Unikátne prehliadky v Malackách – Sväté schody, pálffyovská krypta a ďalšie pamiatky

Návštevníci Malaciek si môžu v sobotu 17. februára 2018 popoludní bezplatne pozrieť najvýznamnejšie pamiatky mesta, navyše s výkladom sprievodcov.

Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pripravilo MCK Malacky – Múzeum Michala Tillnera v spolupráci s občianskym združením Malacké pohľady zimnú verziu Historických potuliek Malackami. Prechádzky so sprievodcami povedú mestom od farského kostola Najsvätejšej Trojice na starý cintorín, odtiaľ do františkánskeho Čierneho kláštora, ktorého súčasťou sú Sväté schody a rozsiahle krypty. Ďalej budú potulky pokračovať v synagóge a záver bude patriť niekdajšiemu pálffyovskému zámku.

Turisti si tak môžu pozrieť najstaršiu stavbu v Malackách – farský kostol zo 16. storočia, ktorý je bežne otvorený len počas bohoslužieb.

Starý cintorín z 18. storočia ukrýva množstvo hodnotných náhrobkov, ale sprievodcovia návštevníkom odhalia aj zaujímavé životné osudy ľudí, ktorí sú tam pochovaní.

Čierny kláštor sa môže pochváliť niekoľkými pokladmi, najväčším sú Sväté schody – unikátna kópia schodov, po ktorých kráčal Kristus k Pilátovi. A tiež rozsiahlu kryptu, kde bolo pochovaných približne 200 ľudí.

Židovská synagóga z 19. storočia, vybudovaná v maurskom slohu, patrí medzi najkrajšie stavby mesta. V interiéri je zachovaný pôvodný bohato zdobený kazetový strop.

Pálffyovský zámok situovaný v rozľahlom parku sa môže pochváliť bohatou históriou vrátane kráľovských návštev , ale aj úspešným postupom rekonštrukcie.

Stretnutie účastníkov potuliek bude o 14. hodine vo farskom kostole Najsvätejšej Trojice (na Dolnom konci). Organizátori predpokladajú, že potulky potrvajú približne dve a pol hodiny.

Ak sa chcete zúčastniť a dať najavo organizátorom svoj zámer, môžete tak urobiť na facebookovej stránke – udalosti.

Pozrite si krátky videozostrih z vlaňajších zimných potuliek:

 

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.