Malacké pohľady majú už osem rokov

20. októbra slávia Malacké pohľady ôsme výročie od svojho založenia. Stránka má svojich fanúšikov a stabilných čitateľov, niekoľko rokov ju vyhľadávajú aj študenti. V krátkosti sme zrekapitulovali pôsobenie Malackých pohľadov.

Články
V roku 2006 sme zverejnili prvých 28 článkov. Postupne počet rástol, ročne sa pohyboval okolo 100-130 príspevkov. Celkový počet zverejnených článkov sa blíži k tisícke. Najviac článkov sa týka histórie (236), ďalších 88 je zaradených do obľúbenej rubriky Stroj času. V kategórii Publicistika je 118 článkov. 97 príspevkov sa týka kultúry, 43 je venovaných prírode a 109 športu.

K počtu článkov treba prirátať príspevky v časti Spoznajte Malacky – zobrazia sa po ukázaní myšou na rovnomenné tlačidlo v hornej lište pod titulnou fotografiou stránky. Všetky články na stránke sú v slovenčine. Články v sekcii Spoznajte Malacky chceme preložiť do nemčiny a angličtiny.

Z článkov venovaných histórii a prírode boli zostavené dve knihy. Kniha Malacké pohľady. Výber z článkov 2006-2009 vyšla na konci roka 2009, v súčasnosti je vypredaná. Kniha Malacké pohľady. Výber z článkov 2010-2012 vyšla v roku 2013.

Autori
Uvedené články napísali viac ako dve desiatky autorov. Medzi redaktorov patria Martin Macejka, Martin Marek, Mária Mareková a Miroslav Konečný. Stabilným prispievateľom je Jakub Valachovič. Občasne prispievajú Vlado Handl, Milan Valachovič, Vladimír Kormančík, Magda Sršňová a ďalší.

Čitatelia
Počet čitateľov od vzniku stránky stúpal, od roku 2009 je stabilný. Mesačne stránku navštívi viac ako 2000 ľudí. Počet komentárov na stránke po upustení od kontroverznejších tém výraznejšie klesol, čitatelia sa skôr ozývajú formou e-mailov. Väčšinou ide o čitateľov zo Slovenska a z Českej republiky.

Facebook
Facebooková stránka Malackých pohľadov funguje od roku 2009. Obsahuje väčšinou odkazy na aktuálne články na našej stránke, občas zaujímavosti aj z iných stránok. Obľúbené sú najmä fotogalérie. Aktuálne patrí medzi fanúšikov stránky na facebooku 777 ľudí.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.