Elektrická puma na divadelnom festivale

Už len tri dni zostávajú do začiatku tohtoročného divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Tak, ako tradične, aj teraz Divadlo na hambálku požičia svoje pódium známym profesionálnym, ale aj ochotníckym hercom zo Slovenska a Čiech. Jediným zahraničným zástupcom bude divadlo SemTamFór, ktoré na miestnych divadelných doskách zažiarilo už pred dvoma rokmi inscenáciou Orgazmus bez předsudků.

!–more–>
Záber z hry Orgazmus bez předsudků

Herci z Divadla SemTamFór zo Slavičína sa tešia, že môžu opäť ukázať, čo v nich je. Tento raz si pre divákov predstavili žáner, ktorý je divadelným tvorcom v Čechách mimoriadne blízky – naštudovali muzikál. Titul Elektrická puma je pre divákov zaujímavý hneď z niekoľkých príčin. Pochádza z pera legendárneho Jiřího Suchého, ktorému hudobne asistoval Ferdinand Havlík. Situačná komika, slovný humor, ale aj prvky kabaretu „semaforského“ charakteru sú predzvesťou zábavy a smiechu. Jiří Suchý text písal priamo na telo klaunom – Josefovi Dvořákovi, Jitke Molavcovej a sebe samému.

Diváci v Malackách si budú môcť komediálny muzikál pozrieť v piatok 30. septembra o 21.00 v Spoločenskom dome MCK v podaní talentovaných hercov z Divadla SemTamFór. Tí, ktorí si spomínajú na Fionu a Diega spred dvoch rokov, vedia, že ochotníci zo Slavičína ponúknu naozaj seriózne výkony hodné profesionálov. O tom, že v Čechách vedia robiť muzikály netreba nikoho presviedčať.

Prijmite pozvanie na divadelný festival Zejdeme sa na hambálku. Bude prebiehať v dňoch od 29. septembra do 2. októbra 2011. Malacky sa zaplnia hercami zvučných mien, ale aj ochotníkmi, ktorí si tu mená ešte len budujú.

Generálnym sponzorom štvrtého ročníka Zejdeme sa na hambálku je firma KRAJN, kvalitný dodávateľ stavebného materiálu s vlastnou ohybárňou betonárskej ocele, kompletného sortimentu hutníckeho materiálu a kanalizačných systémov z PVC a betónu. Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Viac informácií o programe festivalu nájdete na www.divadlonahambalku.sk

Zdroj: Divadlo na hambálku

Plagát s programom tohtoročného festivalu Zejdeme sa na hambálku.

Ďalšie články o tohtoročnom festivale:

Na festivale sa môžete tešiť aj na živú hudbu a divadelnú Tuli čajovňu
Na hambálku môžete stretnúť Latináka, Jakaba a ďalšie hviezdy
Zejdeme sa na hambálku – už piatykrát

Reportáže z minulých ročníkov divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku:

Nultý ročník (2007)
Prvý ročník (2008)
Druhý ročník (2009)
Tretí ročník (2010)

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.