Druhá otázka pre budúceho primátora Malaciek

Druhá otázka ankety pre kandidátov na primátora Malaciek otvára tému, o ktorej sa verejne príliš nediskutuje, avšak ovplyvňuje kvalitu života väčšiny občanov. Blízkosť hlavného mesta je pritom jedným z faktorov, ktorý výrazne vplýva na Malacky. Spýtali sme sa všetkých ôsmich pánov, ako naložiť s týmto potenciálom.

Novota_MPIng. Marian Novota, PhD. – 46 r. – IT špecialista

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

V meste a okolí nám mnohé chýba a ľudia vedia, že je to aj z dôvodu blízkosti Bratislavy. Viaceré finančné podpory nie sú určené mestám a obciam Bratislavského kraja. Preto sa musíme zamerať na využitie potenciálu, ktorý sa nám ponúka.

Posilnením pozície Malaciek ako centra dolného Záhoria je nevyhnutné zlepšiť atraktivitu regiónu bohatého na prírodné, kultúrne a historické prvky. Bratislava je vedeckým, priemyselným a finančným centrom Slovenska a o to viac jej chýba to, čo jej môžeme ponúknuť.

 

Petko_MPMgr. Róbert Peťko – 39 r. – pracovník v oblasti bezpečnosti

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

V súčasnej dobe je to najmä možnosť pracovať v Bratislave, čo už teraz nepriamo dáva možnosti rozvoja nášmu mestu. Táto výhoda sa však stáva i nevýhodou a to dennodenné cestovanie Malačanov, ako i obyvateľov okolitých dedín centrom Malaciek. Táto situácia spôsobuje dopravné kolapsy.

Malacky by mali preto využiť svoje postavenie a tlačiť na BSK, aby urýchlene podporilo vytvorenie severného obchvatu mesta a tým ukľudnilo dopravnú situáciu. Obchvat by bol určite impulz k ďalšiemu rozvoju mesta.

 

Rusnak_MPIng. Peter Rusňák, PhD. – 33 r. – riaditeľ TSÚP – NPPC

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Malackám ako súčasti funkčného územia Bratislavy je dôležité zamerať sa na partnerstvo v oblasti Udržateľného mestského rozvoja, ktorý je súčasťou regionálnej integrovanej územnej stratégie cez zastúpenie v odborných pracovných tímoch odborníkmi z Malaciek a z okresu.

Strategické dokumenty zadefinujú ciele nášho mesta v oblasti podpory integrovaného regionálneho operačného programu. Blízkosť Bratislavy je obzvlášť pozitívna v oblasti zvyšovania tvorby pracovných miest cez využitie priemyselného parku v Malackách.

 

Riha_MPJUDr. Ing. Juraj Říha, PhD. – 29 r. – právnik, ekonóm

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Bratislava predstavuje príležitosť pre vzdelávanie, kultúru či prácu, preto s ňou zlepším spojenie. Obnovenú MHD chcem zapojiť do systému Bratislavskej integrovanej dopravy a mestský autobus poskytnúť zadarmo školám, divadelníkom či športovcom.

Vnímam tiež množstvo ľudí pracujúcich v Bratislave a žijúcich v nájme, ktorí túžia po vlastnom bývaní, preto podnietim bytovú výstavbu. Chcem využiť aj potenciál významných firiem a univerzít v regióne v rámci systému prepojenia praxe a teórie na školách.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJUDr. Jozef Walter – 68 r. – právnik

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Otázku by som rozšíril. Či blízkosť Bratislavy neškodí. Niekedy áno, čo sa ukázalo po r. 1960, po zrušení malackého okresu.

S Bratislavou je výborné spojenie, vyhovuje dochádzaním do zamestnania a študentom, nemusia platiť internáty. Blízkosť a dopravné spojenie je výhodou na príchod významného investora, o ktorého sa musí mesto intenzívne zaujímať. Sú ďalšie výhody či už využitia kultúrnych, športových a iných aktivít v Bratislave. Pre Malacky by bolo najvýhodnejšie vytvorenie Záhoráckej župy.

 

 

Fabian_MPPeter Fabian – 50 r. – elektrotechnik

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Malacky by mali blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj využiť spôsobom, ktorý by naše mesto zviditeľnil v Bratislave a širokom okolí.

Mám na mysli vybudovanie dobrého podnikateľského prostredia pre zahraničné a domáce firmy a súkromných podnikateľov, ktorí by vytvorili nové pracovné miesta, ďalej rôznymi kultúrnymi, športovými, agroturistickými podujatiami, vybudovaním cyklotrás, historickými prehliadkami na prilákanie nových návštevníkov.

 

Ing. Jozef Halcin – 39 r. – štátny zamestnanec

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Neodpovedal. *

* Vyjadrenie J. Halcina: Svoju kampaň na primátora Malaciek, t.j.predstavovanie konkrétnych riešení pre obyvateľov nášho mesta, plánujem verejnosti prezentovať v zákonom stanovenom termíne. Do tej doby prosím rešpektujte moje právo nevyjadrovať sa k takto smerujúcim otázkam.

 

Hurban_MPJán Hurban – 49 r. – elektrikár

Akým spôsobom by mali podľa Vás Malacky využiť blízkosť Bratislavy pre svoj rozvoj?

Neodpovedal.

 

 

 

 

 

 

 

10 komentárov
  1. Martin
    Martin hovorí:

    A ten pan Halcin, ktoreho bilboardy su uz nejaky tyzden po Malackach, to je ten isty ci nejaky iny?

  2. Sisa
    Sisa hovorí:

    Pán Halcin sa bude prezentovať až v zákonom stanovenom termíne….to že sa na nás usmieva z pútačov v Malackách to je tiež zákonom stanovený termín….:-)))))…ach ten SMER mu poriadne poplietol hlavu….alebo Róbert, kt. sa neustále chvastá…ach jaj

  3. Milan
    Milan hovorí:

    Mne prekaza, ze pan Halcin svojim billboardom arogantne zakryl vyhlad na kulturnu pamiatku synagogy pred „zakonom stanovenom termine“.

  4. Miku
    Miku hovorí:

    Mierne rozumiem p. Ríhovi a p. Peťkovi. Ostatné je ako “ Sila otáčajúca skrutkou je menšia ako sila, ktorá posúva skrutku. Závit je vlastne zatočená naklonená rovina, sila posuvu po naklonenej rovine (pri skrutkách je posuv po závite pri otáčaní) je menšia ako sila potrebná na zdvihnutie telesa bez naklonenej roviny (pri skrutke posuv celej skrutky).“

  5. Marian
    Marian hovorí:

    Nedá mi nezareagovať a rád by som vysvetlil prečo tomu tak je. Robím to touto formou, lebo možno chýba informácia, že kandidáti majú k dispozícii len 500 znakov na odpoveď, ale k veci. Oficiálna kampaň začína až 29.10.2014. Z tohoto dôvodu musím odpovede písať tak aby som tento zákon neporušil. Pokiaľ kandidát píše čo chce urobiť, robí vlastne kampaň. Je len na voličoch ako to posúdia a na ňom samotnom ako sa s týmto morálne vysporiada. Ja osobne zákon porušovať nehodlám. Preto poprosím o pochopenie, všetko sa dozviete v dobe oficiálnej kampane. Ďakujem.

  6. René
    René hovorí:

    Ja sa chcem spýtať, ktorý z kandidátov je ochotný postaviť sa ešte pred voľbami niekde na námestí (aj bez gulášu) a rozprávať sa s ľuďmi. Nie také, že aké má tituly a kde pracoval, akého „papaláša“ robil, ale na to, čo chce pre občanov urobiť, ako bude riešiť predchádzajúce mrhanie verejnými prostriedkami a čo sa stane, ak svoje sľuby nesplní.

  7. Rišo
    Rišo hovorí:

    Pán riaditeľ Rusnak na FB sa Vás pýtajú na Vaše členstvo v HZDS? Neodpovedáte.
    Ani na ďalšie otázky neodpovedáte.
    Bol ste podpredseda HZDS v okrese Malacky ?
    Podporuje Vás strana Smer a HZDS ?
    Bude p. Ondrejka Vašim viceprimátorom a p. Mračna prednosta MsU?
    Viete aspoň tu odpovedať ?
    Alebo v pripade otázok máte taktiku ala Fico? Mlčať mlčať a mlčať.
    Prečo je proti Vášmu konkurentovi vo voľbách vedená všade antikampan , ktorá ho ma očierňit a pospinit jeho meno ?
    Máte s touto kampaňou niečo spoločne ?
    Prečo je na ostatných kandidatov vyvíjaný maximálny tlak , aby odstúpili v prospech Vás ?
    Odstúpi pán Petko a Halcin v prospech Vás ?
    Prečo na nich toľko strana Smer tlači ?
    Ide fakt o post primátora ?
    Alebo ide o ďalšie parciky za 470 tis. a ďalšie fontánky za 90 tis.
    Viete aspoň na pár otázok odpovedať ?

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.