Vlado Handl a Maťo Johanes koncertovali na nádvorí zámku (+ video)

S Vladom Handlom sa poznáme už pár rokov, vďaka Jakubovi Valachovičovi a vďaka Malackým pohľadom. Predtým bol naším čitateľom, postupne sa pridal do autorského kolektívu.

Vlado potom hral na prezentáciách tuším všetkých mojich kníh o Malackách. V jednej boli aj jeho spomienky na staré Malacky. S Maťom sa poznáme ešte z čias základnej školy. Obaja sa stretli pri prezentácii knihy Malacky v dejinách ako hudobní hostia. Každý hral samostatne. Vlado svoje piesne, Maťo inštrumentálne verzie známych piesní. V rámci voľnej zábavy si potom v úzkom kruhu len tak zahrali spolu. A znelo to dobre. Tak, že by to stálo za verejné vystúpenie.

Termín sa hľadal viac ako pol roka. Nakoniec to vyšlo v rámci Kultúrneho leta 28. júla 2016. Odhadovali sme účasť okolo 20 ľudí, nakoniec ich bolo trikrát toľko. Spolu s kulisami zámku vytvorili príjemnú atmosféru.

Vlado s Maťom odohrali spolu desať alebo jedenásť piesní, popri tom zahral Vlado ďalšie len na gitare. Na záver pridal Maťo mix inštrumentálok. Koncert trval hodinu a pol, končil za svetiel reflektorov. Súdiac aj podľa reakcií publika, podujatie sa vydarilo. So všetkým, čo k folkovému vystúpeniu patrí – hoci slovo folk alebo pesničkár nezaznelo. A Vlado avizoval, že koncom roka vystúpia spolu v kine.

Pre tých, ktorí neboli na koncerte, prinášame videozáznam.

Videozáznam z koncertu, rozdelený na dve časti:

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.