Malackí atléti na šampionáte bodovali napriek nepriazni rozhodcov

8 medailí, z toho dve zlaté si priviezli naši atléti z majstrovstiev Slovenska dorastu, ktoré sa konali počas uplynulého víkendu v Dubnici. O najkvalitnejší výkon sa zaslúžil ešte len žiak Marcel Žilavý, ktorý v behu na 100m obsadil druhé miesto v čase 11,28s. Týmto výkonom splnil limit na EYOF, čo sú európske hry do 16 rokov v olympijských športoch. Toto podujatie sa koná každé dva roky a tento rok bude najlepších športovcov hostiť gruzínske Tbilisi. Treba poznamenať, že Marcel dosiahol tento čas v protivetre 2,2m/s, čo tento výkon ešte umocňuje. V skoku do diaľky obsadil Marcel druhé miesto výkonom 643cm.

V trojskoku sa darilo Kike Martinusovej, ktorá zvíťazila výkonom 11,21m. Kika skákala veľmi pekne a pri lepších podmienkach mohol byť jej výkon oveľa lepší. Dubnický štadión však nepraje horizontálnym skokom a v takomto prostredí zvládla súťaž na jednotku.

O druhú zlatú medailu sa postaralo naše šprintérske kvarteto, ktoré dosiahlo čas 44,01s v zložení Žilavý, Mecháček, Pribil a Kollár. O prvé miesto sa chlapci chceli pokúsiť aj na druhý deň v tzv. švédskej štafete. V krásnom súboji však podľahli štafete OŠG Nitra. Chlapci sa však z druhého miesta neradovali dlho, pretože rozhodcovia ich na základe vymyslených verdiktov diskvalifikovali.

My máme tento beh nahratý a žiadnu chybu sme nevideli, ale rozhodcovia boli inej mienky. Chlapci dva dni bojovali v tomto teplom dusnom počasí a medaila mala byť takou čerešničkou na torte ich snaženia. Či to rozhodcovia spravili úmyselne alebo chceli byť pápežskejší ako pápež, sa asi nedozvieme. Mne je ľúto tých chlapcov, ktorí vydali zo seba všetko a odchádzali z Dubnice sklamaní, zatrpknutí, s pocitom, že aj v atletike sa boje neodohrávajú len na ihrisku.

Chlapci však môžu byť spokojní, pretože získali medaily v individuálnych disciplínach. Mišo Mecháček si vybojoval bronzovú medailu v behu na 100m v čase 11,38s, Boris Pribil dobehol na druhom mieste v behu na 400m v čase 50,69s. Mišo Mecháček si dobehol pre tretie miesto aj v behu na 200m v čase 23,15s.

M. Mecháček, AC Malacky. Foto: R. Pažitný

Michal Mecháček. Foto: R. Pažitný

Smolu mala Kája Smreková, ktorá nastupovala do diskárskeho kruhu ako favoritka, bohužiaľ, výrazne zaostala za svojim osobným rekordom a výkonom 30,13m obsadila „len“ druhé miesto. Kája však hádzala bez rád trénera, ktorý bol v Hodoníne na lige s Baňovičovou a Chvílovou a aj to asi ovplyvnilo jej výkon, pretože podľa jej slov hádzala technicky zle, žiaľ, nemal jej kto poradiť. To isté sa stalo aj Kike Martinusovej v skoku do diaľky, keď dva pokusy prešliapla a v treťom jej rozhodca poradil, aby si to posunula tri stopy dozadu. Táto nezmyselná rada ju obrala o šancu bojovať o prvé miesto.

Výprava AC sa však v Dubnici ukázala v dobrom svetle a 8 vybojovaných medailí s kopcom osobných rekordov svedčí o tom, že malacká atletika pokračuje vzostupnom tempe.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.