Najväčšie lákadlá divadelného festivalu

Do divadla príde horor! Chcete si vyskúšať herectvo? Živé sochy, choduliari aj vtipná kaša. Bombová akčná komédia. Nočná ohňová šou. Pripravili sme pre vás niekoľko vychytávok, ktoré sa oplatí na tohtoročnom festivale Zejdeme sa na hambálku určite vidieť a zažiť.

Do divadla príde horor!
Žena, Pánboh, čertisko a sedem zakliatych je inscenácia, ktorú nám príde do Malaciek predviesť Staré divadlo Nitra. Hra obsahuje nielen situačné i dejové napätie, ale aj slovný a inscenačný humor, výbornú scénickú hudbu a nápaditú scénografiu. Príďte sa pozrieť do kina v piatok 13. septembra o 18:00 hod. a zistíte, či napokon žena našla vytúženú lásku… Vstupné: 6 €.

Chcete si vyskúšať herectvo?
Jedinečnú príležitosť budete mať na Improlige o veľký hambál, čo je súťaž v divadelnej improvizácii, ktorá bude prebiehať v piatok 13. septembra o 22:30 hod. v Spoločenskom dome MCK. Prihlášky budú všetkým záujemcom k dispozícii počas festivalu, neváhajte sa zapojiť! Odmenou vám môže byť nielen cenná trofej, ale aj neutíchajúci potlesk. Ak však javisko predsa len nie je to pravé miesto pre vás, môžete sa prísť pozrieť a pobaviť aspoň do hľadiska, ste srdečne vítaní! Navyše tento rok sa môžete tešiť počas improligy aj na minikoncert speváckych talentov z Divadla na hambálku, takže o zábavu bude postarané. Vstup je voľný.

Živé sochy, choduliari aj vtipná kaša
V sobotu 14. septembra sa od 9:00 do 17:00 hod. premení parkovisko od Floriána ku kinu na jedinečný Hambáljarmok. Tentokrát sa oplatí prísť na návštevu hladný, pretože pre všetkých návštevníkov bude pripravená hambálkovská vtipná kaša. Podávať sa bude zadarmo, pričom sa spoločnými silami pokúsime o zápis do Knihy rekordov Slovenska v jedení krupicovej kaše. Okrem toho sa môžete tešiť na bohatý program pre malých aj veľkých – nebudú chýbať rozličné súťaže, zábavné hry, tvorivé dielne, fotenie, divadelné predstavenia, hudba, živé sochy, choduliari, hambálkovci v kostýmoch a čajovňa na terase kina. Vstup na celý Hambáljarmok je voľný.

Bombová akčná komédia
A to doslova! Tri letušky a jeden pilot z odlišných leteckých spoločností sa rozhodli vyriešiť svoje finančné problémy malou jednorazovou brigádou – bombovým útokom na súkromné lietadlo zbohatlíka. Podarí sa im vykonať takmer dokonalý zločin? Dozviete sa už 14. septembra o 21:00 hod. v Spoločenskom dome, kde nám predvedie akčnú komédiu S hlavou v oblacích české profesionálne divadlo Do houslí. Vstupné: 6 €.

Nočná ohňová šou
Pod názvom Duo Aratron Aspis sa skrýva odvážny mladý pár, ktorý sa venuje žonglovaniu, hltaniu ohňa aj „fakírovaniu“. Ohňovú šou tohto šikovného dua, ktoré môžete poznať tiež z talentovej súťaže, si vychutnáte, ak prídete v sobotu 14. septembra o 23:00 hod. pred Spoločenský dom MCK. Vstup je voľný.

Program festivalu nájdete tu.

Viac informácií o festivale nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Šiesty ročník Zejdeme sa na hambálku je podporený z Nadačného fondu Slovenskej sporiteľne v Nadácii Pontis. Partnermi festivalu je Ministerstvo kultúry SR a Raiffeisen bank. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.

___________________________________________________________________
Doplňujúce informácie o festivale: Festival Zejdeme sa na hambálku je nesúťažná prehliadka divadelných inscenácií, ktorú organizuje Divadlo na hambálku spolu s Mestským centrom kultúry v Malackách. Prvý ročník festivalu sa konal v roku 2008. Prvému ročníku predchádzal ešte skúšobný ročník, tzv. nultý. Počas niekoľkých dní prináša festival do Malaciek predstavenia rozličných ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov. Okrem hier pre dospelých je vždy pripravené aj niečo pre deti. Súčasťou festivalu sú každý rok tiež rôzne sprievodné podujatia v podobe workshopov, súťaží v improvizácii, výstavy, koncertov či tanečných zábav. Tento rok sa koná šiesty ročník festivalu, ktorý bude prebiehať 11.-14. septembra 2013.

Lístky na festival: Vstupenky na jednotlivé predstavenia šiesteho ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku sú už v predaji – môžete si ich zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.kinomalacky.sk. V ponuke je tiež zvýhodnená permanentka v cene 20 €, ktorá platí na všetky predstavenia festivalu okrem Radošinského naivného divadla.

Ďalšie informácie pre médiá poskytne:
Jana Zetková, riaditeľka MCK Malacky, tel.: 0903 801 214, e-mail: zetkova@mckmalacky.sk
Vladimír Zetek, režisér DNH, tel.: 0905 339 683, e-mail: vlado.zetek@gmail.com

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.