Otvorený list

Dostal sa mi dnes do rúk akýsi kalendár mesta Malacky na rok 2010. Kalendár je stolový, uvítava nás na ňom zopár ľudí jednej strany. V kalendári sú použité fotografie z kultúrnych, spoločenských a športových aktivít nášho mesta a fantastických ľudí v ňom žijúcich, ktorí nemajú s touto demagogickou bludnou stranou nič spoločného. A ak by to mala byť akákoľvek iná demagogická politická strana, rovnako mi to bude vadiť. Malačania si takýto paškvil nezaslúžia a ja sa touto cestou od neho verejne dištancujem. Zároveň prosím všetkých ľudí nášho mesta, aby tento neetický kalendár ignorovali. Je výsmechom všetkého dobrého, čo sa v Malackách urobilo aj bez straníckych mantinelov.

Vlado Zetek

P.S. Prosím Malacké pohľady, ak to je možné, aby môj otvorený list zverejnili všade, kde sa dá. Ešte raz sa nekonečne dištancujem od takej neokrôchanosti.

134 komentárov
  1. drsnak
    drsnak hovorí:

    pripajam sa k vladovi a odmietam, aby volejbal v malackach bol spajany s propagandou tejto pochybnej politickej strany. vzdy a s hrdostou sme reprezentovali a budeme reprezentovat mesto malacky v extralige ci uz v bratislavskej lige, no od tohto sa distancujeme…
    dusan rusnak
    predseda vo tj strojar malacky

  2. Mival
    Mival hovorí:

    Povazujem ten kalendar za nestastny a nechutny predvolebny tah strany SMER. Vo volicoch to evokuje pocit, ze tychto 5 kandidatov do VUC je priamo spojenych s akciami a činnostami v meste. A ze stastne tvare deti ci seniorov su tu len zasluhou tejto strany. Obrazok Roberta Fica v 23. tyzdni, ked slavi meniny je uz ritolizacstvo najhrubsieho zrna, ktore si nezada so Slotovym dvojkrizom na Namesti SNP, Vaskorovym golfovym ihriskom, zdevastovanymi lesmi okolo Malaciek a pod. Tieto fotografie si mali kandidati dat na svoj kalendarik a nie zneuzivat tvare ludi (vratane mojej), ktori o tomto vobec nevedeli. Verim, ze pre slusnych ludi je toto aspon navod, komu NEDAT HLAS.

  3. názor
    názor hovorí:

    Voľakedy sa hovorilo: iskrička, pionier, zväzák, komunista, niekto potom stihol byť aj nezávislým a nadstraníckym primátorom, a teraz sa vydáva jediným správnym Smerom po (3.)ceste 3.triedy!? Ťažko mi je, od žalúdka …

    Paradoxne presne 20 rokov po revolúcii to tu máme znova, keď nie v červenom, tak v ružovom, a v oveľa sofistikovanejšej forme. Štátostrana, stranaavláda, korytá a válovy, nenažranci vždy ochotní ohnúť chrbát, prispôsobiť sa, prikrčiť sa, podliezť, vliezť do každého z….

  4. pepe
    pepe hovorí:

    Mna ten kalendar potesil,ale len do tej chvile nez som obratil na prvu stranu …potom druhu a tretiu a prislo mi zle…putoval do smeti na papier :)….nechapem ludi ktory volia SMER a nim podobnych …. snad sa to uz obrati ,ale tento raz spravnym SMEROM:)

  5. totalita v meste
    totalita v meste hovorí:

    vcera sa k tomu vijadril aj poslanec riha na mestskom webe o tom ze sa vylepovali aj nejake plagaty na budovach.nie ste aj tam na nejakych fotkach?a ze bol znenuzity aj erb mesta.mate moju podporu,ziadneho cerveneho ondrejku do vucky a ani za primatora!!!!aspon sa vyfarbil po rokoch o co mu ide!!

  6. bena
    bena hovorí:

    vladi, priestor pre „neeticky kalendar“ vytvorila jedna strana /fakticky ide o viac stran/ alebo ludia, ktori sa rozhodli reprezentovat jednu stranu. potrebuje strana tychto ludi alebo ludia „musia“ vstupovat do stran a davat sa nominovat stranami, aby sa tvarili dokonca niektori ako obetni barankovia…tak kto je zodpovedny za „neeticky kalendar“ … tento rebus by mohol niekto, kto rad riesi rebusy – vyriesit.

  7. ianus
    ianus hovorí:

    Keď som ten spam našiel v schránke, rovno som ho bol uložiť do modrého kontajnera. Som zvedavý, koľko ľudí sa v sobotu bude unúvať, aby to ružovým komančom spočítali… Obávam sa, že náš p. primátor sa kvalifikujú do parlamentu BSK.

    Pre Mivala: Viete niečo o bobrovi, ktorému tento týždeň vypustili hrádzu v liehovarskej záhrade?

  8. Martin Mráz
    Martin Mráz hovorí:

    Po grafickej stranke vcelku podareny spam, pekne fotky, ale sorry neoslovil, tymto SMER-om sa urcite nevydam…………… A vy?

  9. Peter178
    Peter178 hovorí:

    ten kalendar kazdy kto ma trocha rozum by mal ist odniest tomu kto to vymyslel ….a by som bol zvedavy na nazor pana primatora na ten kalendar??!!!…som malacan od narodenia….ale zacinaju sa mi hnusit!!!!!

  10. Ororo Munroe
    Ororo Munroe hovorí:

    Je to čistá katastrofa, najskôr som si myslela, že ide o pekný kalendár mesta Malacky, keď som ho otvorila………….Ja sa SMER-om určite nevydám.

  11. jozef
    jozef hovorí:

    Keď som ten kalendár vytiahol zo schránky, tiež som sa
    potešil, že sme snáď od mesta dostali celkom pekný a účelný darček. Tak som si v ňom začal listovať, až kým som
    neprišiel na stranu, na ktorej je ten „socialisticý demagóg“ s textom „človek, ktorý na vás nezabudne“ a vtedy mi nechtiac vyletelo z úst jedno šťavnaté slovíčko, napriek tomu, že pri mne boli moje malé deti. Potom ešte moja dcérka chvílku s tým kalendárom chodila a opakovala to slovíčko. Mal som také zmiešané pocity, lebo na jednej strane som ju chcel za to zhrešiť, ale na strane druhej sa mi to velmi dobre počúvalo.

  12. takze
    takze hovorí:

    SMER stale dokazuje svoju „uroven“. Inak Vam z nich byt nemoze, len blivno, ak ste trochu normalni. A je smutne, keby bol zvoleny clovek, ktory kandiduje za nich, takze dobre rozmyslajte, ak ste mu, nahodu, chceli znovu dat hlas!!!

  13. M!ro
    M!ro hovorí:

    Mival, obavam sa, ze fotka R. Fica nie je pri prilezitosti jeho menin, ale parlamentnych volieb. Sice este nie je rozhodnute, kedy presne budu, ale niekedy v juni a vyhlasuje ich predseda NRSR Paska (SMER). Tak mozno uz vieme, kedy budu…

    Je to hulvatstvo po vsetkych strankach. Ochrana osobnosti ludi na fotografiach, spajanie mestskeho a stranickeho aparatu… Snad sa zmobilizuje zopar schopnych v meste a postavi sa tomuto bloku v komunalnych volbach o rok! Kazdopadne, vieme koho v sobotu nevolit…

  14. Petras P.
    Petras P. hovorí:

    Tym ludom ktori su na fotkach na tejto ubohej propagande vyjadrujem podporu.Poziadal som nech sa to presetri len ci na to niekto z nich zareaguje.Napisal som aj link na toto forum na mestsky web presunme cast diskusie aj tam,nech si nemysli pan Ondrejka a jeho establisment,ze nam registraciou zalepi usta!Vyjadrite sa aj tam

  15. Mival
    Mival hovorí:

    z reakcii je zrejme, ze ludia – aspon na tejto webstranke – citia nekalu cinnost pri vydavani kalendara. Pozrel som si tohorocny kalendar s pamiatkami Unesco, co mam na stole. Je tam uvedeny vydavatel s adresou a webstrankou a pri kazdej fotografii je meno autora s copyrightom (uf, snad to nebue citat Madaric :-)). Su to take standartne informacie u tlacovin. U tu diskutovaneho produktu vsak toto chyba. A vyvolava to otazky typu, kto tento kalendar zostavoval, zalamoval, robil vyber fotografii? Robilo sa to v pracovnej dobe na MsU, alebo po vikendoch. Kto to nakoniec vsetko zaplatil? Vratane distribucie! Z tohoto kalendara je vidiet iba to, kto si ho objednal. Hlavny kontrolor Mesta by mal tieto veci preskumat v kazdom pripade.
    To: Petras P. Na webovu stranku mesta chodim, ale do diskusii sa po nahubkovom zakone sa na protest uz nezapajam. Je to sposobene aj nezaujimavymi temami, ale aj tym ze som zabudol vstupne heslo a pod inou identitou nechcem figurovat. Ja som sa podpisoval menom aj predtym nez to prislo befelom, ale mam za to, ze aj anonymne reakcie maju svoje opodstatnenie.
    To: ianus: O bobrovi v liehovarnickej zahrade neviem nic, ale to by som radsej riesil na nejakej inej diskusii, nie na tejto kalendarovej. Dakujem.

  16. Katy Škrabáková
    Katy Škrabáková hovorí:

    Vladi,
    aspoň vieš, že tvoje divadlo je už naozaj slávne keď ho zneužili na politickú kampaň, len ľutujem tých peňazí, čo sa takto vyhodili, mohli ich radšej darovať na dobročinné účely, napríklad financovať jednosmernú letenku pre Fica do iraku a tak, čo takto vyrobiť protikalendár z tých sprznených miest a lokalít, čo spomínali chlapci predomnou a poslať ho tejto srandovnej strane..A Jožko, slovo, ktoré ti vykĺzlo nijak nenanruší správny vývin tvojho dieťaťa, naopak, dá jeho životu správny smer…:-)

  17. malackepohlady1
    malackepohlady1 hovorí:

    na malackej stranke sa uz zacali odpratavat clanky ktore nasemu mocipanovi nie su po chuti.aktualny clanok ma az 6 riadkov:-) ludia nespime,dnes je zastupitelstvo kto je ochotny dojst tam a spytat sa na to setko pred poslancami ondrejku?

  18. michal sefcik
    michal sefcik hovorí:

    Zamyslal som sa nad rovnakymi vecami ako Milan – kde su nejake vydavatelske udaje, meno fotografa, copyright…nic take som vsak v tomto produkte nenasiel. Je to zaujimave, ked sa clovek usmievajuci sa v tomto kalendari, odfoteny na mestskom podujati, netusiac, ze sa raz objavi na propagacnom materiali nejakej (o navyse TEJTO) politickej strany, ani nema na koho obratit ak sa proti tomuto zneuzitiu chce branit. Ostavaju naozej len uvahy o tom kto je zodpovedny za vyber a pouzitie fotografii a vydanie tohto diela…a na zaklade tychto uvah sa aj „nepoliticky“ clovek vie okamzite a stopercentne rozhodnut koho bude, ale hlavne koho NEBUDE volit. Ak bude podobne zmyslat kazdy neprijemne prekvapeny clovek zobrazeny v kalendari, mozno bude mat tento druh reklamy opacny efekt.

  19. Otto
    Otto hovorí:

    Ja sem sa najprv dzivil, co robi malacky kalendar v mojej schrance ve stvrtku… nez sem ho otevrel…
    bude ritualne zkremovany v kamnach neska vecer(nepoliticke obrazky ne, ty pujdu do recyklacie)

  20. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    Mna ako auditora zaujima ekonomicka stranka – kalendar je s logom mesta Malacky. Fotky su z akcii organizovanych prevazne mestom. Kalendare boli distribuovane do kazdej domacnosti. Su farebne, cize tlac bola financne narocnejsia. To su fakty.
    Moze si hocikto vydavat kalendare s logom mesta?Kto je autorom fotiek?Dal suhlas na zverejnenie?Kto znasal naklady spojene s danou akciou? Boli to kandidati alebo kooperovalo aj mesto? Akym pomerom? Kto zadal objednavku na tlac?Kooperovali na akcii aj zamestnanci MsU? Ak ano, ktori? Bola im kratena mzda?
    Ako Malacan znechuteny politikou by som poprosil zodpovednych o zodpovedanie mojich otazok. Poprosim o stanovisko MsZa a kontrolora. Snad mi niekto tento rebus pomoze vyriesit. Alebo navrhujem, predlozte nezavislemu auditorovi vyuctovanie celej akcie.
    A, ozaj, pani, trochu pokory….

  21. ON
    ON hovorí:

    KONECNE TO TU TROSKU OZILO 😉 nebolo by od veci, ak by sme vyjadrili svoj nesuhlas s takymto pocinanim tym, ze by kazdi kto to takto vidi, priniesol „svoj“ KALENDAR dnes o 17:00 na rokovanie zastupitelstva! samozrejme s podmienkou recyklacie KALENDARU, na naklady jeho povodcu.

  22. elena
    elena hovorí:

    Malacania, nebojte sa, nie je to akcia SMERu len v Malackach – v Karlovej Vsi som si takyto kalendar, samozrejme s obrazkami „zo zivota Karlovky“, nasla v schranke uz asi pred mesiacom!!!!! Vtedy som si myslela, ze je to aktivita nasej pani starostky, ale ako vidim, mylila som sa:(((( SMER sa rozpina vsade – zabranme im v tom – nevolme SMER:))))))

  23. antikomunista
    antikomunista hovorí:

    NEVOLTE ludí z kalenrára !!! Sú to len komunisti, politruci a prehnití karieristi ! 20 rokov po nežnej revolúcii sa znovu objavujú tieto vy… komunistické ksychty na každom kroku ! Preč s diktatúrov v tomto meste a v tejto krajine !!
    Opíjate sa mocou páni ! Bez Vás toto mesto a krajina bude existovať aj dalej a mesiac po volbách si na Vás už nik nespomenie ! HAMBA HAMBA HAMBA !!!

  24. Pavlik
    Pavlik hovorí:

    Pan Zetek,kolko rokov ste odanym podporovatelom primatora Ondrejku?Casom kazdy dospeje k tomu ze sa zacne zamyslat o tom ci ten koho si idealizujeme stoji skutocne za to a ci to uz nie je niekto iny.Urcite uz nie „nezavisly“ Ondrejka…

  25. MP
    MP hovorí:

    Vas nazor na kalendar mozte vyjadrit aj v ankete Malackych Pohladov – na uvodnej stranke v lavom stlpci.

  26. Hano
    Hano hovorí:

    Bol som zástancom p.Ondrejku nakoľko jeho spolupráca s mladými ľuďmi bola perspektívou do budúcnosti. Toto čo sa teraz deje mi pripomína vnucovanie názorov a myšlienok z doby socializmu. Keby bol vytvorený kalendár reprezentujúci samosprávny kraj bez politických funkcionárov, tak by neboli vyhodené peniaze za tlač nadarmo. Ale myslím si, že tu bol účel „preliať peniaze“ a zviditeľniť propagandou politickú stranu ktorá už stráca „Smer“.Dúfam že to už nebude dlho trvať.

  27. antikomunista
    antikomunista hovorí:

    komunistická strana bola zločinecká organizácia a na svete má na svedomí desiatky miliónov ľudských životov. Pochybujem, že sa medzi jej členmi, najmä po roku 1968, našiel niekto, kto by to nevedel. Takže nejde o len také nejaké členstvo v akejsi strane.

  28. Peter
    Peter hovorí:

    Ja sa na toto pozriem trochu z inej strany. Nechcem si nikoho zastávať, klasicky sa ide linčovať 🙂 Ale ako povedala Elena, toto sa udialoaj v Karlovke a takisto aj v iných častiach BA. A myslím, že to bude asi problém celoslovenský. Neviem, či ste videli túto reportáž, ktorá bola v pondelok: (piati prísevok)
    http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/televizne-noviny/34632

    čiže pekná prácička SMERu… ktoré bolo vopred premyslené. Takto dokazuje pán ficko svoju moc. otrasné demagogické chovanie populistického ficka. ble. Len je otázne, či náš radný a pod. išli do toho s tým, že to takto dopadne… to je otázka na neho.

  29. ag
    ag hovorí:

    V akych rukach je tato moc koncentrovana dokazuje aj pripad z trnavskeho kraja… Tiez tam nedavno vysiel podobny predvolebny bolsevicky kalendar na rok 2010 , ale kalendarova cast bola skopirovana z roku 2009…

  30. Pavlik
    Pavlik hovorí:

    na webe mesta je nove vyjadrenie poslanca rihu len pred nekolkymi minutami dane… toto je klucove >>“Môžem v tejto chvíli oznámiť výsledok, na mestskom úrade nie je evidovaná žiadosť o použitie erbu mesta, takže sa možno domnievať, že konanie kandidujúceho subjektu a vydavateľa bolo v rozpore so základným dokumentom mesta, Štatútom mesta a to §34 ods. 3. Mestský úrad má za povinnosť vec ďalej riešiť.“ „Druhá vec, ktorá má zaujíma, je využitie fotografií a ich poskytnutie zamestnancami mesta. Požiadal som už o stretnutie s prednostom mestského úradu. „

  31. Malacky fond rozvoja slusnosti
    Malacky fond rozvoja slusnosti hovorí:

    DOBRE JE AJ TOTO:: Ja osobne uvedený kalendár na zasadnutie prinesiem a na znak podpory slušnosti a morálky, uvedený kalendár vystavím pred seba. :)))))) RIHA RULEZ!!! :)))))) IDEME SA NA TO POZRET? :))))))))

  32. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    Riesenim by bolo zo strany kandidatov vysvetlit, akym sposobom sa financoval dany projekt „kalendare“. Ak to financovali zo svojho, ak na tom nepracovali zamestnanci MsU (popripade Obvodneho uradu) cez pracovnu dobu a ak fotky boli uverejnene so suhlasom dotknutych osob, som ok. Ak to financovalo mesto, ok nie som. Ak to „zatiahol“ SMER, preco je tam teda logo Malaciek a nie cervena ruza so sipkou?
    Politicky nazor o celej akcii nech si urobi kazdy sam. Kazdopadne vela kalendarov zrejme skonci neefektivne, a s tym aj vynalozene financne prostriedky.

  33. beina
    beina hovorí:

    pri vsetkych horeuvedenych postojoch je v konecnom dosledku cela zalezitost velmi nestastna, je katalyzatorom negativnych emocii a pritom kalendare, podla mna, neposuvaju misky vah pri zvazovani volicov, najma u kandidatov, ktori mali tu moznost posobit vo verejnom zaujme. Prezentacia vykonanych krokov a dalsich zamerov alebo vypalenie stranickeho znamenia na celo, ako zaruky istoty.
    Zda sa, ze sa preklopila „agenturna stranicka medialna kampan“, co sa mozno kandidatom javilo ako vyhoda ale uvidime, ci na nu bude „pocut“ nas clovek.
    PS: Kurnik, ale vo VUCke bude ludi od nas treba, tak v sobotu…

  34. beina
    beina hovorí:

    pre upresnenie: kalendare, podla mna, neposuvaju misky vah pri zvazovani volicov – kalendare vo všeobecnosti, ako marketingový predmet…najmä pri verejne aktívnych a známych osobnostiach
    ale tie, ktoré sme našli v schrankach,
    zda sa, misky katapultovali:-))))

  35. sonicka
    sonicka hovorí:

    prosim vas ked ide nekto na to zastupitelstvo o piatej vyfotte toho rihu s kalendarom a ondrejku a dajte to sem alebo poslite na mail 🙂 ja som este v praci,isla by som tam ale sa nestihnem presunut do malaciek 🙁 jakub alebo nekto z pohladov to nejde fotit a robit rozhovory?

  36. Fany
    Fany hovorí:

    Mna ten kalendar tiez rozculil a tiez by som bol zvedavy na reakcie zodpovednych. Ale pozor! Zastupitelstvo je mimoriadne, ma 3 konkretne body a ziadnym z nich nie je volna diskusia, takze sa obavam ze to zodpovedni budu mat snahu zmiest z rokovacieho stola s odovodnenim ze to nebolo na programe.

  37. M!ro
    M!ro hovorí:

    To all: Ano, MP sa chystaju ist dnes na mestske zastupitelstvo, budeme o tejto teme informovat. Ale odporucam prist osobne 🙂

  38. Adam
    Adam hovorí:

    Ja na to zastupiteľstvo určite pôjdem… Bol by som rád, keby nás bolo čo najviac, aby nás nemohli len tak odbiť. Kalendárik je samozrejme povinná výbava 🙂

  39. beina
    beina hovorí:

    PLUS 7 dní, číslo 46 z 12. novembra, str 150
    článok „Komédia“ – predvolebné kalendáre Smeru

  40. michal
    michal hovorí:

    Milan,preco sa nebranite aj s inymi kandidatmi do vucky?Mali ste spolocne udriet a ziadat ospravedlnenie z neferovosti pri vylepovani aj plagatov na mestskych budovach.. nebudes kandidovat za primatora??? vlado ti bude robit hovorcu, riha zastupcu, luba cikosova prednostku 🙂 podla mna mas sancu lebo co robi ondrejka teraz sa moze zhorsit aj pred buducimi volbami!!! ak vezmes k sebe rihu je to tutovka!! premyslaj o tom..

  41. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    mam prosbu na MP, pls, zistite aj ekonomicke pozadie. Najmä dopad na mestsky rozpocet z tejto akcie. Stanovisko kandidatov by padlo vhod, aspon by sa aj oni ocistili…..

  42. hviezda
    hviezda hovorí:

    kalendár je velká fraška, ale náš pán primátor, len aby bol zvolený vydá aj erotick kalendár a to do každej rodiny, ved vštci občania mu to svojím volebným hlasom zaplatíme.Ešte má toho málo na rováši. Ešte jedno volebné obdobie vo VUC a v mesdte.

  43. Malačan
    Malačan hovorí:

    korytá a válovy, nenažranci vždy ochotní ohnúť chrbát, prispôsobiť sa, prikrčiť sa, podliezť, vliezť do každého z….
    To povedal “ Názor „, a dávam mu za pravdu.
    Len by som to chcel doplniť “ keď dosiahnu čo chceli začnú útočiť na toho kto im k tomu dopomohol “
    Pán poslanec Zetek, ako ste sa stali “ šéfom divadla “ kto Vás podporoval a kto zabezpečil financie ? kto sa postavil za to, aby bola Vaša manželka vedúcou kultúry v Malackách? Veď Vy ste verejne podporovali primátora pri volbách a na oplátku on Vás. Dnes ho urážate a hovoríte, že jeho kampaňje neetická.
    „prosím všetkých ľudí nášho mesta, aby tento neetický kalendár ignorovali. Je výsmechom všetkého dobrého, čo sa v Malackách urobilo „.
    Pán poslanec Zetek, veď Vaše konanie je výsmechom všetkej morálky. Vy nemáte MORÁLNE PRÁVO hovoriť o tom, čo dobré sa v Malackách urobilo. Alebo ste sa rozhodli kandidovat za primatora? Preboha len to nie.
    Ako herec ste dobrý, ale hrajte si radšej v tom “ svojom divadle “ sadnite si na hambálek a neklamte fantastických ľudí v Malackách žijúcich, ktorí nemajú s touto Vašou bludnou demagógiou nič spoločného.

  44. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    Využívať fotografie ľudí bez ich vedomia a súhlasu na propagáciu čohokoľvek je nielenže neetické, ale i nezákonné. Nie je podstatné či ide o SMER, SDKÚ alebo KDH. Nie je podstatné kto čo pre Malacky spravil alebo nespravil. Ide tu predovšetkým o základnú ľudskú slušnosť, politickú kultúru a ohľaduplnosť. Preto majú moju úplnú podporu všetci ľudia, ktorý sa v tomto kalendári ocitli proti svojej vôli a akákoľvek ich snaha a aktivita sa brániť s cieľom chrániť si vlastnú dôstojnosť a dobré meno.

  45. bo
    bo hovorí:

    Krátko po 2. svetovej vojne, ale najmä po uchopení moci komunistami februárovým prevratom sa v bývalej ČSR začalo s masovým zatýkaním ľudí, ktorých novo nastolený režim označil za nepriateľov ľudovodemokratického zriadenia. Vtedajší Národný súd odsúdil v rokoch 1948 – 1952 v zmanipulovaných politických procesoch na tresty smrti, doživotné a dlhoročné tresty odňatia slobody 27 000 ľudí zo Slovenska. Iné súdy potom až do roku 1989 odsúdili ďalších vyše 70 000 osôb , ktoré prešli ťažkými žalármi a pracovnými tábormi. Počas vypočúvania boli vyšetrovateľmi často neľudsky surovo trýznení a nejeden zomrel na následky krutého zaobchádzania. Po odsúdení čakali politických väzňov otrocké práce v uránových baniach v Jáchymove a Příbrame, ale aj vo väzniciach v Čechách (Valdice, Mírov, Plzeň-Bory a i.) a na Slovensku, kde najznámejšími boli zlopovestný Leopoldov a Ilava. Do pracovných táborov bolo umiestnených takmer 200 000 ľudí a do pomocných technických práporov vyše stotisíc politicky nespoľahlivých vojakov. Takmer tristo odsúdených bolo popravených a vo väzeniach ich zomrelo 15 726.
    Ešte predtým, v závere vojny bolo vyše 20 000 osôb z územia Slovenska nezákonne odvlečených zložkami NKVD do sovietskych gulagov, z ktorých sa väčšina už nevrátila.
    Na pamiatku obetí komunizmu bola vytvorená táto skupina. V súčasnosti máme prezidenta, premiéra a aj predsedu vlády komunistov. Spokojne nám vládnu.

  46. ianus
    ianus hovorí:

    pre Malačana: Neviem aké je pozadie p. Zeteka a teraz to ani nie je podstatné. Keď Ondrejka kandidoval v roku 1998 proti Moravčíkovi a jeho spôsobu riadenia mesta, mal podporu ľudí, ktorí mali spoločné hlavne jedno: chceli zmenu spôsobov spravovania Malaciek.
    Je vecou Ondrejku, ako s dôverou a nádejou v neho vloženou na primátorskej stoličke naložil. On sám sa rozhodol, že svoju hlavu strčí do zadku Smeru, príp. terajšej koalície (viď. janokríž).
    Rovnako je vecou ľudí, ktorí ho vtedy a prípadne aj pred ďalšími voľbami podporovali, aby mali iný názor, resp. aby si ho na základe skúseností s Ondrejkovou prácou upravili, opravili alebo znova vytvorili.
    Ondrejka usilovne pracuje na tom, aby naštval dostatok ľudí na to, aby ho to stálo jeho primátorský flek. A toto je jeho ďalší krok týmto smerom. Snáď si niekto nemyslí, že SMER vyrobil kalendár bez aktívnej participácie miestnych „štruktúr“ a bez vedomia Ondrejku.
    Nikto tu Ondrejku neuráža a ten kalendár je rozhodne v rozpore s etikou a morálkou, keďže zjavne zneužíva symboly mesta a fotografie jeho obyvateľov

  47. emília
    emília hovorí:

    to Malačan:
    pán „Malačan“! je zrejmé, že svojím príspevkom chcete prejaviť svoj osobný postoj k človeku, ktorý pre kultúru v Malackách niečo urobil, lebo inak by ste nemohli napísať takú hlúposť. Aj ja som jedna z tých, ktorí p. Ondrejku volili a nemám problém to priznať, pravdepodobne ho volila väčšina z ľudí, ktorí prispeli do tejto diskusie. Ale to neznamená, že ja ani p. Zetek ani hocikto iný, nemôže zmeniť svoj názor na politiku človeka, ktorého v minulosti volil! Pr. Ak máte priateľa, ktorého si vážite a podporujete ho v tom, čo robí, ale urobí vám niečo veľmi zlé, budete mať na neho stále rovnaký názor alebo sa vám zmení??? myslím, že poznáme odpoveď. Tak prestaňte urážať iných ľudí, len preto, že v minulosti robili kroky, o ktorých si vtedy mysleli, že sú tým najprávnejším riešením.. Ďakujem.

  48. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre emíliu:
    ja nikoho neurážam, ja len uvádzam skutočnosti, ktoré sú pravdivé. Ak niekoho uráža pravda, tak sa ospravedlňujem. Píšete, že ste jedna z tých, ktorí p. Ondrejku volili a nemáte problém to priznať. Ja som p. Ondrejku nevolil, ale mňa osobne uráža, keď sa tu ohradzuje človek, ktorý podľa Vás len ZMENIL NÁZOR. Aj komunisti zmenili názor a stále to sú komunisti.

    a pre “ bo „: len by som chcel podotknúť, že premiér SR, Róbert Fico, nebol nikdy komunista. jeho prvé politické pôsobenie bolo v SDĽ. Overoval som si to. Máte mylné informácie.

  49. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre Martin Marek:
    Martin máte pravdu, že využívať fotografie ľudí bez ich vedomia a súhlasu na propagáciu čohokoľvek je neetické a neslušné. Ale zoberte si trebárs noviny, tiež sa novinári nikoho nepýtajú a uverejnia fotografie bez súhlasu odfotografovaných. Asi to nie je trestné. Inak ste jeden z mála slušných pisateľov na tomto fóre. Držím Vám palce zostaňte takým stále.

  50. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre ianus: Myslím si, že ľudia, ktorí podporovali kandidatúru p. Ondrejku majú tiež podieľ viny na tom, za čo ho dnes odsudzujú. Píšete, že Ondrejka usilovne pracuje na tom, aby naštval dostatok ľudí na to, aby ho to stálo jeho primátorský flek. Či ich už naštval dostatok, uvidíme pri voľbách.

  51. bo
    bo hovorí:

    pre Malačan: A kde ste si to overovali? U mladšej 8 ročnej sestry? Však to aj každé malé dieťa na Slovensku vie, že to je komunista jak repa. Tu máte malý odsek z wikipédie.
    Politické začiatky [upraviť]Robert Fico vstúpil v roku 1987 do Komunistickej strany Slovenska – KSS, ktorá mala spolu so sesterskou Komunistickou stranou Československa – KSČ ústavou garantované vedúce postavenie v spoločenskom a politickom živote vtedajšej Československej socialistickej republiky. Za poslanca bol prvýkrát zvolený v roku 1992 za Stranu demokratickej ľavice (SDĽ), ktorá vznikla po novembri 1989 premenovaním vtedajšej KSS. Odvtedy bol až do roku 2006 poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. Postupne sa stal najpopulárnejším politikom SDĽ. Po voľbách, v ktorých SDĽ stratila veľkú časť podľa prieskumov očakávaných hlasov, z postu predsedu strany odstúpil Peter Weiss a za svojho nástupcu označil 31 ročného Roberta Fica. Avšak pár hodín pred začiatkom zjazdu Fico kandidatúru stiahol v prospech Ľubomíra Fogaša, bývalého kolegu z Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Prečo tak Fico urobil, nie je dodnes známe.

  52. jana
    jana hovorí:

    Musím aj ja zareagovať: Je do dobrý postreh. Na stranícke účely to nie je moc pekné to použiť fotky z nepolitických akcií. Ale bohužiaľ politika dnes je asi všade. Aj my sme boli na akcii v CVČ – volalo sa to, že malacké Tekvicové hlavy. Vzala som tam môjho synčeka, že reku šak detičky tam budú zdobiť tekvičky na Halloween a toť, aké pekné auto Roba Beňa s jeho tvárou na dverách tam bolo. A pán Robo Beňo sa tam s nami rozprával, bol veľmi príjemný, aj sa odfotil s detičkami a tak a balóniky rozdával aj guláš tam varili. A potom tie fotky na svojej stránke na webe zverejnil. Ako nebolo to až také nepríjemné, ale myslím si, že je to také čudné, ak prídete na čisto detskú akciu a zrazu si tam nejaký politik robí predvolebnú kampań na župana…je to taký „útok na nepripravených (voličov)“

  53. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre bo: Vidím, že ma poznáte, keď viete o mojej sestre, ale ona má 10 rokov a nie 8. No vidíte a ja som si do tejto chvíle myslel, že Robert Fico bol prvýkrát v politike v roku 1992 v SDĽ. Ďakujem za informáciu.

  54. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre jana: Janka a nevieš kto to v CVČ organizoval? Nevieš kto je riaditeľ CVČ?
    „Šak isce moseli vjedzet do tam dójde a mneli vám to povidat“.
    Je to nepríjemné, keď sa z nás Malačanov snaží niekto robiť tekvicové hlavy. Ale máš pravdu to by sme už nesmeli nikam chodiť, lebo politika je naozaj všade.

  55. Vlado Zetek
    Vlado Zetek hovorí:

    V živote som nebol v žiadnej strane, ani nebudem. V živote som nikoho nepodporoval, len to , aby nám v Malackách bolo dobre. Áno, pána Ondrejku som podporoval a budem, pretože pre naše mesto urobil ďaleko viac, než všetci anonymní pisálkovia. Smer si v tomto kalendári určuje Smer. Nie je to len otázka nášho mesta. Kandidáti boli zneužití aj inde. Napriek tomu si to mal primátor a ostatní kandidáti ustrážiť, ale mlieko je rozliate. Ďakujem všetkým, ktorí vyjadrili svoj názor… až na anonymov Malačanov, ktorí sa nevedia pod svoj názor ani len podpísať, nie to niečo pre mesto urobiť. A fakt radšej konám, než vypisujem na net.

  56. michal
    michal hovorí:

    radsej konas?ako?otvorenym listom?nie si aj nahodou poslanec?sedel si dnes na zastupitelstve?aky je z toho prinos,zastal si sa ludi?zastal si sa kralovicovej?ci nam povies,ze si bol u neho osobne a Ondrejka necha vytlacit rovnaky pocet kusov ospravedlnujucich letakov a sam to roznosi do schranok 🙂 a reagovat na to ze bol zneuzity,to si pretri ocka.kto vyniesol fotky z uradu?kto videl kalendar pred tym nez isiel do schranok.on nie?myslis si to? to si bez jeho vedomia dovolia? ja si t nemyslim! a jasne ze urobil vela pre mesto,odstranil dosah moravcika,to mu nezabudneme.otazka ktoru otvaraju viaceri,co este prinasa..

  57. rehabilitácia
    rehabilitácia hovorí:

    Pre ianusa, píšeš že už máš jednu neblahú skúsenosť s osobou ktorá riadi mesto,prídu aj ďalšie. Zistíš, že tých spôsobov spravovania vecí verejných je omnoho viac. Máš príležitosť Ondrejku vymeniť. Choť do volieb aspoň ukážeš Ty tú svoju ligotavú farbu.Môžeš sa červeňať, že si takú zmenu spôsobu riadenia mesta volil.Čo už narobíš. Ak si voľakedy očerňoval iných, dnes si sa prebudil zo sna znova. Po 10 rokov sa Ti žiada znova zmena spôsobu spravovania mesta ? Nehnevaj sa ale Ti to trvalo dosť dlho, kým si prišiel na to že ten jeho systém spravovania mesta nie je predsa taký zaujimavejší, ale je bohatší na vylomeniny.To Ti teda závidím tú pružnosť a hlavne bystrosť.Pozdravujem Ťa a verím že sa spolu stretneme…

  58. Darina
    Darina hovorí:

    Pán Zetek, čo sa stalo, že zrazu hovoríte o zneužitých kandidátoch. Veď doteraz to bol trocha inak.
    Citujem: Kalendár je stolový, uvítava nás na ňom zopár ľudí jednej strany.V kalendári sú použité fotografie z kultúrnych, spoločenských a športových aktivít nášho mesta a fantastických ľudí v ňom žijúcich, ktorí nemajú s touto demagogickou bludnou stranou nič spoločného. Ešte raz sa nekonečne dištancujem od takej neokrôchanosti.
    A zrazu po stretnutí s primátorom na zastupiteľstve:
    Áno, pána Ondrejku som podporoval a budem, pretože pre naše mesto urobil ďaleko viac, než všetci anonymní pisálkovia.
    Zabudli ste podotknúť, že bez politických strán by nedokázal dostať do Malaciek peniaze.
    Peniaze na školu sa získali za ministrovania Milana Vtáčnika a Brigity Schmögnerovej ( SDĽ ), pozemky od armády (priemyselný park, výrobné haly a golfové ihrisko) kde bol tiež minister za SDĽ. A tiež viete, že keď nebola SDĽ vo vláde tak minister Fronc KDH odmietal doplatiť peniaze na školu a skoro Malacky o školu prišli. Veď vtedy ste už boli poslanec. A istotne viete i to, že SDĽ sa zlúčila so SMEROM o ktorom sa tak “ pekne vyjadrujete “ . Ten SMER dal penieze do Malaciek na viac účelové ihrisko.
    Pán Zetek, asi ste zabudli, že i kandidáti o ktorých ste písali sú Malačania. A keď im SMER ponúkol podporu, tak ju prijali.
    Kandidujte bez podpory politických strán a nedostanete do mesta ani korunu. To čo píšete Vy, je demagógia. Nezastávam sa žiadnej politickej strany, ale bez nich by sme v Malackách mali len divadlo ( aj to možno nie ) a tam by sa naše deti len veľmi ťažko mohli učiť.
    Rozpútate “ pohon “ na primátora a keď si uvedomíte, aký to môže mať pre Vás dopad, tak zrazu otočíte. Čo ste to za človeka? A to som Vám dala vo voľbách hlas.
    „Pepe“ Vám to pekne povedal: Vlado ako ,ze zneuzity???!!….snad srandujes ?

  59. Martin Macejka
    Martin Macejka hovorí:

    Asi si malokto v tejto diskusii vsimol, ze Vlado Zetek sa vo svojom otvorenom liste nevyjadruje k ziadnej osobe, len sa distancuje od (charakteru, prevedenia) kalendara a dotyka sa istej politickej strany. Je zrejme, ze tato strana stoji za kalendarom a kandidati si neuvedomili, co to moze sposobit. Keby ano, asi by nan nepristupili. Mne ten kalendar pokazil naladu. Rovnako ako vyvoj v nasej spolocnosti. Viem, koho (ne)budem voliť, no vedel som to aj bez toho kalendara.

  60. Mival
    Mival hovorí:

    Smeru učarovali kalendáre. S chybami. Bežný stolový kalendár. Na titulke nadpis – Mikroregión Červený Kameň 2010. Vnútri však ani zmienky o starobylom hrade, vínnej ceste, turistických chodníčkoch. Hneď druhú stranu zaberá bilbord kandidáta do župného parlamentu a starostu Budmeríc Miroslava Baxu (Smer, HZDS, SZS, HZD). Na tretej premiér Robert Fico radí, koho voliť za župana. A na zvyšných sú už opäť len Baxove fotky. Zo stretnutí s občanmi, z rodinnej dovolenky v Grécku, s vnučkou v bazéne… Nejde o politické zneužitie značky mikroregiónu? „To sú silné slová! Nič som nezneužil!“ porúča sa oslovený starosta tresnutím telefónu.
    Predvolebné kalendáre s rovnakým rukopisom zaplavili celý Bratislavský kraj. Vydali aj zaplatili ich okresné štruktúry Smeru. Do schránok sa dostali obyvateľom Pezinka, Modry, Šenkvíc, Vinosadov atď. Aj takmer všetkých mestských častí Bratislavy. „Nepovolené použitie erbu Starého Mesta by mohlo autorov stáť 6 600 eur pokuty,“ varuje však hovorkyňa miestnej samosprávy Alena Kopřivová. Na niektorých použitých fotografiách sa vedľa kandidátov navyše ocitli aj známe osobnosti úplne iného politického zmýšľania, ktoré preto zvažujú podanie žaloby.
    Asi najoriginálnejší kalendárik na budúci rok však ponúka záujemca o post trnavského župana Tibor Mikuš (Nová demokracia Smer, SNS, SZS, HZD). Kalendárovú časť má odkopírovanú z tohto roku. To všetko pod heslom Vytrvalo a zodpovedne…:-))
    (Pavol Machovič/Soňa Pacherová | 10. novembra 2009 10:09 – prevzaté z Pravdy).

  61. zupkac
    zupkac hovorí:

    vyzera to tak, ze vladny Smer zneuzil vsetky mozne insignie ci uz mikroregionov alebo miest – ale to je im vlastne, myslia si, ze su bohorovni a nikto a nic ich nezastavi. Ale vlastne maju pravdu, pretoze ako to vsetci dokazujeme, nielenze ich nezastavime, ale ich aj volime, o com svedcia ich preferencie….. mozno by nebola od veci nejaka spolocna zaloba, ale to by sa museli naprilad v pripade zneuzitia uz spomenutych symbolov bez povolenia, spojit zrejme minimalne mestske zastupitelstva alebo priamo mestske urady.. neviem…

  62. M!ro
    M!ro hovorí:

    Kadidati su na kalendari vedome, aby sa spropagovali (predpokladam), cize nie je mozne ich osoby oddelovat od tohto diela. A ze si neuvedomili, co moze kalendar sposobit – to si zjavne neuvedomila ani strana SMER, ktora kalendar zorganizovala – pretoze si zvykla (rovnako ako kandidati), ze ludia su apaticki a prejde jej uplne vsetko. „Vysoka“ politika je prikladom tejto arogancie. A teraz to mame aj na regionalnej urovni. Subsidiarita ako vysita!

    Kandidat Ondrejka je v prvom rade primator mesta a ako taky by mal dbat na to, aby sa s jeho majetkom nakladalo hospodarne a podla zakonnych noriem. Ako sa fotky z mestskych medii dostali ku strane SMER (alebo nejakej agenture, ktora pre SMER robila kalendar), to je najvacsi skandal! Su to zjavne fotky na publicisticke ucely z Malackeho hlasu a podobne (vtedy netreba suhlas zobrazenych osob), nie na reklamu, akou je tento kalendar. Preto je jeho kritika na mieste a je treba vyvodit zodpovednost. Bud ma on ako statutar mesta najst a potrestat cloveka, ktory fotky predal (daroval), alebo by mal sam niest dosledky. Mozme len dufat, ze fotky su jedinym prispevkom mesta k tomuto kalendaru…

  63. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    Vlado, chápem, že sa dištancuješ sa od kampane ktorej si bez svojho vedomia súčasťou, aj to že ju považuješ za neetickú a za výsmech, ale na druhej strane podporuješ kandidáta, ktorá sa práve touto kampaňou prezentuje. Prepáč, ale neviem čo si mám o tom myslieť.

    Neverím tomu, že kandidáti boli zneužití, zneužitý tu bol niekto iný, len nie oni. A rovnako neverím tomu, že kandidáti (prinajmenšom poniektorí) nevedeli, že sa takáto kampaň pripravuje. Porovnajte si napríklad fotografiu v treťom januárovom týždni v kalendári s tou, čo bola zverejnená v poslednom Malackom hlase, máte ho aj na internete. Mnohé to naznačuje.

    A tiež neverím tomu, že aj keď kandidáti o kampani vedeli, nevedeli si domyslieť a uvedomiť jej následky. Bavíme sa predsa o vzdelaných ľuďoch, ktorí nepochybne majú aspoň základné právne povedomie a vedia si domyslieť následky toho čo robia.

    to Malačan: zverejňovať fotografie bez súhlasu ľudí na nich zachytených možno okrem iných dôvodov aj na spravodajské účely. Toto je jasne v rozpore s Občianskym zákonníkom.

  64. beina
    beina hovorí:

    to mival: mna najviac pobavil komantar z „petrzalskeho kalendara“ ako uviedol casopis PLUS 7dni. foto s pohladom na panelaky
    To nie je Pariz, to je Petrzalka:-)))))

  65. Dusan Rusnak
    Dusan Rusnak hovorí:

    Vlado, naozaj si myslis, ze kandidati boli zneuziti a o nicom nevedeli? Ked raz niekto kandiduje s podporou nejakej strany, tak musi ratat aj s takymito vecami. Ta strana za tu podporu asi aj nieco ocakava, najma v pripade zvolenia. O tom, ci tento politicky obchod bude pre primatora vyhodny, ukaze najblizsia buducnost. Ale podobne ako Martin som vedel aj bez tohto kalendara, kto si (ne)zasluzi moj hlas.

  66. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    Chcem sa informovat, podla nazorov v diskusii bolo vela ludi na vcerajsom zastupitelstve – ako dopadla financna stranka akcie „kalendare“? Nebol ziadny vplyv na mestsky rozpocet? Rebus je vysvetleny? Ja som sa nemohol zucastnit….dakujem za odpoved

  67. exp
    exp hovorí:

    Sedel som tam a počúval.Martin,veľká škoda, že si tam nebol.Kalndáre tam boli:Pán poslanec Ríha mal hneď pred sebou jeden, ďalší sa tam pohadzoval po stole. Boli aj ďalšie zaujímavosti. Napr.: že vraj v „pracovnom návrhu rozpočtu „mesta na rok 2010 sa asi náhodne našli 3 takéto bomby.Prvá z nich: rozpočtovaná suma na mzdy zamestnancov mesta a 3 volených predstaviteľov mesta má byť 54 mil. Sk. Pohltí dane z nehnuteľností vybraté mestom a to od obyvateľov mesta a podnikateľov – táto suma je 55 mil. Sk. V tomto období krízy podľa ekoóma mesta májú narasť tieto mzdy o 5.5 mil. Sk. Dobre som si to poznačil. Som toho názoru, že zastupiteľstvo bolo skôr na prieskum toho či mesto má zase zvýšiť úver o dalších 17 mil. Sk. Za to sa dá kúpiť veľa kalendárov aj počas adventných vianočných trhov. ŽE MÁM PRAVDU !

  68. elena
    elena hovorí:

    preve som si na http://www.malacky.sk precitala toto: „Napriek tomu, že sa po búrlivých diskusiách na oficiálnom portáli mesta zasadnutia zúčastnila asi desiatka občanov, nikto z prítomných nepredniesol návrh na doplnenie programu zasadnutia poslancov mestského zastupiteľstva.“ tak kde je pravda??

  69. Petras P.
    Petras P. hovorí:

    Riha sa tiez nepredviedol,nebol jednoznacne dohodnuty s Ondrejkom ze sa to nebude otvarat?Tiez nejaka figurka ktora hraje divadlo.Mohol byt utocny ako dokaze byt ale ocividne nechcel.Prazdne reci a kroky ziadne,ubohe.

  70. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    to exp:
    Ahoj, neviem sa k tomu vyjadrit, vyziadal som si navrh rozpoctu od p.primatora.Az na zaklade cisiel sa mozem vyjadrit.
    Kazdopadne, ja chodim po podnikoch, uradoch a instituciach po celom Slovensku a viem, ze az na 1 podnik vsetky stopli zvysovanie miezd, popripade ich „skresali“. Cielom momentalne je prezit, vytvorit si rezervy na „horsie“ casy a rekonstrukcia uverov. A horsie casy nas este cakaju. Zial. Za predpokladu, ze sa v navrhu zvysili mzdove naklady a aj uverovy ramec – nestastne riesenie. Ale zatial len hypoteza.
    Asi hodim na MP nejaky postreh k tomu, ako krizu riesia ini…..:)

  71. vladimír
    vladimír hovorí:

    Elena. O kalendári včera na zastupiteľstve nepadlo ani slovo, ani od zúčastnených občanov, a ani od poslancov. Nikto nič o kalendári nepovedal.

  72. jozo
    jozo hovorí:

    nikto nic ku kalendaru nemal, ani ti, co sa vcera hrdili a zvolavali davy, ani ti, ktori viedli kde-kade smele reci, ze ako sa na to oni verejne spytaju a nito neziadal o zaradenie bodu do programu. Narast miezd je dany zakonom. Ak by vo vykone verejnej sluzby nebol niekomu zo zakona priznany jeho mzdovy narok, tak ho moze pozadovat sudnou cestou a to by mesto nasledne presudilo aj gate…..

  73. M!ro
    M!ro hovorí:

    Asi desiatka obcanov nie je clenom MSZ cize nemoze navrhovat body programu ani sa prihlasit do diskusie k inym bodom programu. Pritomni poslanci (tiez Vlado Zetek a Milan Valachovic) nemali volu zaradit do programu zvlastny bod, kde by sa obcania mohli pripojit. Vsetko ostatne by sa dalo z procesnej stranky zmiest predsedajucim, cize primatorom mesta. A tak ostalo len pri bezzubej deklaracii poslanca Rihu, ktory mal kalendar pred sebou, ale inak nic.

    Obavam sa, ze cely pripad vysumi do stratena, ak sa tomu nezacne venovat kontrolor mesta. A presne s tym kalkuluju ti, co si taketo veci dovoluju…

    Inak, na zaciatku bol aj primator nervozny, myslim, ze necakal, ze sa mu to takto lahko prepecie…

  74. Lubosek
    Lubosek hovorí:

    Inac to s tym kalendarom je dobry napad. Ak by tam neboli tie ksichty politikov a stranicke reklamy tak by som si taky kalendar rad kupoval kazdy rok. Ved za rok sa udeje v Malackach a okoli dost veci, ktore stoja za zvecnenie fotoaparatom a pripominanie si ich v kalendari dalsi rok oko potesi. Bohuzial sa asi takeho niecoho nedockam, mozno za 4 roky sice dostanem zase nejaky podobny kalendar, ktoreho hodnotu pokazi nejaky dusevny malorolnik a v konecnom dosledku z neho ostane pornograficke dielo.

  75. Pavlik
    Pavlik hovorí:

    pisal som mail kontrolorke mesta aj poslancovi rihovi a odpoved davam sem
    Dňa 13. novembra 2009 10:34, Peto Peto napísal(-a):
    Dobry den pan Riha, chcem sa Vas spytat ako vnimate situaciu na vcerajsom zasadnuti a preco sa neriesili kalendare? Dakujem za odpoved. Pavlik

    Dňa 13. novembra 2009 13:16, J.Říha napísal(-a):
    Pozdravujem Vás, pán Pavlík,

    neviem či ste boli osobne aj Vy prítomný na zasadnutí mestského zastupiteľstva, postrehol som skupinu občanov, ktorí sa ho zúčastnili, pričom som do otvorenia rokovania nepostrehol podnet na doplnenie programu. Neviem či ho nemali iní poslanci. Bol by som sa k tomu postavil s chladnou hlavou. Osobne som zostal zaskočený návrhom primátora mesta na doplnenie programu, pričom som hneď položil otázku vedľa mňa sediacemu poslancovi Moravčíkovi, ako je to teda s doplnením programu pri mimoriadnych zasadnutiach. Úprimne, nemám po poslednom zasadnutí jasno v tom, či je to možné či nie, pretože sa podobný problém rozporoval práve poslancom Moravčíkom pri nedávnom zasadnutí, kedy program aj primátorom mesta byť doplnený nemohol.

    Svoj postoj som k tejto otázke vyjadril postavením svojho kalendára s vytrhnutými stránkami a vyobrazeným erbom mesta na znak podpory slušnosti a morálky, čo vyvolalo hneď pri prvých faktických poznámkach reakcie poslanca Mračnu a Spustu. Ich vety neviem presne citovať, ale pri prvom som bol konfrontovaný s tým, či si potrebujem do niečoho kopnúť, môže mi priniesť loptu. Druhým pri zvýšenom hlase v poznámke o tom, či sa potrebujem predvádzať pred občanmi. Evokovalo mi to, či som si aj občanov na zasadnutie dotiahol, podobný pocit mala aj moja známa z ulice. Zdôrazňujem, že tento svoj postoj som tlmočil pár hodín pred zasadnutím MsZ na stránke mesta. Nemilo som zostal prekvapený tým, že obaja oveľa viac dotknutí poslanci ako ja, sa k týmto faktickým poznámkam nevyjadrili či ich neodmietli. V priebehu rokovania som bol nútený v rozpore s rokovacím poriadkom mimo svojho príspevku zakričať poznámku o zneužití erbu mesta ako reakciu na ďalší slovný výpad môjho kolegu Mračnu.

    Dovolím si zhrnúť, snažil som sa podporiť skupinu ľudí, ktorá ma oslovila, opakujem, ktorá ma oslovila, či mailom, telefonicky, či otázkami prostredníctvom otázok cez mestskú stránku. V rozsahu toho som nechal preskúmať okamžite (teda ešte pred otvoreným listom Vlada Zetka) využitie erbu v súlade so Štatútom mesta (výsledok som okamžite oznámil na stránke), pričom ďalej bude postupovať vo vyvodení sankcií mestský úrad, a požiadal o stretnutie v pondelok s prednostom vo veci úniku fotografií. Do osobného sporu, nechcem vstupovať.

    Na záver, pán Pavlík, ak sa na mňa obráti ktorýkoľvek občan s tým, že sa nepodaril nájsť vhodný spôsob ospravedlnenia a riešenia situácie, som ochotný podporiť občanov tým, že na najbližšie už riadne rokovanie (zhruba o tri týždne) požiadam o zaradenie tohto bodu.

    Ak by ste mali nejaké doplňujúce otázky, som pripravený Vám ich na ne aj osobne odpovedať. Mrzelo by ma, ak by sa cítil ktorýkoľvek občan, že nenašiel podporu u poslanca, ktorý má de iure aj de facto zastupovať jeho záujmy.

  76. zivko
    zivko hovorí:

    no ja som „zasol“, ked nam prisiel tento zazrak do schranky, ved sme na tuto temu uz prehodili par slov s drsnakom atd. a neda mi nereagovat. popravde, presne take iste a ubohe, avsak prakticke kusiky papiera na podpalenie napr. ohnika v krbe – nato je tato „vec“ jedine dobra, dostal kamarat do schranky aj v mestskej casti dubravka v BA, inak mimochodom malacan a s nim sme sa na tom tiez dobre pobavili, hlavne na tom, co okomentoval Lubosek – Lubosku, bojim bojim, on sa nam fakt vyhraza… ale teraz vazne, je to hrozne a dufam, ze to pomoze otvorit oci vsetkym tym, ktori isli dat hlas tomu panovi Robertovi, ktory nam tak bezhranicne pomaha a dava. cele suma sumarum – jedna velka katastrofa.

  77. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    to Jozo:
    Ahoj, asi si myslel kolektivnu zmluvu vyssieho stupna, ktora pojednava o „mzdovom zvyhodneni“ aj zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Ano, mzdove zvyhodnenie je narokovatelne. To je pravna stranka. Podme teraz na tu moralnu – ak by som sa vzdal „mzdoveho zvyhodnenia“ pre prospech mesta (napriklad aby znizilo uverove zatazenie a tym padom zadlzenost kazdeho Malacana), bolo by to gesto hodne cloveka „so socialnym citenim“.
    Takze ak sa vzdam naroku, nebudem sudit mesto – mestu gate zostanu.
    Ak sa mi zvysia mzdove naklady, maju na to vplyv dva faktory – bud sa mi zvysil pocet zamestnancov alebo som zvysil mzdy (alebo oba faktory sucasne). Ak musim zvysit mzdy, tak znizim pocet zamestnancov – aby som bol na tom istom. Ak necham mzdy na rovnakej urovni, tak zamestnam rovnaky pocet zamestnancov. Ale to by sa museli vzdat „mzdoveho zvyhodnenia“.

  78. Martinovi
    Martinovi hovorí:

    Martin, ide o značné navyšenie.Treba si ho prepočítať.10 % je predsa veľa v normálnom období a nie už v čase kríze. Poslanci, že vraj podpisovali memorandum na úsporu nákladov na začiatku roku 2009. Bolo vydaných dosť financií za personálne audity, organizačný poriadok a toto je výsledok, že dane od obyvateľov mesta idú šecky len na mzdy.Rozpočet od pána Ondrejku Vám dá iste odpoveď.Vzťah sumy z dane s nehnuteľností a objemu miezd je zarážajúci. Za efektívne vynakladanie prostriedkov rozpočtu zodpovedá primátor. Eto vsiou.

  79. mack
    mack hovorí:

    vzhladom na toto obdobie, v ktorom bol tento tz. kalendar distribuovany mi tam chyba portret V.I.Lenina a nejaky pekny plagat k vyrociu VOSR.
    A na buduci rok bude mozno dalsi vydany k vyrociu 25. februara, vitazstvu proletariatu nad burzoaziou. Ale to uz bude naplanovane aj znarodnovanie a likvidacia drobnych podnikatelov a zivnostnikov, lebo oni SMER-u neplatia.Je mi tu z toho na grc.Propaganda pre slabomyselnych a tych, ktori sa nechaju kupit za predvolebny gulas a pivo. Za vianocny prispevok ci porodne. Kam to SMER-uje?Kto tu rozhoduje o buducom zivote mladych ludi v tejto krajine? Nechcelo sa mi ist zajtra ani volit, ale toto ma presvedcilo, ze treba ist a ukazali mi, koho volit nemam. Prajem Vsetkym krasny vikend.

  80. sonicka
    sonicka hovorí:

    vlado zetek,primator ondrejka bol zneuzity?vsadila by som krk ze vedel o tom ze sa budu pouzivat fotky mesta..ak ich on sam nedal smeru co je este pravdepodobnejsie..ci ne?potom kto ich vzal a dal smeru?podla mna je zodpovedny najviac z toho

  81. sonicka
    sonicka hovorí:

    a teraz kdo pise pravdu?????vladimir hovori ze ani slovo nepadlo na tej schodzi niektori ze sa nezaradilo do programu riha na mestskom webe pise ze sa tam o tom hovorilo ze tam na neho reagovali poslanci ked tam dal kalendar..tak ako? 🙁

  82. Mival
    Mival hovorí:

    Na vcerajsom zastupitelstve sa o kalendari nehovorilo. Na mimoriadne zastupitelstva sa predklada jeden nosny bod (v tomto pripade prvy rozpocet)- aj preto sa volaju mimoriadne. Pokial sa pamatam, nikdy sa na nich neprijimali dalsie body, interpelacie ani podnety od poslancov ci obcanov. Toto je mozne iba na riadnom zastupitelstve. Ja som navyse prisiel az 20 minut po zahajeni schodze z dovodu neodkladnych povinnosti v praci. Preblesklo iba par nervoznych reakcii od SMERakov, ako o nich pise Juraj na stranke mesta.

  83. Fany
    Fany hovorí:

    Ja som na zastupitelstve bol. Hovorilo sa tam o tom len v tom rozsahu ako to Juraj Riha popisal p. Pavlíkovi. To znamena ze samostatnym bodom programu nic take nebolo a ani ziadny navrh na zaradenie takehoto bodu do programu rokovania nepadol. A rovnako je pravda, ze mal voci Jurajovi vypad pan poslanec Mracna ked si Juraj vylozil pred seba na stol spominany kalendar. A tak ako Juraj napisal, je pravda ze mu pan Mracna povedal, ze ak si chce do niecoho kopnut tak mu prinesie loptu a ze je to nechutne. Nepamatam si presne jeho slova ale bolo to v tomto duchu a na to mu Juraj odpovedal ze nechutne je pouzitie erbu mesta na tom kalendari. (To je to spominane porusenie rokovacieho poriadku, pretoze Juraj nemal vtedy slovo) Ale cely ten vypad pana Mracnu bol len v ramci jeho prispevku v diskusii o prvom navrhu rozpoctu na rok 2010. Tiez je pravda, ze po panovi poslancovi Mracnovi mu so zvysenym hlasom pan poslanec Spusta vycital ci sa prisiel predvadzat pred obcanmi. Pre objektivitu je ale treba dodat, ze v inej chvili pan poslanec Mracna na Jurajovu adresu povedal ze si ho vazi a ze bodaj by sme mali viac takych ako je on.
    A este dodam, ze vsetky tieto vypady a vycitky trvali spolu asi 3 minuty, mozno aj to je vela. Cele rokovanie zastupitelstva trvalo asi 3,5 hodiny takze „de facto“ o tom nepadlo ani slovo.

  84. sonicka
    sonicka hovorí:

    diky chlapci!!! 3 a pol hodiny..vzdy vysleme fanyho na rokovania aby zostrucnil o com to tam bylo:) „nechutne je pouzitie erbu“ to bolo trefne 🙂 ale aspon teda nekto vniesol tento problem na to rokovanie ondrejkovi a mracnovi pred oci ze to tu je a neda sa to ignorovat,co je dobre ze aspon mlady riha s tym dosel.som fakt zvedava kto zajtra prejde a kto nie a ci ludia vyslu nejaky signal kandidatom ze toto zneuzivanie sa nerobi..takze sa vidime zajtra vo volebnych miestnostiach 🙂

  85. malackepohlady1
    malackepohlady1 hovorí:

    ten hral divadlo ani naznak neceho utocneho.ale to koli verejnosti to zase on lubi takto zahrat masku 🙂 len na moravcika mel neco co riha zachranoval potom

  86. michal
    michal hovorí:

    je jasne ze to neni len tak ze ondrejka prestal na rihu utocit a ten zas prestal ondrejku drazdit.sa kukni na rokovani sa doplnaju jeden pocuva druheho.lude z uradu hovoria ze je nieco za tym ze sa priblizuju k sebe.a jak po sebe stekali pred rokom.buduco rocne volby v meste ukazu ci budu prskat na seba jak protikandidati alebo su spolceny a pojdu spolu co temu dost nasvedcuje!

  87. Darina
    Darina hovorí:

    Ja žasnem nad tým, ako sa podarilo poslancovi ale hlavne riaditeľovi divadla výborne zahrať rolu rozhorčeného občana. Je to predsa len herec. potom predviedol rolu ochrancu “ otca mesta „. Pán Zetek, Malačania sa istotne budú lepšie rozhodovať vo voľbách do mestského zastupiteľstva. Michal Vám to povadal jasne,
    „radsej konas?ako?otvorenym listom?nie si aj nahodou poslanec?sedel si dnes na zastupitelstve?aky je z toho prinos,zastal si sa ludi?“
    Podarilo sa Vám pred voľbami poštvať ludí proti primátorovi a ostatným kandidátom. Ste so sebou spokojný? Ja ako občan Malaciek nie som so svojím poslancom vôbec spokojná. Vás tiež zaujíma názor občana len vtedy, keď potrebujete jeho hlas. Vy si uvedomte, že zastupujete NÁS vašich voličov.

  88. vladimír
    vladimír hovorí:

    Darina – svätá pravda. Aj tak si myslím, že to radnému neublíži vo voľbách, lebo nás nespokojných nie je až tak veľa a ako to bolo spomínané, väčšinu ľudí opije gulášom, rečami a pod. či už ten, alebo tamten. ludia totiž radi počúvajú tie demagogické populistické reči a chcú im veriť a naivne veria… Takže ja som v tomto dosť skeptický. Ale nechajme sa prekvapiť

  89. mack
    mack hovorí:

    Fico je kvoli udrzaniu sa pri koryte schopny vsetkeho. Je to clovek bez chrbtovej kosti, posliapat po comkolvek a komkolvek len aby ON bol ten najlepsi. To co tu predvadza SMER a SNS i z HZDS posledne tri roky je priamy vysmej obcanom priamo do tvare, ak nie pluvancom. A predvadzat sa v style komunistickeho kalendara je nieco co som doteraz nevidel nikde. Vlastne ano , pred viac ako 20 timi rokmi. Naposledy. Som si to dodnes len myslel, bohuzial, realita je ina.
    Problem je vsak v tom, ze mlady ludia nadavaju, ale volit nejdu a s tym pan Fico pocita, ze vzdy ide volit viac ludi s nizsim vzdelanim. to je jeho garda, to su jeho volici, tym priprcava, pred tymi sa ukazuje, tym slubuje. A oni za to pivecko a gulasik velmi rychlo zabudaju na tie spatne veci. smutne.

  90. mival
    mival hovorí:

    Dňa 11.12.2009 bude poslanecké stretnutie opať.Prídite pozrieť a vystúpenia poslancov mesta Ríhu, Dubajovej, Spustu,Mračnu Galoviča, Fruša Haramiu …. poznamenajte a porovnajte. Potom povedte kto sa vie o ľudí zasadiť a kto mláti slamu..Bude reč o daniach ,rozpočte a možno aj o kalendároch, propagácii mesta kultúre….Ja som tam bol Ríha neobraňoval nikoho len potvrdil čo hovoril jeho sused a čo je nafuknúte v malackom rozpčte.Pravda že sa vystúpenie jeho suseda /neviem ako sa volal/ sa otcovi mesta nepáčilo.Ten vie kde sú rezervy mesta…Pôjde o veľa ide volebný rok 2010 a tam treba peniaze na propagáciu nie ale na kalendáre..Sledujte to ďalej a potom môžete hodnotiť tento prístup k mestu a „nový spôsob riadenia! a novú tvár mesta. Primátor musí mať viac ako 18 rokov alebo 25 ?

  91. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    to mival:
    Ahoj, a kedy zacina to stretnutie poslancov?Myslim, ze by stalo za to si to prist vypocut.Kalendare po dnesku upadnu do zabudnutia, len babky si ich nechaju na ladnickach…Treba sa zamerat na navrh rozpoctu a ten do hlbky zanalyzovat. Suhlasim.
    Hodme za hlavu toto hasterenie. Nasi poslanci by sa mali zamerat na to, aby rozpocet bol co najmenej deficitny. Podla mna by sa mali vsetci uskromnit hlavne v tomto obdobi…robia to sukromne spolocnosti, preco nie mesto?
    to Martin Marek:
    Ahoj, aky je tvoj nazor na zverejnenie fotiek bez suhlasu dotknutych? Myslim na trestnopravu stranku celej akcie.
    to all:
    Neviem, kam toto smeruje, ale utvrdzuje ma to v mojom nazore, ze herci by mali hrat divadlo, studenti studovat skolu, lekari zachranovat zivoty a ekonomovia a pravnici riadit mesto.
    Som zvedavy, ake politicke zoskupenia sa vytvoria buduci rok, ktora strana bude „politicky“ zastresovat nasich „nezavislych“ panov a za co. Len dufam, ze sa to zlozenie panov v MsZa trosku obmeni, aby smerovanie mesta nabralo trosku iny smer. A nemyslim to vobec ironicky…
    Myslim, ze Malacky vychovali dostatok mladych ludi, sikovnych, ktori na to maju…
    Peknu volebnu sobotu vsetkym

  92. Mival
    Mival hovorí:

    vazeni diskuteri, neviem kto sa podpisal mojim nickom – posledny prispevok som ale ja nepisal!!! Je fakt dost sproste toto zneuzivat. Dalo by sa to dokazat analyzou z akej IP adresy to bolo napisane, ale snad staci uz len fakt, ze ja by som tak biedne napisany komentar s mnozstvom pravopisnych chyb nikdy neposielal.

  93. michal
    michal hovorí:

    pozerate vysledky na statistickom urade?mracna sa prepadaaaaaa ale zato dalsi dvaja smeraci sa drzia este chybaju obce 🙂

  94. Dominik Dobrovodsky
    Dominik Dobrovodsky hovorí:

    Niekedy je dobre hovorit, inokedy je lepsie konat. Mna ten paskvil o ktorom sa tu bavime inspiroval ku dvom veciam:
    1. Bol som dnes volit;
    2. Kalendar na buduci tyzden vratim jeho vydavatelovi. Tym je pre mna mesto Malacky, kedze je na pvej strane jeho erb a vacsina fotografii bola vyhotovena fotografmi platenymi z nasich dani.

  95. malackepohlady1
    malackepohlady1 hovorí:

    ondrejka to nakonec ustal ani smer mu neuskodil 🙂 prekvapenim je bala?kto to je?zase nejaky nechutny smerak?ale budu to mat chlapci tazke lebo to vypada ze freso bude zupan a kraj obsadi sdku ich tak bude freso brat do party 🙂 ondrejka urobil posun z nezavisleho v kraji na kluboveho len ci stupol do lepsieho.. ale mracna?asi je najvyssi cas zvazit dalsi fungovani ve verejnem zivote mesta malacky..

  96. pepe
    pepe hovorí:

    bala bol podplukivnik v CO Malacky..:)…chytil ma na svopke( svojvolne opustenie posadky) a dostal som sedem dni natvrdo:))……taka spomienka:)

  97. bo
    bo hovorí:

    Takže celé toto divadielko s kalendárikmi skončilo. Červení získali post minimálne štyroch županov a u nás dosiahli kalendároví zneužití kandidáti tiež veľký úspech.. Dvaja z troch je pekný úspech Mečiarovej a Ficovej koalície.. Podľa mňa je to úspech hlavne týchto dvoch, lebo naši zneužití kandidáti asi ani nevedeli, že kandidujú.. Len im niekto teraz oznámil úspešné výsledky a asi sa úprimne tešia.. Je pekné a príjemné, že 20. rokov po revolúcii sa opäť blízka na rudé časy.. A Robo ide 17. 11. oslavovať do Moskvy..Dúfam, že tam aj niečo vybaví.. A verím, že ho tam niekto nezneužije a neprinúti ho žiadať o nejakú tú bratskú pomoc a dúfam, že ma v auguste 2010 nezobudia v noci ruské a bieloruské samozrejme zneužité tanky.. Kalendárikova aférka mala význam aspoň v tom, že sme sa niektorí aspoň vyfarbili.. Škoda, že do červena.. Prší a venku sa setmelo, táto noc nebude krátka…

  98. bo
    bo hovorí:

    A trošku sa poradujme a zasúpievajme si:

    Naše krásná zahrádko, zalejvaná potem,
    uvadla jsi zakrátko za železným plotem.
    Uvadla jsi, zrezivěla, co se s tebou stalo,
    beranici s dýmkou v zubech, na lidi se řvalo.

    Naše krásná zahrádko, zalejvaná krví,
    netušil, jak zakrátko, bolševik se zmrví.
    Jednou v tobě kvetly stromy jak naděje v nás,
    jaro přišlo nakrátko, potom z kremlu mráz.

    Dvacet a dvacet je čtyrycet, je lepší se k tomu nevracet,
    o tom, co ste nám provedli, my jenom kecat dovedli.

    Naše krásná zahrádko, zalejvaná vztekem,
    kradli, žrali, chlastali, odcházejíc s břekem.
    Teplej podzim, krátká zima, jaro je tu znova,
    rudá knížka nehodí se, musíme ji schovat.

    Naše krásná zahrádko, už nemusíš se bát,
    naučí se syneček hospodařit snad.
    A až zas budeš dýchat volně a narovnáš se v zádech,
    pozor aby nedozrály rudý třešně v sadech

  99. beina
    beina hovorí:

    zaujimava skalica…traja nezavisli primatori ako lidri medzi poslancami. skalica prosperuje aj bez deklaracie politickej prislusnosti a lokalnu politiku robi skutocne velmi slusne:-))) jak to ten chovanc, kurnik, robi..sympaticke a jedinecne v ramci slovenska. mame svojich kandidatov, nezaujimavy je fakt prvej pozicie pana haramiu a motivacie volica, taktiez pocet hlasov jozka ondrejku – ma o polovicu menej hlasov ako v komunalnych volbach 2006 a taktiez zaujimava je pozicia huberta danihela. peknu nedelu

  100. Darina
    Darina hovorí:

    Pán Zetek, „pohon na primátora“ sa Vám nepodaril. Zdá sa, že ste to prehnali a nedovideli dôsledky. Pán Ondrejka má dôveru fantastických ľudí v Malackách žijúcich, i napriek Vašim útokom. To Vaše akože ospravedlnenie, len ukázalo čo ste za charakter. Ak primátor chce viesť toto mesto ďalej tak dobre ako doteraz, bude musieť spraviť poriadok s ľudmi, čo mu podrážajú nohy. Tieto voľby jednoznačne ukázali, že pánovi Ondrejkovi MALAČANIA veria. Uvažujte – BÝT ČI NEBÝT. Ako chcete toto dejstvo dohrať? Myslím, že budete len ante portas.

  101. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre Darina: Vieš Darina, pán poslanec Zetek je AD HOC ( je to o improvizovanom a často impromptu riešení alebo udalosti na rozdiel od dobre pripraveného konania) chlapec čo koná rýchlejšie ako mu to myslí. Ja viem, že takýto človek si dôveru a hlasy občanov Malaciek nezaslúži.
    História dokázala, že človek, ktorý zapredá svojho chlebodárcu je schopný zapredať i občanov žijúcich okolo neho.

  102. Malačan
    Malačan hovorí:

    pre Darina: zlá divadelná hra niekedy postačuje na Casus belli. Ak dotknutý nebudú reagovať môže sa im to v konečnom dôsledku vypomstiť.

  103. Martin Johanes
    Martin Johanes hovorí:

    gratulujem zvolenym poslancom za malacky obvod a zelam vela dobrych rozhodnuti v prospech Malacanov.

  104. názor
    názor hovorí:

    to Darina:
    Vy ste stále nepochopili podstatu tejto kauzy – nejde o pohon na primátora ondrejku, o tom list vlada zeteka vôbec nie je.
    Ide o poukázanie na základné dodržiavanie pravidiel slušnosti a korektnosti, a tie boli v Malackách porušené – zneužitie erbu mesta a zneužitie fotografií sú predsa úplne jasné.
    A som šťastný, že v MA stále existujú ľudia, ktorých taký malý stolový smerácky kalendárik dokáže nasr..(diť), nestratili totiž cit a vnímavosť, a tiež majú potrebu verejne reagovať. Sú totiž presvedčení, že takéto neokrôchanosti sa nerobia, mnohí z nich už takéto a podobné „akcie“ zažili počas červenej éry pred rokom 1989.
    A v neposlednom rade chcem znovu zopakovať a upriamiť pozornosť aj na pozoruhodný osobnostný vývin súčasného primátora, pretože nie každá iskrička, pionier, zväzák a komunista sa stane nezávislým primátorom a potom aj závislým poslancom VÚC. Toto by si ľudia mali pamätať a myslieť na to pri budúcoročných komunálnychh voľbách.

  105. MR
    MR hovorí:

    Nechapem diskutujucich, ktori utocia na poslanca Zeteka. Ved ludia sa menia, a zmenil sa aj primator Ondrejka. Tiez som ho na zaciatku volila, ale spravil kroky, ktore ma sklamali a dnes ho uz nevolim. V skuske casu pre mna neobstal. To si ho Zetek nesmie dovolit kritizovat, len preto ze mu niekedy nieco dal alebo mu pomohol? To je co za logika? A to ci obstal Zetek ako poslanec, to uz zhodnotia jeho volici.

  106. dagr
    dagr hovorí:

    to bo: sevi brano, napadol ma taky typ pre buducu coscesparty: vstup len v pionierskych rovnosatach, sovietskych uniformach, masky bolsevikov alebo podobneho dobytka, z reprakov ceeecka a kurit by sme si mohli aj tymito paradnymi kalendarmi 😉

  107. bo
    bo hovorí:

    to dagr: a v ktorom podniku to bude? v 23 to nemôže byť a nemôžeme nútiť ľudí, aby si to svinstvo dali na seba.. Jedine, že by to bola historicky prvá Comusíšpárty.. Potom je to ok.. A o polnoci spravíme miesto tomboly recitačné kolo v Puškinovom pamätníku a zaspievame si internacionálu.. A ráno znárodníme 23 a dáme ju ľudu.. Bude patriť pracujúcemu ľudu a ten ju celú vypije.. Srandy stačilo.. Pri tej predstave mi z toho prišlo aj zle.. Ale nejaké akcie môžeme vymyslieť.. Kopni si do busty Lenina.. Alebo pomaľuj si fotku svojho Stalina.. Alebo si môžeme pripiť na jeho Veličenstvo Kata.. A ráno si môže každý odniesť pomaľovaný červený hranol, nech má spomienku na Comusíš párty..

  108. natasa
    natasa hovorí:

    Dnes som poziadala poslancov za obvod, v ktorom byvam, aby sa na najblizsej riadnej schodzi zastupitelstva spytali primatora, kto a komu povolil pouzit logo a fotografie z majetku mesta. Som zvedava, ci to aj urobia.

  109. Vladimír
    Vladimír hovorí:

    Streda, deň s dátumom 18.11.2009. Týždeň od zverejnenia Otvoreného listu pána Zeteka – 11.11.2009. Za týždeň odznelo na stránke Malackých pohľadov 120 príspevkov.Malo, dosť, veľa ? Počet alebo obsah !
    Na internetovej stránke Mesta Malacky sa objavuje po týždni článok s pozoruhodným názvom „Mesto nemá s kalendárom nič spoločné“.Tak potom KTO má ? Zaujímavé, Mesto a to je kto? Mesto nemá svojich predstaviteľov, orgány mesta? Obsah tohto článku asi príliš unáhlene nazvali dvaja prispievatelia – čitatelia, za verejné ospravedlnenie primátora a to dokonca že chlapským, skôr veľmi premysleným…
    Dovolím si pána primátora opýtať, prečo až po týždni reaguje a to ešte sám, keď mal veľa možností vystúpiť hneď po zverejnení otvoreného listu.
    Veď 12.11.2009 t.j. vo štvrtok minulý týždeň sa konalo rokovanie mestského zastupiteľstva a tam priestoru bolo dosť. Boli tam aj prítomní dvaja kandidáti, ktorí v kalendári boli zvečnení. Nikto z týchto nereagoval. Boli po tichu. Naviac závery o rokovaní poslancov boli zverejnené na malackej stránke 13.11.2009, kde sa mohol chlapský vyjadriť aj on resp. celá trojica. Predsa o protiprávnom použití Erbu Mesta Malacky a zverejnených fotografiach občanov mesta sa mohlo prijať stanovisko aj po rokovaní mestského zastupiteľstva.Tomu nič nebránilo.
    Chlapské by bolo ak Vás pán primátor vec okolo kalendára tak TRÁPILA ako uvádzate v liste na malackej stránke, keby ste reagoval včas a na správnom mieste.Aj po zástupiteľstve.Vy ste sa prebudil až po “ všetkom „. Navodzujete svojim vystúpením sám a tak to aj vyznieva vo verejnosti, že Vaša reakcia a Váš text článku po týždni a po voľbách je premyslená výhovorka a to je ten Váš rukopis ktorý spomínate. Pred voľbami Vám atmosféra pasovala, boli ste v ovzduší ale utiahnutí…to Vám vyhovovalo. Veď nie je mysliteľné, že ako kandidát na poslanca do VÚC ste o vydaní kalendára s fotkami nevedel. Vydavateľ tak môže za kvalitu papiera nie za obsah kalendára.Takúto informáciu Vám verejnosť nepríjme.

  110. Mival
    Mival hovorí:

    Minuly stvrtok sa nekonalo zastupitelstvo, ale mimoriadne zastupitelstvo s vopred urcenym programom. Rozdiel je v tom, ze na mimoriadnom sa nedaju podavat ani interpelacie, ani podnety ani sa program nemoze rozsirovat o nove body! Nebyva tam ani bod rozne. Riesi sa len to, co bolo dovodom zvolania mimoriadneho zastupitelstva. Teda rozpocet. Rokovaci poriadok je potrebne respektovat! A to pani Ondrejka, Zetek aj ja sme dodrzali. To ale neznamena, ze sa tento bod neobjavi na riadnom decembrovom zastupitelstve. Objavi!!!

  111. Petras P.
    Petras P. hovorí:

    suhlasim s Vladimirom.uz som sa sam vyjadril k tomuto prazdnemu gestu ondrejku na stranke mesta.pan Valachovic,vcera to napisal poslanec Riha ze vyuzije svoje pravo a da to zaradit.treba aby ste sa dohodli a neriesili veci kazdy sam

  112. Maja
    Maja hovorí:

    Zbytočne sa pán Ondrejka obhajuje, že o tom nevedel, že je v tom chudáčik, neinne, ja už dnes viem, že spomínané kalendáre sa objavili pred voľbami v okolitých obciach ako Jakubov, Kostolište, Plavecký Štvrtok a to nie náhodou. ale ich niekto roznášal do schránok.Tak bol to vyslovene predvolebný ťah kandidátov.

  113. Pika
    Pika hovorí:

    Sakra, a v nasej schranke nebol ziaden KSS kalendar..teda sorry SMER… nema niekto nascanovany ? nech si ho vytlacim a …. 😉

  114. Hubert Kaffka
    Hubert Kaffka hovorí:

    Navrhujem taký happening: Stretnúť sa jeden pekný novembrový podvečer pred mestským úradom a zahádzať ho týmito úžasnými dielkami. Myslím, že by to bol dosť jasný signál, čo si občania mesta o takom niečom myslia. Kto sa pridá?

  115. Vladimír
    Vladimír hovorí:

    Pán primátor Mesta Malacky,
    vo Vašom článku na stránke mesta píšete, citujem :Erb mesta pritom nebol použitý v súlade so štatútom mesta. Aj to, že kalendár som si našieľ v schránke. Ako vždy hmlisto. Musíte už teraz s pravdou von. Aká je to pravda.Takéto ufňukané oznámenie nepodstrkujte občanom, nemyslite si ,že sú naozaj všetci naivní.Tieto neurčité a nekonkrétne dve vety som si rozobral a porovnal čo má mesto vo svojich predpisoch podľa ktorých musíte Vy ako primátor mesta ako verejný činiteľ postupovať.
    Ako jediný v tomto meste rozhodujete podľa schváleného štatútu Vy o použití symbolov mesta, teda aj o použití erbu mesta. A to na základe predloženej písomnej žiadosti ktorá musí obsahovať tri veci : návrh žiadateľa kde bude erb umiestnený, formu a spôsob použitia a obdobie na ktoré sa žiada vydať súhlas. Podľa Vás nebol erb použitý v súlade so štatútom ?Nepriamo ste poukázali, že zoskupenie dvoch politických strán SMER-SD a HZDS-ĽS tento erb použilo bez Vášho súhlasu.Za to Vy aj s ostatnými dvomi kandidátmi z nášho mesta v kalendári figurujete.Pritom sú to osoby pôsobiace vo verejnom živote s ktorými ste sa fotografoval.Snaď to nebolo už pre komunálne voľby. Dokonca je s Vami poslanec, ktorý štatút schvaloval. Nič Vás teda neomlúva.
    Kalendár som si našiel v schránke. Daľšia nehoráznosť, nepresnosť. Dobre vymyslené. Ale kedy ráno, večer, pred voľbami, po voľbách to nepíšete. Prečo? No preto, že v štatúte mesta v § 34 ods.7 je uvedené, že každý je povinný strpieť po predchádzajúcej výzve odstránenie neoprávnene alebo nesprávne použitie erbu mesta. Preto, ste neuviedol kedy ste ten kalendár v schránke našieľ. Ak ste ho našieľ pred voľbami a nedal ste na jeho použitie súhlas tak ste mal koalíciu politických strán vyzvať k jeho odstráneniu z kalendára.To ste mal podľa tohto ustanovenia urobiť. Ale ako som to mohol urobiť,keď ja som tam propagovaný a to mi predsa pasuje!!! To sa pán Ondrejka inak vysvetliť nedá.Môžete písať aj do Malackého hlasu, na internet a nás cencúrovať aj tak to nebude nič platné.Mali by ste to povedať starším seniorom-dôchodcom, oni to vedia tiež posúdiť.
    Prečo ste nenapísal, že som nedodržal ustanovenia základného normatívno-právneho predpisu mesta, nakoľko som za koalíciu politických strán kandidoval.NePrevládol tak Váš osobný, vedomý záujem?Myslím, že áno.
    Akého politického zmýšlania ste Vy pán primátor mesta Malacky : závislý- nezávislý, modrý-červený, ľavičiar-pravičiar, opozičný – koaličný alebo už strakatý po tom nespočetnom prebiehaní a fotení z koalície do koalície.Ešte nám nepovedzte, že to je v záujme mesta. Teraz Vám to síce vyšlo opeť, ale mnohí občania už objavili to, že to z Vašej strany nebolo košér ako sa navonok prezentujete.
    Niečo tu predsa len zapacha ako píše jeden občan v príspevku.

  116. občianka
    občianka hovorí:

    Ja len dúfam, že Smer malackej pošte za roznášku kalendárov riadne zaplatil… inak sme to platili my všetci (keďže pošta patrí štátu).

  117. názor
    názor hovorí:

    tupá smerácka sedlač je, zdá sa, aj v rohožníku, a ešte si myslí, že keď je pri moci, tak má dovolené všetko;
    mnohí z nich si vôbec neuvedomujú a nechápu, že veľa ľudí sa s nimi nechce pošpiniť, hnusia sa im ich metódy, spôsoby a že touto 3.cestou pod vedením novodobého fuhrera nechcú kráčať

  118. bo
    bo hovorí:

    z webovej stránky Rohožníka, odpoveď starostu:
    Dobrý deň,
    milá Marfuška, aj by som sa Vám ospravedlnil,keby som vedel kto ste, a aj by som si dal na budúci raz pozor aby ste sa mi náhodou nedostali do nejakého záberu a nejakým spôsobom aby nebola zverejnená fotka z verejného podujatia, kde náhodou robíte iba tzv. „křoví“. neviem o tom, že by pod tou fotkou bolo uvedené, že podporujete akúkoľvek stranu alebo čokoľvek iné, ak máte problém s tým kalendárom pokojne mi ho prineste a ja ho dám tým, ktorým je ľúto, že kalendár kde sú na fotkách sa k nim nedostal.
    Prajem pekný deň.
    Peter Švaral

  119. M!ro
    M!ro hovorí:

    Smutne je, ze vyjadrenie primatora Ondrejku na mestskej stranke sa nieslo v podobnom duchu. Tito ludia si absolutne nevazia obcanov svojich miest a obci. Parafrazovane z teorii o nepriateloch demokracie: Absolutisticki vladci svoj urad chapu ako svoje osobne panstvo, rozsirenie svojej domacnosti… (Kopecek, Hlousek: Teorie, modely, osobnosti, podmínky, nepřátelé a perspektivy demokacie)

    Preto sa im nezda neprimerane, ze ludi v obci/meste pouzili pre svoj ucel prostrednictvom mestksych medii… Hlas obcanov by mal zazniet velmi nahlas, taketo praktiky nas vracaju o 25 rokov dozadu:(

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.