Postrehy čitateľov (17) – Dva príbehy svetiel chodníkových

Rozhodli sme sa dať priestor aj našim čitateľom, ktorí sa nám občas ozvú so svojimi postrehmi týkajúcimi sa Malaciek. Nechceme príspevkami v tejto rubrike nikoho kritizovať, skôr by sme takto chceli upozorniť na niektoré záležitosti, o ktorých iní možno nevedia. Bez ohľadu na to, či ide o pozitívne alebo negatívne postrehy.

Čitateľ z Malaciek nám poskytol sériu fotografií, zachytávajúcich vývoj svetiel v chodníku na Záhoráckej ulici od rekonštrukcie v roku 2006 do jari 2015. Fotografie zverejňujeme v podobe a v poradí, ako nám ich dal autor.

MP-svetla1010

MP-svetla1020

MP-svetla1030

MP-svetla1040

MP-svetla1050

MP-svetla1060

MP-svetla1070

MP-svetla1080

MP-svetla1090

MP-svetla1100

MP-svetla1110

MP-svetla1120

MP-svetla1130

MP-svetla1140

3 komentárov
  1. Miroslav Konečný
    Miroslav Konečný hovorí:

    Pekna časozberná séria – tiež som nad týmto motívom párkrát uvažoval 🙂 V druhom prípade je to vlastne happy end – keďže sa do rozsiahlych betónových plôch dostalo trošku viac zelene 🙂 Otázka pre kompetentných – ako plánujete riešiť tento havarijný stav? Sú to vlastne diery v chodníkoch, resp. nefunkčné osvetlenie…

    Svetlá v chodníku by každopádne mohli poslúžiť ako memento (poučenie alebo výstraha?) pre ďalšie (re)konštrukčné projekty. Treba zodpovedne uvažovať za horizont konkrétneho projektu (a nielen kvôli povinnej udržateľnosti) – až perspektíva času totiž overí, či boli jeho ciele a spôsob realizácie správne. Väčšinou máme iba jednu šancu, ako konkrétnu vec pohnúť dopredu, je veľmi ťažké robiť zmeny v dokumentácii a nemožné získať opätovne financie na ďalšie varianty.

    A v neposlednom rade, je potrebné rátať v nasledujúcich rokoch aj s údržbou. Jedná sa predsa o majetok mesta. Preto by sa predpokladané náklady údržby mali stať dôležitým kritériom pri plánovaní a rozhodovaní v každom projekte. (ako to robia súkromné osoby alebo firmy automaticky)

  2. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    Spomenul som si moj clanok spred niekolkych rokov tesne pred rekonstrukciou parku na Klastornom namesti, tam sa podobny experiment realizoval tiez a s rovnakymi vysledkami, esteze tam zostali tie stare lampy inak by bola v parku uplna tma.

    http://malackepohlady.sk/?p=187

  3. Mival
    Mival hovorí:

    pekny fotopostreh, tiez mam par fotiek z minulych rokov. Uz pri projekte sme upozornovali primatora, ze tento prvok bude robit iba permanentne problemy, ale presvedcit sa ho nedalo….

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.