Atléti z Malaciek opäť úspešní na majstrovstvách Slovenska

V bratislavskej atletickej hale Elán sa konali 18.-19.2. halové majstrovstvá Slovenska dospelých. Na dvojdňovom podujatí sa zúčastnila výprava Atletického klubu AC Malacky a aj náš klub mal svoje želiezka v ohni.

V prvom dni ešte len dorastenec Marcel Žilavý sa pokúsil dostať do finále behu na 60m. Marcel dal do rozbehu všetko a čas 7,14s ho katapultoval do finále. Tam dosiahol čas 7,15s, čo stačilo len na ôsme miesto, ale zabehol si finále, ktoré znieslo parametre vysokej kvality. 5 pretekárov sa dostalo pod 7 sekúnd a Volko z Bratislavy vyrovnal výkonom 6,67s národný rekord.

Náš ďalší kandidát na finále v behu na 400m, junior Boris Pribil zabehol čas 51,12s a obsadil šiestu priečku, takže do štvorčlenného finále sa neprebojoval. Vynahradil si to však v štafete 4x200m, kde naša štafeta vybojovala tretie miesto. Chlapci bežali v zložení Marek Havlík, Ján Beňa, Boris Pribil a Marcel Žilavý.

Juniorka Kristína Martinusová v skoku do diaľky dosiahla výkon 532cm a obsadila siedme miesto.

AC Malacky

AC Malacky

Členovia striebornej štafety po dobehnutí do cieľa (Foto: AC Malacky)

Druhý deň pretekári nášho klubu opäť zabojovali a v štafete 4x400m získali striebornú medailu v zložení Ján Beňa, Marek Havlík, Peter Hollý a Boris Pribil.

V individuálnych disciplínach sa predstavili ešte Marek Havlík, ktorý si v osobnom rekorde vybojoval časom 23,90s siedme miesto v behu na 200m, junior Jakub Kopiar si v behu na 3000m zabehol tiež osobný rekord časom 9:19,32min, čo mu stačilo na 13. miesto a Kristína Martinusová si v trojskoku doskočila pre siedme miesto výkonom 10,62m.

AC Malacky

Členovia striebornej štafety s trénerom. Zľava Peter Hollý, Boris Pribil, Petr Filip, Marek Havlík a Ján Beňa. (Foto: Michal Havlík)

 

V celkovej medailovej bilancii obsadil náš klub 13. miesto s jednou striebornou a jednou bronzovou medailou.

1. VŠC Dukla Banská Bystrica 7 – 5 – 6

2. Slávia UK Bratislava 4 -4 -1

3. AC Stavbár Nitra 4 -3 -1

13. AC Malacky 0 -1 -1

Autor titulnej fotografie: Michal Havlík

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.