Diviaci na ligu majú!

Text: Martin Krasňanský, foto: Veronika Babaríková
V sobotu 25.06.2011 zohrali Malackí diviaci svoj oficiálne prvý zápas v americkom futbale po niečo vyše štvormesačnom fungovaní klubu. Svoje skúsenosti preverili v priateľskom zápase proti teamu Žilina Warriors, ktorý hrá prvý rok slovenskú ligu v americkom futbale.

Základ tímu tvorili hráči z Malaciek, doplnení najmä o nováčikov a náhradníkov z tímu Eagles zo Smoleníc, s ktorým má naše družstvo výborné vzťahy, čo sa týka spolupráce, od spomínaného doplnenia hráčov, cez množstvo rád v začiatkoch, až po zabezpečenie tria rozhodcov na tento zápas. Hralo sa na ihrisku IV. základnej školy v Malackách a očakávania od tohto zápasu boli zo strany klubu Wildboars Malacky viac než vysoké.

Malacky vstúpili do zápasu dvoma rýchlymi touchdownami, ktorých strojcom a aj úspešným zakončovateľom bol quarterback Malaciek Luďo Gyirbach. Rozbehnuté Malacky nedokázalo zastaviť ani zredukovanie náskoku tímu Warriors a koniec prvého polčasu ukončovali Malacky tretím Luďovým touchdownom a potvrdením skóre s výsledkom 23:6.

Dirigovanie teamu na konci prvého a počas celého druhého polčasu prebral zodpovedne hrajúci center Malaciek Martin Galbavý, keďže prišlo k zraneniu Malackého quarterbacka. Tím diviakov to však nevyviedlo z rovnováhy a nakoniec sa po konci druhého polčasu zaslúžene radovali z víťazstva 33:18. Bodovo sa ďalej na víťazstve podielali Lukáš Mízner 6 bodovým touchdown-om, Michal Pekarovič 2 bodovým safety, Stano Bujnovský potvrdzoval touchdown conversion za 1 bod a Tóno Petrovič (hráč Smoleníc) 6 bodovým touchdownom.

Tento zápas v americkom futbale bol oficiálne prvý a určite nie posledný, ktorý sa hral v meste Malacky. Týmto by chcel celý tím zároveň poďakovať ako klubu Smolenice Eagles, tak aj kvalitnému súperovi – „bojovníkom“ zo Žiliny za vyplnenie krásneho sobotného popoludnia a zároveň šírenia dobrého mena a tímového ducha tohto krásneho športu, ktorým americký futbal určite je. Veríme, že tento šport si nájde v Malackách ďalších priaznivcov ako v podobe fanúšikov, tak aj v podobe nových hráčov, ktorých by chcel klub Wildboars Malacky týmto zároveň osloviť.

Tím Malaciek tvorili hráči: Ľudovít Gyirbach, Martin Galbavý, Michal Pekarovič, Stano Blusk, Martin Krasňanský, Stano Bujnovský, Lukáš Mízner, Lukáš Láni a Juraj Hladký, doplnení o hráčov z tímu Smolenice Eagles.

Dovidenia pri ďalšom zápase tímu Wildboars Malacky…… 1, 2, 3 … W I L D B O A R S !!!

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.