Stolnotenisové výsledky a pozvánka na turnaj

Malačania sa na majstrovstvách Slovenska v stolnom tenise dostali do štvrťfinále. Už tento víkend bude v našom meste prebiehať medzinárodný turnaj žiakov.

Cez víkend 3. a 4. marca prebehli v Bratislave majstrovstvá Slovenska mužov a žien v stolnom tenise. Malackí pingpong mal v talóne viacero žolíkov, z ktorých každý mohol utrhnúť v dvojhre alebo štvorhre jeden z cenných kovov.

V kvalitne obsadenej mužskej dvojhre svoju púť dotiahol najďalej Jaromír Truksa. Hlavný tréner mládeže v malackom klube MSK je na hosťovaní v inom záhoráckom tíme Stavoimpex Holíč. Na šampionáte sa prepracoval do štvrťfinále, v ktorom sa proti nemu postavil jeden z top favoritov na zlato, naturalizovaný Slovák, rodák z Číny Bai He. Ten v súboji s J. Truksom nestratil ani set a vyradil Malačana v pomere 4:0.

Bai He významným spôsobom ovplyvnil aj semifinále štvorhry, kde spolu Kristiánom Kobsom (obaja Havlíčkův Brod) opäť zdolal Jaromíra Truksu a jeho spoluhráča Jakuba Figeľa, ktorí na šampionáte obliekli dres Holíča. Zápas bol opäť jednoznačný, Záhoráci prehrali 0:4, ale bronz už im nik nevzal.

Semifinálové brány zostali zakliate aj pre duo malackých junioriek Monika Haringová, Dominika Vizinová, ktoré v ženskej konkurencii narazili na duo Martina Adámeková. Lívia Drotárová (Lučenec/Valaliky). Malačanky po dramatickom prvom sete už nestačili na neskoršie vicemajsterky Slovenska, ale podobne ako muži, aj ony odchádzali s bronzovými medailami.

Výsledky:
Bai He (STEN marketing HB Ostrov Havlíčkov Brod/ČR) – Jaromír Truksa (Stavoimpex Holíč) 4:0 (8,10,10,9)
ai He, Kristián Kobes (Havlíčkov Brod) – Jaromír Truksa, Jakub Figeľ (Stavoimpex Holíč) 3:1 (4,9,-8,6)
Martina Adámeková, Lívia Drotárová (Lučenec/Valaliky) – Monika Haringová, Dominika Vizinová (MSK Malacky) sd3:0 (11,4,8)


Malacky očakávajú jednu z najväčších športových udalostí roka. Od piatka 15. marca do nedele 17. marca bude v športovej hale Malina prebiehať veľký medzinárodný turnaj v stolnom tenise v kategórii najmladších a mladších žiakov. Prihlásených je až 16 krajín z Európy.

Stolný tenis čaká v Malackách sviatok. Klub MSK Malacky v skromných podmienkach vychováva početnú mládežnícku enklávu, ktorá by aj v Malackách v drese Slovenska mala bojovať proti zahraničnej konkurencii. Podľa predsedu klubu, trénera a zároveň riaditeľa turnaja Vladimíra Mihočka budú z malackého klubu v akcii ôsmi hráči, ktoré nastúpia v drese Slovenska. Z najmladších žiakov sú to Félix Ivančo, Patrik Fusek, Andrej Freund a Tomáš Černý. Najmladšie žiačky budú zastúpené v osobách Laury Švajdlenkovej, Hany Pradličkovej a Valentíny Merešovej. Medzi mladšími žiakmi sa s raketou predstaví Malačan Marek Nemec. Neoficiálne začal súťažný program 3. ročníka Slovak Open Malacky dnes (štvrtok 14. marca) akreditáciou prihlásených družstiev. V piatok sú na programe tímové zápasy, ktoré vyvrcholia v sobotu. V ten istý deň sa začne kvalifikácia individuálnych súťaží a oficiálnym prípitkom sa turnaj otvorí. V nedeľu čaká hráčov a divákov finále individuálnych súťaží.

Program:
Štvrtok, 14. marca 2013 Akreditácia
Piatok, 15. marca 2013, 9.00 Súťaže družstiev
Sobota, 16. marca 2013, 9.00 Individuálne súťaže, Finále súťaže družstiev
Sobota, 16. marca 2013 18.00 hod Slávnostný prípitok
Nedeľa, 17. marca 2013, 9.00 Individuálne súťaže

Počet zúčastnených krajín – 16:
Rakúsko, Bielorusko, Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Grécko, Maďarsko, Írsko, Izrael, Taliansko,
Lotyšsko, Litva, Portugalsko, Slovensko, Španielsko, Švajčiarsko

-TK AC-

Ilustračné foto: tischtennis.info

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.