Malacký betlehem

Bezprostredne po Živom Betleheme, ktorý Malačanom pripravujeme, bývam vždy dojatá. Prvou pomyselnou kockou domina, ktorá rozbehne prípravy a uzatvára milé happeningové podujatie je otázka Ota Divínskeho: Tak čo, dáme sa na to?

Keď viem, že je Oto, viem, že bude Betlehem. Na „malé veľké“ veci prichádzajú práve takýto rytieri. Pri nich rastú divadelníci zo Štúdia mladých DNH a postupne sa z Ježiškov stávajú skvelé recitátorky, z pastierikov Márie. Tak v každých jasličkách možno vidieť sestry Stupňanové, Zetkové, Reifové, Šatanovcov. Exkluzívnou stálicou počas piatich rokov je práve Oto, ktorý predstavuje Jozefa a verím, že na tom nebudeme nič meniť.

Malé veľké veci chcú svojich bláznov. Prichádzam vždy s dôverou za Majom Šatanom a on sa chlapčensky, tak ako len on vie, usmeje a ja viem, že opäť môžem rátať so všetkými firemnými autami, paletami, pomocou pri stavbe, so stanom atď. Dokonca, ostatné dva roky sme vďaka Majovi a s porozumením manželky, mali aj o Ježiškov postarané.

Začíname už doobeda, niekedy v mraze, niekedy v snehu a končíme v noci.

Malacký Betlehem v januári 2015

Kým sa tohto roku svätá rodina schúlila do maštaľky, aby sa traja mudrci z východu mohli prísť pokloniť, prišli ochotní: Jakub Lepiš, Denis Farkaš, Majo Janič, Boris Schneider, Majo Šatan, Oto Divínsky, Karolína Kristína Reifové, pridali sa Denis Šatan, Afro Rizvanni, Pamela Pálková a maštaľka mohla prijať rodinu ochotníkov i Slávkine zvieratká. Technici z MCK rozžiaria a ozvučia Betlehem a rodiny s deťmi postupne prichádzajú k Ježiškovi.

Ďakujem

Beina Reifová

Foto: Miška Havrillová


Malacký Betlehem v januári 2015
Malacký Betlehem v januári 2015

Malacký Betlehem v januári 2015

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.