m môžem byť spokojná. V Košiciach nás nechali skákať do silného protivetra, čo sa na vrcholných národných podujatiach nerobí. V takýchto podmienkach som dokázala súťažiť na hranici osobného maxima (12,32 m) čo nie je zlé,“ konštatuje E. Chvílová.

Malacká atlétka je členkou skokanskej skupiny trénera Vladimíra Handla. „Je pozitívne, že Eliške sa vyhýbajú tento rok zranenia a skáče v pohode. Dali sme si pred sezónou cieľ skočiť v regulárnych podmienkach 12,50 m a na jeseň sa pokúsime toto predsavzatie dodržať,“ skonštatoval V. Handl.

Ostatní juniorskí atléti AC Malacky zbierali len strieborné a bronzové kovy. Veronika Hruščová sklamala v Košiciach výkonom 39,30 m, ktorý jej stačil na striebornú medailu. Za svojím osobným rekordom z mája tohto roka zaostala takmer o tri metre. Nadviazala tak na podobne neúspešný výsledok medzi ženami, kde skončila až na štvrtej pozícii.

Prekážkar Marco Adrien Drozda potvrdil v behu na 400 metrov prekážok papierové predpoklady, ktoré ho pasovali na bronzovú priečku. V Košiciach dobiehal tretí za dvojicou favoritov Olejník, Mikloš v novom osobnom rekorde 56,84 s.

Dorastenecká atlétka AC Malacky Monika Baňovičová v Košiciach neštartovala, keďže je v plnej príprave pred blížiacim sa medzištátnym dorasteneckým stretnutím Česko – Slovensko – Maďarsko v Nových Zámkoch. Pripomeňme, že tento rok získala na majstrovstvách Slovenska dorastu dve strieborné medaily v diaľke a trojskoku.

–TK AC–

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.