Stroj času – Partizánska ulica

Partizánska ulica vznikla počas prvej ČSR ako ulica spájajúca hlavnú ulicu smerujúcu na Pernek s ulicou vedúcou k zámku. Pokračovaním tejto ulice je časť od nadchodu nazývaného „slimák“ k železničnému priecestiu „u Gajdára“.

Domček na prvej fotke, kde bola pôvodne krajčírska dielňa, stále stojí, aj keď kvôli stromom nie je vidieť. Malina je schovaná v potrubí, ale na mieste, kde pretekala, sa v zime najrýchlejšie topí sneh. Nový chodník pribudol minulý rok. Nepochybne je veľkým prínosom, ale mohol byť trošku širší, aby tadiaľ občas idúce autá dokázali bezpečne obísť chodcov.

4 komentárov
  1. Mival
    Mival hovorí:

    ako som už dávnejsie napísal…“nedávno vybudovaný pojazdový chodník od Gajdára po slimáka mal mať časť zámkovej dlažby červenej farby (prípadne aspoň deliaci pruh) aby sa tu bezpečnejšie a legálne mohli pohybovať aj bicyklisti“ Škoda zahodenej šance.

  2. Marek Brna
    Marek Brna hovorí:

    A čo, veď sa tam na chodník dá ešte stále niečo deliace aspoň farbou vyznačiť.

  3. tomas
    tomas hovorí:

    Mna uputalo na fotke stare mechanicke navestidlo na drahe. Je to uz davno, ale stale si ho pamatam. Cestou zo skoly ako prvacik a druhak na ZS sme ho vzdy zo slimaka pozorovali. Kontrolovali sme, ci ho „vlaky posluchaju…“ :)) Odstranili ho myslim niekedy v roku 1982 (mozno 83) s prechodom na modernejsi sposob zabezpecenia trate. Nejaky cas tam este len tak stalo a potom ho dali prec uplne.

  4. Peter
    Peter hovorí:

    Po tomto chodníku som dlhé roky chodil na stanicu do školy a do roboty.Sú to pekné spomienky.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.