Postrehy čitateľov (10) – Po vianočných trhoch

Rozhodli sme sa dať priestor aj našim čitateľom, ktorí sa nám občas ozvú so svojimi postrehmi týkajúcimi sa Malaciek. Nechceme príspevkami v tejto rubrike nikoho kritizovať, skôr by sme takto chceli upozorniť na niektoré záležitosti, o ktorých iní možno nevedia. Bez ohľadu na to, či ide o pozitívne alebo negatívne postrehy.

Čitateľ nám poslal fotky z mobilu, na ktorých je zachytené Malé námestie po vianočných trhoch. „Roztopil sa sneh a celý bordel sa dostal na svetlo božie. A to nehovorím o rozjazdenom trávniku, ktorý niekedy novembri podsievali,“ píše čitateľ. Fotky vznikli 23. decembra.

9 komentárov
  1. jozef
    jozef hovorí:

    Tam nebude v živote trávnik. Tomu architektovi, ktorý naprojektoval na malom námestí cesty, chodníky a parkovacie plochy, by som odobral titul. Chodníky sú pomaly širšie ako cesty. Keď sú tam odparkované autá, musíte vyjsť s autom na chodník, aby ste vôbec prešli. Je to celé katastrofa, tak ako aj Záhorácka ulica. Napr. pri AFK, keď chcete zastaviť, tak rátajte s tým, že spolujazdec kvôli tým betónovým stĺpom nevystúpi, alebo vám prinajlepšom o ne oškrie dvere. Miesto toho, aby tam bolo viacero parkovacích miest, sú tam dva chodníky vedla seba!! To naozaj nechápem!

  2. Ororo Munroe
    Ororo Munroe hovorí:

    Je to tam ešte horšie ako na fotografiách, parkovať sa tu nedá, pretože všetci považujú za potrebné tam chodiť autom a o psíčkaroch ani nehovorím. Každý si tam „pasie“ toho svojho na zbytkoch trávy a myslíte si, že to po nich odpracú? Ani náhodou. Prečo toto mesto nekontroluje a nepokutuje. O pieskoviskách ani nehovorím, vraj sú najšpinavšie v celom okolí.

  3. Jarmila
    Jarmila hovorí:

    Musím súhlasiť s príspevkami, ja tu bývam a poviem vám, vyzerá to tu strašne po vianočných trhoch. Trávniky úplne rozjazdené, korunu tomu nasadil transport drevenej búdky asi predvčerom. Viezlo ju nákladné auto, ktoré totálne zničilo aj zbytky akej takej trávy. Neporiadok síce odpratali, ale podľa mňa to bude trvať aj pol roka, než sa tá tráva ako tak spamätá. Len nerozumiem, prečo ju tu neustále sadia, keď ju o chvíľu zničia.

  4. dušan
    dušan hovorí:

    Kritika smerom na Malé námestie je na mieste. V zime tu autá rozrýpu všetko, čo tam je zelené a nikto to nedá do pôvodného stavu. Mesto vydá povolenky, ale neskontroluje si, či ten predávajúci tam narobil viac škody ako úžitku. Mesto by malo začať viac kontrolovať, čo sa určite doteraz nedeje.
    Záhorácka ulica mi nevadí a hlavne nie tie kritizované stĺpiky. Ak nevie niekto parkovať, nech tam neparkuje. Dobrý šofér určite neoškrie auto. Keby tam neboli, autá by boli zaparkované až na chodníkoch. Taká je naša nátura.
    Skôr mi vadia nesvietiace lampy. Načo tam vlastne sú? Kto to kontroluje a udržuje?

  5. dušan
    dušan hovorí:

    Ešte by som porovnal dve situácie. V decembri maľovala súkromná spoločnosť vonkajšie steny budovy Pozagasu. Pretože pršalo, autá rozrýpali okolitý trávnik. Nasledujúci deň okamžite museli po sebe dať do poriadku trávnik. Prečo sa tak nedeje aj mimo budovy Pozagas, prečo Mesto nenariadi odstrániť tieto nedostatky?

  6. Ororo Munroe
    Ororo Munroe hovorí:

    Úplne súhlasím s Dušanovým príspevkom. Osobne si myslím, že vianočné trhy by sa mali presunúť niekde inde. Väčšinou to tak býva, že že predávajúci narobí viac škody ako úžitku. Sortiment vianočných trhov je aj tak dosť úbohý a tie čapice a balóny sa naozaj dajú predávať aj niekde mimo. Dokonca si obyvatelia vchodov na Malom námestí pravidelne nachádzajú pred trhmi na vchodoch lístky v ktorých je napísané, že parkovanie je počas vianočných trhov zakázané. Mesto ľudí môže akurát tak požiadať a nie zakazovať a vyhrážať sa sankciami.
    Firme Pozagas evidentne záleží na tom, ako vyzerá jej okolie. Mestu evidentne nezáleží na tom, aby odstránilo nedostatky. Aj keď ich odstráni, urobí novú výsadbu, garantujem vám, že o mesiac to tu rozrýpe zasa nejaký stroj, ktorý tu bude niečo plánovane kopať.

  7. ianus
    ianus hovorí:

    Zaujímavé je, že neporiadok po sebe neodpratalo ani samotné mesto. Na trávniku pri lekárni malo umiestnený kontajner, ktorý síce rýchlo odstránili, ale odviezť aj betónové dlaždice, na ktorých stál, už asi bolo nad ich sily. O kus ďalej zase doteraz leží kus koberca, ktorý tam zanechala jedna z predávajúcich.

    Ale neporiadok nie je výsadou Malého námestia. Stačí, keď ktokoľvek nazrie do kríkov v okolí novinového stánku pred obchodom Nové boty. Bordel ako vymaľovaný…

  8. jozef
    jozef hovorí:

    Dušan prepáč, ale ty asi nemáš auto, lebo ináč by si vedel, že ten spolujazdec pri AFK za normálnych okolností nevystúpi. Jedine že by nechal auto meter od krajnice, ale to by asi zavadzal zase na ceste, že? Na čo sú tam dva chodníky? Ten spodný tam vôbec nemusel byť. Mohlo tam byť šikmé parkovisko, tým pádom viac parkovacích miest, väčšia plynulosť premávky, rýchlajší prejazd cez mesto. Len to by musel ten, čo to projektoval, mať rozum-alebo aspoň sa ísť pozrieť do okolitých miest, kde je to úplná samozrejmosť.

  9. dejli
    dejli hovorí:

    No ná Záhoráckej je ešte jedna rarita, jeden prechod zbrúsili a druhý namaľovali ale značku zákazu zastavenie nikto nepresunul k druhému prechodu a to si hneď všimli „mastský“ a šup ho každý deň zaplňajú kasu nezmyselnými pokutami na desiatich metroch medzi starým a novým prechodom nemám slov .

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.