Malacky – voda v uliciach

Malackám sa povodne aj extrémne dažde našťastie vyhýbajú, avšak vody je v meste aj tak viac ako zvyčajne. Odhaľuje slabé miesta na cestách, parkoviskách aj chodníkoch.

V tejto situácii sa na viacerých miestach v meste vytvorili jazierka, z ktorých asi najviac motoristom vadia tie pri Maline a na Pezinskej ulici.

Parkovisko medzi ŠH Malina a nadjazdom v rekonštrukcii.

Obchádzkovú trasou na Pezinskej ulici, ktorá síce nebola na plánikoch MÚ, ale idú tade denne stovky áut, spestrovala až do dnešného rána pomerne hlboká mláka v zákrute. Po prejazde týmto úsekom mali všetky osobné autá poumývané podvozky… Ak zaprší, bude to tak opäť.

Pezinská ulica – dnes ráno už bez vody v zákrute 🙂

Avšak nielen motoristi si vodu na uliciach všimli. Byť cyklistom v Malackách je dobrodružstvo aj keď voda nie je, ale teraz je to ešte vzrušujúcejšie. Chodci v Domkoch zase vedia svoje, ak prechádzajú vnútroblokom na Veľkomoravskej. Keď prebiehala nadstavba modrého činžiaku, ťažké autá zničili chodník pred domom. A keďže sa na ňom ešte aj parkuje, diery sú čím ďalej väčšie. Keď sa naplnia vodou, nie je kadiaľ prejsť.

Domky – dobré miesto pre život, ak máte radi vodu…

Kadiaľ prejsť?

Vitajte doma (alebo Benátky na vlastnej koži…)

Otázka do pléna – máte ťažké srdce na vodu vo vašom okolí? Kde a odkedy? Ako vám strpčuje život?

Výzva kompetentným – robte s tým prosím niečo… Pršať bude stále a chodiť po meste v gumákoch je trošku nepraktické. A tiež idú voľby…

PS: Týmto sa ospravedlňujem pánovi, ktorého som asi pred mesiacom trochu ošpliechal na Veľkomoravskej. Nebol to zámer, išiel som v aute krokom, ale mláka bola nečakane hlboká… Prepáčte.

13 komentárov
  1. Vojto
    Vojto hovorí:

    Dúfam, že si tieto fotografie pozrie aj pán Říha a postará sa o nápravu na sídlisku Domky tak, ako sa postaral o parkovací dom.

  2. Vojto
    Vojto hovorí:

    P.S. Silne o tom pochybujem, keďže sa nedokázal postarať ani o mláky vo svojom volebnom obvode.

  3. Maros
    Maros hovorí:

    Pocuj Vojto, co keby si sa o mlaky vo svojom obvode postaral napriklad aj ty. Ked nemas metlu a lopatu, tak ti mozem pozicat.

  4. Kamil F.
    Kamil F. hovorí:

    K fotke c. 5. Dazdova voda sa tu zdrziava pravidelne. No po poslednej uprave ciest, kde doslo prave na tomto mieste aj k zaliatu kanalu asfaltom to bude este horsie.

  5. Vojto
    Vojto hovorí:

    Marosko ja nemám ani jednu mláčku. Metlu a lopatu nepotrebujem, keby si mi ju požičal, čím by si sa potom živil?

  6. Maros
    Maros hovorí:

    O mna sa ty Vojticko neboj, mam ja este aj krompac a motyku. Ale rozmyslam, ze ked si tu tak uspesne budujes imidz intelektuala, ze predsa len zvazim, ci ti to naradie poziciam. Aby si si neublizil. Takych ludi ako ty by bola naozaj velka skoda.
    P.S. S tou mlackou pod tebou nech ti to este dlho vydrzi. To myslim naozaj uprimne.

  7. Vojto
    Vojto hovorí:

    Marosko si super! Metla, lopata, krompáč, motyka! V žiadnom prípade Ti to nechcem vziať. Ďakujem neprosím si, také niečo potrebuje intelektuál Tvojho rangu. Ty vieš najlepšie ako s tým zaobchádzať. Prajem Ti úspešný deň.

  8. ianus
    ianus hovorí:

    pekný rybník musíte prejsť aj keď chcete ísť do pneuservisu na výpadovke na Leváre, okrem vody tam môžete nechať aj nápravu…

  9. Juraj Říha
    Juraj Říha hovorí:

    Vojto. Premýšľam, ako a či vôbec zareagovať na Vás komentár k téme článku. Vidím, že Vaše prvotné vystupovanie sa zmenilo (sudiac podla reakcii na „Marosa“). To, že ste opätovne zaujímavým (a čitateľným) spôsobom vzniesli výhradu k spôsobu, akým sa dozvedeli občania mesta (vrátane Vás) o príprave zámeru parkovacieho domu v lokalite Domky, riešiť už nebudem. Úmyselne som do tej diskusie nezasiahol (až k záveru na priamu výzvu ľudí). Riešiť budem Vaše poznámky na moju osobu.
    Ak poukazujete na zmysel práce a energiu, ktorú vkladám do práce pre ľudí, uvediem pár skutočností. Za 4 roky práce poslanca som si pri riešení podnetov a problémov konkrétnych občanov vymenil s mestským úradom stovky e-mailov, desiatky interpelácií a podnetov, zvolal mimo 3 výročných stretnutí 5 samostatných tematických občianskych stretnutí k riešeniu problémov. Nehovoriac o hodinách strávených riešením podnetov na mestskom úrade. Od roku 2007 sa doriešilo 38 zo 46 občianskych podnetov (mimo iného aj riešenie odtoku vody na Pezinskej za priechodom, na Jesenského pred bufetom). Snahu som prejavil aj o riešenie stojatej vody na Písnikoch, Jesenského pri Conutry, Továrenskej pri Krytstave, Pezinskej pri Jurki a Stavmat In (presne viem na čo poukazujete). Už som Vám to raz vysvetľoval. Len k téme Stavmat In som si vymenil so zodpovednými od roku 2008 7 e-mailov, 1 písomný podnet, osobné stretnutie s primátorom. Som pripravený zverejniť kompletnú písomnú komunikáciu. Prečo to celé píšem? Ak to Vy všetko zúžite na jeden odtokový žľab, potom áno, neuspel som. Máte pravdu, s vecou som nepohol. Ani ako poslanec. Možno že ak by som energiu a snahu, ktorú som mal ako 1 z 18, znásobil všetkými poslancami, vyzeralo by viacero vecí v našom meste inak. A možno nie. Pretože žiaľ, Vojto, ak nedržíte v rukách výkonnú moc, naďalej sa budú niektorí zodpovední úradníci tváriť neohrozene. A Vy naďalej budete vec prezentovať ako môj neúspech. Asi by sme sa mali nad tým zamyslieť obaja.

    V dobrom, 0904 454 050 – to je moje číslo. Otvorene Vám ponúkam priestor na osobné stretnutie, prinesiem kompletnú komunikáciu s mestským úradom a moje doterajšie kroky. Prejdem si s Vami problém odvodnenia a osvojím si Vaše prípadné návrhy na riešenie. Môžete ukázať už aj Vy mne seriózny záujem o riešenie veci.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.