Divadelný horor v malackom kine

Mŕtvy frajer, 2.9. 2015 o 19.00

Láka ma napísať hneď v prvej vete, že človek by mal vyskúšať všetko, ale nie je to pravda. Ihneď ma totiž napadá mnoho vecí, ktoré by som si určite vyskúšať nechcel. Vždy som si však chcel vyskúšať divadlo a ak to nebude prepadák, tak s tým možno už nikdy neprestať.

Keď zrazu prišlo k tomu, že Beina Reifová sa objavila s týmto nápadom a oslovila ma, až som kdesi vnútri celou svojou váhou povyskočil. Vzápätí som zistil, že naša priateľka výtvarníčka Rúžka Habová, ktorú Beina požiadala o navrhnutie scény, mala tiež dlhé roky rovnakú tajnú túžbu ako ja. Do toho pristúpil Rasťo Král, ktorý síce nie je v tomto smere novic, ale konečne sme urobili niečo spolu, k čomu sa schyľovalo mnoho rokov. Mal by som asi menovite povychvaľovať, akí úžasní sú všetci z tej party Štúdia mladých DNH, ale to si treba pozrieť.

Je to pre mňa prvé divadlo, takže nemám s čím porovnávať a to je super. Oproti sú len moje predstavy, Beinina skúsenosť a Rúžkina úžasná scéna. A Dobšinský. Spomenul som si na to, ako boli moje deti malé a ja som sa im pokúšal čítať jeho rozprávky. Neúspešne, pretože každú som uťal v polovici, aby sa deti v noci nebáli. A tak z toho ani teraz nemohlo vyliezť nič iné ako soft horor. Máme radosť a dúfame, že to poteší aj vás.

f_Mrtvyfrajer

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.