Predvolebný projekt Malackých pohľadov 2014

Voľby do mestského zastupiteľstva a voľba primátora mesta sú témy, ktoré pomaly osadzujú bilboardy, poštové schránky a virtuálny priestor sociálnych médií. Malacké pohľady sa rozhodli prispieť svojou troškou k verejnej diskusii o samospráve mesta a uskutočniť predvolebný informačný projekt vo vlastnej réžii. Naším cieľom je prispieť k vyššej volebnej účasti a posilniť tak legitimitu nového vedenia mesta.

Po 16 rokoch budú mať Malacky nového primátora – preto sa náš projekt sústreďuje na voľbu šéfa exekutívy mesta. O nástupcovi Jozefa Ondrejku sa rozhodne 15. novembra v priamej voľbe. Svojho nového úradu sa zvolený kandidát ujme na ustanovujúcom zasadnutí novozvoleného mestského zastupiteľstva, zrejme do konca roka 2014.

Na Malackých pohľadoch ponúkame všetkým ôsmim kandidátom na primátora rovnaký priestor na prezentáciu ich postojov, aby ich občania mohli lepšie spoznať a rozhodnúť sa voliť. Sme veľmi radi, že sa kandidáti rozhodli túto ponuku prijať. Každý týždeň im položíme rovnakú otázku. Prvá pre všetkých kandidátov sa týkala ich motivácie, ktorá ich viedla k rozhodnutiu kandidovať. Ich odpovede si môžte prečítať už tento štvrtok na našej stránke.

Okrem týždenných otázok a odpovedí sa štyri dni pred voľbami, v utorok 11.11.2014 o 19:00, uskutoční verejná diskusia kandidátov na primátora. Miestom konania bude Kultúrní domeček (Kino). O ďalších detailoch vás budeme informovať ,

Chceli by sme požiadať všetkých kandidátov aj občanov o kultivovanú vecnú diskusiu, bez osobných útokov a osočovania. V prípade porušenia kódexu stránky malackepohlady.sk si vyhradzujeme právo príspevok neuverejniť, alebo vymazať komentár.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.