Prevádzka malackého zámku počas letnej sezóny

Malacký zámok je po vlaňajšej prestávke spôsobenej rekonštrukciou strechy a komínov otvorený a pripravený v letnom období na príchod mnohých návštevníkov.

Zámok pochádza zo 17. storočia, a v minulosti slúžil ako vidiecke sídlo Pálffyovcov, centrum Plaveckého panstva či miesto zasadania zemepánskej stolice. V 20. storočí sa jeho funkcia niekoľkokrát zmenila, primerane sa upravoval aj interiér. V súčasnosti je vlastníkom mesto Malacky.

Pre návštevníkov sú prístupné zrekonštruované priestory – historicky zariadená reprezentačná sála s názvom Pálffyovská izba a výstavné miestnosti, kde aktuálne prebieha výstava Remeslá v Malackách. Tento rok bola počas väčších podujatí sprístupnená aj zámocká kaplnka. Prehliadka s výkladom je spoplatnená sumou 2 €, resp. zľavnené vstupné je 1 €. Vstup na nádvorie a na výstavu je voľný.

Počas pracovných dní je zámok otvorený okrem pondelka a utorka v čase 10.00-12.00 a 14.00-17.00 počas celého leta. Cez víkendy v júni je otvorené v čase 14.00-17.00 h, v júli a auguste v čase 15.00-19.00 h.

V zámku a v parku bude prebiehať časť programu malackého kultúrneho leta. Nedele budú vyhradené divadelným predstaveniam pre deti, štvrtky koncertom, divadlám a ďalším podujatiam. Program kultúrneho leta bude známy v najbližších dňoch.

Základné informácie o zámku nájdete v samostatnom článku.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.