Uplynulý týždeň v športe

Uplynulý týždeň bol opäť bohatý na šport. Pozornosť pútali majstrovstvá Slovenska starších dorastencov v boxe. V hre sme mali troch zástupcov nášho RTJ Malacky a všetci traja získali medailu.

V basketbale sa darí malackým kadetom, ktorí triumfovali v Nitre i Partizánskom a okupujú prvé miesto v tabuľke. Z dôvodu absolútnej vyťaženosti Alberta Sofiana i Jakuba Valachoviča nabudúci týždeň športový sumár nebude. Ale ide len o krátkodobý výpadok, všetko podstatné by sme vám mali zmapovať o týždeň nato. Športu zdar a tomu malackému zvlášť!!!

u18907577.jpg

BASKETBAL

Malackí kadeti nenašli premožiteľa ani v treťom a štvrtom kole slovenskej kadetskej ligy. Teda, nie že by sme im to želali, pravdaže. Keď sa darí, tak je hneď život o niečo veselší.

Kadeti
3. kolo

Iskra Partizánske – Strojár Malacky
52:92

Strojár v zostave: Bojanovský, Kurák, Michálek, Pištelák, Kapitán, Falath, Hummler, Kabzan, tréner družstva: Orth Branislav, asistent trénera: Ondruš Peter, vedúci družstva: Ivančík Karol

Kadeti
4. kolo

BK Casta SPU Nitra – Strojár Malacky
51:94

Strojár v zostave: Bojanovský, Kurák, Michálek, Pištelák, Kapitán, Falath, Hummler, Kabzan, tréner družstva: Orth Branislav, asistent trénera: Ondruš Peter, vedúci družstva: Ivančík Karol

… ako vidieť, výsledky z oboch zápasov skončili takmer totožne, ale čo je najpodstatnejšie, v prospech našich basketbalistov. Braňo Orth tak môže mať naďalej radosť.

Starší žiaci
1. a 2. kolo

Strojár Malacky – AŠK Inter Bratislava
28:56 a 27:73

Malacky: Izakovič, Jurík, Babčánik, Rajzík, Škoda, Matúšek, Hrnčiar, Obernauer, Valovič, Boďo, Pištelák, Trutz, tréner družstva: Ivančík Karol, vedúci družstva: Ivančík Ludovít

…Karol Ivančík nám poslal i výsledky starších žiakov, ktorí v dvojzápase s Interom v oboch prípadoch prehrali.

BOX

Cez víkend sa v Novom Meste nad Váhom konali majstrovstvá Slovenska starších dorastencov. O tejto akcii sme informovali v minulom sumári. Teraz by sme vám mali priniesť výsledky našich športovcov. Nepamätáme si, že by nám niekedy Ali Reisenauer, teda tréner malackých boxerov nepovedal, že na podujatí štartovalo málo pretekárov. „Účasť boxerov na tomto podujatí bola slabá. V niektorých hmotnostných skupinách súťažili len traja boxeri a preto niektorí z nich postupovali voľným losom do semifinále, prípadne až do finále.“ Je to škoda, box nie je jediný šport na Slovensku, ktorý trpí nedostatkom pretekárov. Venujme sa však teraz trojici našich Malačanov, ktorí sa na Považí predstavili.

Michal Mislovič mal v kategórii do 64 kilogramov dostatok súperov s ktorými sa mohol rovnať. V piatok začal svoje účinkovanie na šampionáte víťazstvom nad bratislavským reprezentantom Filipom Drahovským. „Michal ho dobre poznal z predošlých súbojov,“ povedal Ali Reisenauer. I tento fakt možno pomohol nášmu zástupcovi v boji o semifinále, do ktorého sa automaticky po víťazstve dostal. Tu už čakala prekážka v podobe Trnavčana Tibora Kružela. Tréner Reisenauer potvrdil, že Kružel bol favorit na víťazstvo v tomto súboji. „Michal bojoval, ale napokon to nestačilo.“ O prehre Michala Misloviča vraj rozhodol fakt, že sa podriadil natolenému tempu a najmä štýlu, ktorý praktikoval Kružel, mimochodom neskorší majster Slovenska v tejto kategórii. Nás môže tešiť Mislovičovo tretie miesto.

Roman Tatarka nemohol mať v kategórii do 54 kilogramov veľké oči. „Roman má v tejto kategórii pramálo skúseností,“ priznáva Ali Reisenauer. „V ringu stáli proti nemu takí, čo už odboxovali minimálne tridsať zápasov. Roman len osem.“ To sa napokon i prejavilo, Roman vypadol v prvom kole s Bratislavčanom Róbertom Jankom na body. Keďže v tejto kategórii štartovali len štyria pretekári, Romanovi stačila i prehra na zisk bronzovej medaily.

tatarka-klima-mislovic.jpg

Zľava R. Tatarka, D. Klíma, M. Mislovič

Najviac nás potešil Dávid Klíma, hoci mal zo všetkých našich zástupcov najmenej súperov – troch. V každom prípade mal zaistenú minimálne bronzovú medailu. V prvom zápase kategórie do 60 kilogramov však ukázal, že tretie miesto nechce. Hoci to tak na prvý pohľad nevyzerá, patrilo tomu najporazenejšiemu. A tým sa stal Klímov protivník v prvom kole Jakub Guláš . „Dávid predviedol skvelý box a zaslúžene postúpil,“ povedal nám Ali Reisenauer. Vo finále narazil na favorizovaného Dubničana Mária Zábojníka, ktorý prognózy naplnil. Klíma prehral, ale so striebornou medailou sa stal najúspešnejším zástupcom malackej výpravy.

HÁDZANÁ

Z hádzanej tentoraz veľmi krátko. A tím mužov Strojára mal voľno a mohol víkend využiť naplno podľa svojich vlastných predstáv. Ako a kde, po tom sme nepátrali.
Hralo však B družstvo Malaciek (hrá v tej istej súťaži, ako „áčko“ v druhej slovenskej lige).

TJ Strojár Malacky – DAC Dunajská Streda 36:13

… ako vidíte, v Maline to bol koncert našich hráčov, hostia z juhu Slovenska toho najmä v obrane príliš mnoho neukázali. Vlastne ukázali – diery a dezorganizáciu, ale to je už z výsledku evidentné. Našim hádzanárom držíme place do ďalších kôl.

A hrali aj mladší žiaci. Na pôde bratislavského ŠKP prehrali s tamojším B družstvom:

ŠKP Bratislava B – TJ Strojár Malacky 20:14

FUTBAL

u14544252.jpg

 ŠK Malacky – Jakubov 1:1

Futbalisti dosiahli remízu v domácom derby zápase s Jakubovom. Inak, všimli sme si, že v tejto súťaži majú diváci možnosť vidieť ešte jedenásť takýchto derby zápasov. V lige s nami hrajú ešte okolité obce Kostolište, Gajary, Jakubov, Jabloňové, Zohor, Záhorská Ves, Veľké Leváre a Studienka. Za týždeň hráme v Studienke. Viac informácií máte možnosť nájsť na stránke www.skmalacky.sk. A prípadne tam hlasovať v ankete, či ste spokojní s úrovňou futbalu v Malackách. Nikto vás však nenúti! Môžete ísť aj na huby…

VOLEJBAL

lov029.jpg

 Odveta 1. kola Slovenského pohára mužov

STU Bratislava – Strojár Malacky 3:0 (25:23, 25:18, 25:16)

„Niekedy mám pocit, že naši hráči potrebujú psychológa,“ uľavil si prezident volejbalového oddielu Strojár Malacky Dušan Rusnák. Reagoval tak spontánne na prehru Malačanov v prvom kole Slovenského pohára na palubovke STU Bratislava. Len tak pre informáciu: STU hrajú prvú ligu (čiže nižšiu súťaž, ako Strojár – ten hrá extraligu). Malacky v prvom zápase zvíťazili doma v Maline 3:0 na sety a možno sa už videli v druhom kole. Bratislavčania však predviedli našim, že skutočne bilancovať sa môže až keď už je všetko isté. Naši uviazli na polceste. V Mlynskej doline neboli schopní uhrať ani set a aj z vyjadrení D. Rusnáka „to bolo celé jeden veľký kŕč“. Naši tak vypadli z pohára. Jediné možné pozitívum je, že sa môžu naplno sústrediť na extraligu.

4. kolo extraligy mužov

Strojár Malacky – Neografia Martin 3:0 (25:14, 25:19, 27:25)

Malacky: Mi. Šmahel, Kobza, P. Šmahel, Janík, Ma. Šmahel, Petrovič, libero Podhorný

Naši hráči sa rehabilitovali (aspoň trochu) za prehru v Slovenskom pohári, keď „zmastili“ nováčika z Martina 3:0. Prvý set bol veľmi jednoznačný, čo paradoxne Malackám neprospelo. „Naši chlapci poľavili v druhom i treťom sete. Nehrali tak dôrazne, ako na začiatku a súpera vlastne sami postavili na nohy,“ reagoval tréner našich hráčov Boris Sládeček. Martin vyzeral po prvom sete zdecimovaný, v treťom sete však chvíľami „hrýzol“. Malačania získali prvé víťazstvo v novom ročníku extraligy. Dúfame, že nám prinesú ešte viac svetlých zápasov.

1. kolo kvalifikácie majstrovstiev Slovenska starších žiačok, oblasť Bratislava

Strojár Malacky – VK Račianska 3:0 (25:3, 25:6, 25:9) a v druhom zápase, čuduj sa svete opäť 3:0 (25:5, 25:2, 25:5)

Malacky Pazderová, Kadlecová, Slobodová, Slováková, Vaváková, Vávrová, (Vozárová, Holešová)

V spolupráci s Matejom Haringom opäť nazeráme i do mládežníckeho volejbalu a vidíme, že sa darí. Len to nezakríknuť! Šialene vysoké výsledky jednotlivých setov nie sú výplodmi našej chorej mysle, ale skutočne realitou slovenských paluboviek. Je vôbec možné deklasovať súpera takouto ničivou silou? „Treba si uvedomiť, že Račianska je nováčik v súťaži. Po celý zápas nám toto družstvo nijako „neublížilo“. Z pozície trénera nie som zrovna nadšený, lebo súper nebol schopný odhaliť naše slabiny a tak môžem liečiť stále len tie, o ktorých viem,“ zhodnotil Maťo Haringa.

2. kolo kvalifikácie majstrovstiev Slovenska starších žiačok, oblasť Bratislava už nebudeme písať, lebo je to zbytočné…

Strojár Malacky – VK TAMI 1:3 (14:25, 24:26, 25:16, 18:25) a 0:3 (20:25, 24:26, 10:25)

Malacky: Pazderová, Mravíková, Slobodová, Kadlecová, Holešová, Sadovská (Gažová, Vozárová)

Bratislavské družstvo VK TAMI platí v súťaži za najväčšieho favorita a najväčšieho rivala Malaciek. Aj sa to potvrdilo, po spanilej jazde s Račianskou prišlo precitnutie v podobe dvoch prehier. „Našim hlavným problémom je maródka niekoľkých dobrých hráčok,“ vraví Maťo Haringa. „Ale nechcem sa vyhovárať, ostatné dievčatá by mali využiť šancu, že nastúpili a predviesť svoje schopnosti. Osobitne ma mrzí odovzdaný výkon v poslednom sete druhého zápasu, keď sme prehrali 10:25.“ Opäť sa ukazuje, že hranica medzi úspechom a neúspechom je tenká a keď sa jeden deň zvíťazí 25:2, na druhý deň môžeme podobným výsledkom prehrať… Ale to poznáme. A VK TAMI aspoň odhalilo skryté slabiny tímu, čo môže byť aká taká náplasť za prehru.

1. kolo 1. ligy žien

Púchov – VTC Strojár Malacky 3:0 a 3:2

Malacky: Milacová, Reháková, Klempová, Dorková, Pfuntnerová, Snopeková (liberka Haringová, Martonová)

Naše ženy odohrali prvý dvojzápas. Ak vás mätie názov VTC Strojár, tak to je preto, lebo tento tím je vlastne spoločným družstvom Strojára Malacky a VTC Pezinok. „Je fajn, že Malacky majú opäť družstvo žien,“ hovorí Matej Haringa. „Mladé hráčky, ktoré sa nedostanú do základnej zostavy v drese Pezinka hrajú v nižšej súťaži za Malacky. Sú tu aj skúsené hráčky, ako Dorková alebo Pfundtnerová, ktoré hrávali extraligu v ženskom družstve Malaciek a mali by rozdávať skúsenosti mladším.“
Vidíme, že prvé dva zápasy naše ženy prehrali. „Rozhodla skúsenosť Púchovčaniek. Náš tím sa ešte spoznáva a domáce hrali ozaj dobre.“ Takto zhodnotil zápas M. Haringa. Držíme našim dievčatám (aj keď sú to už ženy) palce, nech sa im v ďalších zápasoch darí stále viac.

5 komentárov
  1. Anonym
    Anonym hovorí:

    Futbalisti nezúfajte. Možno budete o pár rokov hrať prvú ligu. Veď volejbalisti nemajú ani žiakov, ani dorast, ani juniorov, ale muži hrajú extraligu! Síce v zostave je jeden malačan, ale dnes to je jedno. A vy si len držte svoju súťaž. Pre pospolitý ľud je lepšie hodiť na Hasprunku, Gajary či Jakubov, než na Slovan. Úroveň týchto družstiev je v podstate rovnaká, ale Hasprunka je nám predsa len srdcovo bližšie. Je lepšie, keď si zanadávame do skur….ých svíň Gajaranom, než nejakým Slovanistom. A piata liga by bola ešte lepšia. To by bol v tom čert, aby sme jakubovské béčko doma nerozbili…..

  2. albert sofian
    albert sofian hovorí:

    Florbalistov sme už neraz oslovili a nikto nám nič nepíše. Ale popracujeme na tom a budeme sa snažiť zháňať výsledky.

  3. matej
    matej hovorí:

    volejbalisti ziakov maju, bude aj juniorka a neviem ci je lepsie sa pozerat na nejaku 4.ligu futbalu, kde si nadavaju hraci do ko….v a fanuskovia zase hracom…alebo na extraligu muzov ci zien v kazdom jednom sporte, kde vidite kvalitu a pekne sportove vysledky.Nie je to len o volejbalistoch, ak su schopny v tych najvyssich ligach hrat aj futbalisti, ci hadzanari, ci florbalisti potom by to bolo super aj pre mesto, ktore by sa aj takymto sposobom dostalo do povedomia viac ako uz je.

  4. Ewa
    Ewa hovorí:

    akurat som chcela napisat, ze o florbale nic, ale niekto ma predbehol 🙂 ved sa dohodnite s otom, nech vam posiela infosky.. hm, ale to asi uz napadlo aj vam, ze? takze nie som taka bystra ako si myslim .. no co uz, polepsim sa

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.