V sobotu 19.9. MALACKY na KOLO

V sobotu 19.9. sa bude v Malackách konať hneď niekoľko podujatí, na ktoré môžte prísť na bicykli. Okrem Divadelného Jarmoku a Malackej Šošovice vás pozývame aj na aktivity MALACKY na KOLO – iniciatívy pre rozvoj cyklodopravy v Malackách. Veríme, že existuje veľa možností (doteraz nevyužitých), ako spraviť mesto bezpečnejším pre cyklistov a podporovať bicykle namiesto áut.

  • O 9:00 vás pozývame pred Mestský úrad na Radlinského ulici, aby sme odštartovali spoločnú jazdu mestom – prídite na dvoch kolesách a využite zvončeky, aby nás bolo nielen vidieť, ale aj dobre počuť. Spoločná jazda by mala ukázať, že sa cyklisti dokážu spojiť a spolu presadzovať svoje záujmy. Bude trvať cca 30 minút a povedie od MsÚ cez Záhorácku ulicu k Mlynu a naspäť cez Koziu ul a Hviezdoslavovu na kláštorné námestie, kde sa koná Malacká Šošovica.
  • O 10:00 vás pozývame na cyklovariant historických potuliek Malackami – obľúbené podujatie, ktoré vám umožní spoznať historické miesta v Malackách z netradičnej perspektívy. Výklad bude zabezpečený v spolupráci s mestským historikom Martinom Macejkom.
  • Od 11:00 do 14:00 sa na Kláštornom námestí môžte bez rozdielu veku zapojiť do jazdy zručnosti, ktorá preverí vaše manévrovacie schopnosti potrebné pre jazdu bez cyklochodníkov. Pre najobratnejších jazdcov sú pripravené vecné ceny.
  • Od 11:00 do 14:00 taktiež na Kláštornom námestí stretnete ľudí, ktorí stoja za iniciatívou a budete s nimi môcť prediskutovať, čo potrebujeme urobiť, aby sme sa v cyklodoprave posunuli dopredu.
  • Budeme radi, keď sa uvidíme na niektorom z týchto podujatí a ukážeme Malačanom, že cyklisti patria na ulice mesta. Pridajte sa k nám aj na našej SKUPINE na FACEBOOKu

Tieto podujatia sú našim príspevkom k európskemu týždňu mobility, ktorého témou je tento rok multimodalita – vyzýva ľudí ku kombinovaniu spôsobov cestovania, čoho výsledkom môže byť rýchlejšia a príjemnejšia cesta. Prostredníctvom rozumného výberu druhu dopravy, ktorý používame, môžeme ušetriť peniaze, zlepšiť naše zdravie a pomôcť životnému prostrediu – vyžaduje si to len dobrú vôľu skúsiť niečo nové. Voľbou, zmenou a kombinovaním môžeme docieliť, že naše cesty budú pracovať pre nás.

Ciele MALACKY na KOLO:

  1. Zvýšiť bezpečnosť cyklistiek a cyklistov v meste Malacky
  2. Popularizovať cyklo-dopravu v Malackách
  3. Pomôcť uskutočniť rýchle a viditeľné kroky pre rozvoj cyklo-dopravy

MnK-Sosovica2015-1-webMnK-Sosovica2015-2-web

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.