Stroj času – Záhorácka ulica

Prvý obrázok má približne 30 rokov. Zachytáva panelák na Záhoráckej ulici a vľavo jednu z posledných pôvodných budov, niekdajšie sídlo pálffyovskej administratívy.

Záhorácka ulica Malacky

Panelák stojí dodnes, bez výraznejších zmien. Rozsiahla historická budova, s ktorej zachovaním sa pôvodne rátalo, nakoniec „neprežila“ rok 1986. Zbúrali ju vojaci, na základe rozkazu. Dnes je na tom mieste parčík pred okresným úradom.

Záhorácka ulica Malacky

3 komentárov
  1. pepe
    pepe hovorí:

    Pamätam si ako dom zacali burat a potom za domom vykopali velky vykop od chodnika pri cervenom panelaku az po zakrutu po dolny kostol.Vkladali tam betonove zkruze bud na kanalizaciu alebo sa hovorilo ,ze na potok malinu.Vo vykopoch sa hravalo cele sidlisko:) ja som nebol vynimka:).A ako som uz davnejsie pisal pod clanok o tajnych chodbach tak miestami zhruba 3-4 metre pod zemou na kraji vykopu boli pase tehal ako deti sme fantazirovali ze to je tajna chodba z dolneho kostola.Mozno ostatky zakladov z domov alebo chodba?:))).
    ps pre autora: Bude este njaky vyskum ohladne tajnych chodieb v Malackach?

  2. Martin Macejka
    Martin Macejka hovorí:

    Evidujeme všetky informácie o ľudí, ktorí si pamätajú alebo počuli niečo o podzemných priestoroch, tehlových a klenutých. Naposledy nám, žiaľ, uniklo kopanie v priestoroch autoškoly… Ale výskum ani prieskum, predpokladám, v dohľadnej dobe nebude.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.