Nová kniha o dejinách športu v Malackách

Mestské centrum kultúry s finančnou podporou od mesta Malacky vydalo publikáciu Dejiny športu v Malackách. Kniha bola prezentovaná v piatok 3. októbra na slávnosti, ktorej sa zúčastnili zástupcovia malackých športových klubov.

Slávnostný výkop Fredyho Swana, ktorým uviedol knihu do života

Dvaja prispievatelia s novou knihou

Slávnosť bola zorganizovaná pri príležitosti 100. výročia založenia futbalového klubu, ktorý vznikol koncom roka 1914 v hostinci oproti železničnej stanici. História malackého športu je však obsiahlejšia, organizovácie týkajúce sa športu v meste fungovali už koncom 19. storočia.

Tému športu spracúvali pracovníci malackého múzea počas posledných rokov, vychádzali najmä z doterajších publikácií a z podkladov od jednotlivých klubov. Informácie a fotografie poskytovali priebežne aj jednotlivci.

Dejiny športu v Malackách

Publikácia má rozsah 256 strán, obsahuje viac ako 200 unikátnych obrázkov. Redakčnú radu tvorili Martin Macejka, Pavol Vrablec, Peter Blažíček, Anton Pašteka, Alfréd Swan, Jakub Lepiš, Pavlína Habová a Adam Bielesz. Ide o najväčší publikačný počin múzea za posledné roky. Kniha je v predaji v Mestskom centre kultúry Malacky (knižnica, múzeum) a v Turisticko-informačnej kancelárii za cenu 9 €. Okrem nej vydáva múzeum každoročne od roku 2008 zborník, obsahujúci štúdie o histórii regiónu. Tohtoročný – venovaný najmä prvej svetovej vojne vo vzťahu k Malackám – vyjde v decembri.

Fotogalériu z prezentácie knihy si môžete pozrieť na facebookovej stránke Malackých pohľadov.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.