Blíži sa termín Malackej desiatky

Máme pár dní do štartu najznámejších bežeckých pretekov v Malackách a trúfnem si povedať, aj širšieho okolia – Malackej desiatky. Stretneme sa opäť na ZŠ Záhorácka v Malackách, termín je stanovený na sobotu 12. novembra o desiatej doobeda. Teraz zopár zaujímavostí o blížiacom sa behu.

AC Malacky je spoluorganizátor tohto podujatia. Malacká desiatka oslávi 28 rokov svojej existencie (vlastne by to mal byť už 29. rok, keďže historicky prvý ročník bol označený ako nultý). Ak si do internetového vyhľadávača Google zadáte slovo „Malacká“, okamžite vám ako jedna z možností vyskočí Malacká desiatka. Termín pretekov majú poznačený viacerí bežci z blízkeho i širšieho okolia, upozorňujú naň bežecké weby. Za tých 29 rokov existencie si získali tieto preteky svoje renomé, od roku 2009 je Malacká desiatka súčasťou Moravsko–slovenského bežeckého pohára (MSBP).

Tieto preteky čaká niekoľko podstatných zmien, o ktorých by ste hádam mali vedieť. Tento rok by sa malo bežať naposledy po „starej“ trase – čiže vybiehať z Malaciek po Kozej ulici na Cestu mládeže a pokračovať cez Vinohrádok až k otočke (cca 1 kilometer pred Olšovým majerom) a späť.

Budúci rok by mala Malacká desiatka zmeniť svoje pôsobisko a mala by sa dostať do centra Malaciek. Plánuje sa spraviť z nej okruhový beh po meste (koľko okruhov to bude ešte uvidíme), aby prilákala pozornosť divákov (a potenciálnych sponzorov), možno viac bežcov z Malaciek a hádam i spropagovala mesto Malacky ako také.

Malacký kilometer:  touto cestou vás pozývam na tieto preteky, ktoré možno označiť ako predprogram hlavných pretekov. Novinkou je tento rok vypísanie jednej kategórie navyše, tzv. žubrienky (deti s ročníkom narodenia 2005 a mladšie). Inak ostávajú ostatné kategórie tak, ako boli.

Základné informácie o pretekoch:

28. ročník MALACKÁ X

zaradená do seriálu GRAND PRIX ZÁHORIA a MORAVSKO – SLOVENSKÉHO BEŽECKÉHO POHÁRA
Organizátor: Komisia pre vzdelávanie, mládež a šport pri MsZ Malacky,ZŠ Záhorácka, AC Malacky, CVČ Malacky, KZPDaM SZTP, DHZ, MO MS, AD HOC p.o.m.
Termín: 12.11.2011 – sobota
Miesto: Malacky, ZŠ Záhorácka ul.
Prezentácia: 8.00 – 9.45 hod.
Štart: 10.00 hod., ZŠ Záhorácka ul.
Trasa: ZŠ Záhorácka – Cesta mládeže – smer Vinohrádok – obrátka na ceste Plavecký Štvrtok a späť. Povrch asfalt 10 km.
Kategórie: Juniorky, Ženy 20-34, Ženy 35 – 49 r., Ženy nad 50 r., Juniori, Muži 20-39, Muži 40 – 49 r., Muži 50 – 59 r., Muži 60 – 65 r., Muži nad 65 rokov
Štartovné: 1 €, 30 Kč juniori , juniorky, 2 €, 60 Kč muži, ženy

MALACKÝ KILOMETER

Organizátor: CVČ Malacky, Atletický klub AC Malacky
Termín: 12.11. 2011
Miesto:  ZŠ Záhorácka 95, Malacky
Hlavný rozhodca: Mgr. Vladimír Handl
Prezentácia: 07:45 – 08:20 hod.
Štart: 08:30 hod., ZŠ Záhorácka

Viac informácií na www.behamy.estranky.sk

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.