Malačania vybrali cyklozásahy 2016

Anketa občianskej iniciatívy Malacky na kolo k cyklo-zásahom sa skončila a prinášame vám jej výsledky. Cyklo-zásahy sú malé opatrenia pre zlepšenie mesta Malacky pre cyklistky, cyklistov a cyklodopravu. Sú ľahko realizovateľné, prinášajú okamžitý efekt a dopĺňajú plánované väčšie infraštruktúrne projekty mesta.

278 hlasujúcich rozdelilo 10 000 EUR medzi navrhované opatrenia – bolo pridelených spolu 800 hlasov. Výsledky ukazujú potrebu zlepšiť najmä bezpečnosť na cestách (značenie, dopravná výchova). Výsledky sú nasledovné:

cyklozasahy2016_Final_MA_vysledky

Výsledky boli odprezentované na stretnutí s viceprimátorom Milanom Ondrovičom na úvodnom stretnutí k cyklokoncepcii. Ako ďalší krok bude jednanie s Mestom Malacky o ich realizácii. Veríme, že sa ich podarí uskutočniť ešte pred letom.

V mene iniciatívy Malacky na kolo vám ďakujeme za vaše hlasovanie a podporu pre cyklodopravu! Tešíme sa, že už v roku 2016 začnú Malacky opäť o trošku viac jazdiť na bicykli!

ZNAČENIE MIESTNYCH KOMUNIKÁCIÍ PRE CYKLISTOV – 2 000 €
Cyklista v protismere, pozor cyklisti – na identifikovaných úsekoch sa tým zosúladí prax s pravidlami cestnej premávky.

MOBILNÉ DOPRAVNÉ IHRISKO VYUŽITEĽNÉ PRE ŠKOLY – 4 000 €
Ihrisko prevádzkované v spolupráci s mestskou alebo štátnou políciou – naučí žiakov ako sa bezpečne pohybovať na uliciach.

VYTVORENIE CYKLO-MAPY MESTA 1 500 €
V elektronickej aj papierovej podobe, kde by boli jednotlivé ulice označené podľa bezpečnosti pre cyklistov – odporúčané / lepšie sa vyhnúť.

OPRAVA LÁVKY CEZ MALINU – PRI PADZELKU – 2 500 €
Vyhľadávaná cykloturistická lávka vás opäť bezpečne prevedie ponad potok Malina. Suma bola znížená, keďže časť prác môže byť zabezpečená brigádou, ako navrhovali hlasujúci.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.