Štuková a Beňa – nová sezóna s novým trénerom a logom pumy

Atléti AC Malacky a slovenskí reprezentanti Alexandra Štuková a Ján Beňa vstúpia do novej sezóny pod vedením nového trénera a so štedrým sponzorom.

V Bratislave sa v posledných rokoch kreovala bežecká skupina okolo niekdajšieho úspešného slovenského atléta a olympionika Marcela Lopuchovského. K jeho súčasným zverencom patrí niekoľko slovenských bežcov v čele so slovenským rekordérom na 800 metrov Jozefom Repčíkom. Najnovšie do tejto skupiny pribudne i malacké duo, ktoré v uplynulých rokoch pod taktovkou trénera Petra Filipa dosahovalo podstatné výsledky na domácej i medzinárodnej scéne.

„Vstúpiť do tejto skupiny nás motivovala najmä snaha výkonnostne napredovať a tiež ideálne podmienky, ktoré nám z tejto spolupráce vyplývajú,“ vraví A. Štuková na margo trénerskej zmeny. V súčasnosti tu pôsobia i mládežnícki reprezentační bežci Jakub Šiko a Tomáš Timoranský a tiež šprintéri Radoslav Ivan a Iveta Putalová.

Malackí priaznivci atletiky nemusia mať obavy z odchodu atlétov do Bratislavy. Formálne totiž zostávajú v radoch AC Malacky. Klub a mesto budú reprezentovať i na vrcholných národných podujatiach. Veľkou devízou pre oboch pretekárov je spolupráca so športovou značkou Puma. „Podarilo sa nám nadviazať spoluprácu s malackou predajňou, ktorá predáva tovar tejto značky. Výsledkom spolupráce je, že Puma nám poskytuje oblečenie a obuv aké práve potrebujeme. Naše výsledky sa odvodzujú aj od materiálneho zabezpečenia a firma Puma nám v tomto vychádza maximálne v ústrety,“ pochvaľuje si A. Štuková spoluprácu s novým sponzorom.

Obaja atléti si stavajú do novej sezóny vyššie méty a chcú zapracovať na svojej rýchlosti. J. Beňa verí, že mu to pomôže k lepšiemu výkonu v jeho hlavnej disciplíne – osemstovke, na ktorej by chcel atakovať čas okolo 1:50 min. „V takom prípade by som mohol pomýšľať na pozíciu slovenskej dvojky za rekordérom Jozefom Repčíkom, s ktorým navyše budem trénovať,“ vraví J. Beňa.

A. Štuková má jednoznačný cieľ – vylepšiť si osobný rekord a tlačiť čas čo najhlbšie pod hranicu 54 sekúnd. „Aj ja sa potrebujem zrýchliť. Mojou kolegyňou sa stane Iveta Putalová, ktorá pravidelne zbiera medaily na slovenských šampionátoch a poznáme sa už dlho,“ prezrádza A. Štuková.

„Obaja veríme, že zmeny, ktoré sme spravili, sa pozitívne podpíšu pod naše výsledky. Môžeme sľúbiť, že spravíme maximum pre úspech,“ zhodne tvrdia obaja malackí atléti. Tí dosiahli svoje najväčšie úspechy v mládežníckych rokoch. Alexandra Štuková je víťazka svetovej gymnaziády v roku 2006 a Európskeho mládežníckeho olympijského festivalu – EYOF v roku 2007 a bronzová z majstrovstiev sveta do 17 rokov v roku 2007. Je i držiteľkou slovenského dorasteneckého rekordu na 400 metrov. Najväčším úspechom Jána Beňu bola účasť na majstrovstvách sveta v roku 2007 v Ostrave a juniorský slovenský rekord s reprezentačnou štafetou na 4×400 metrov.

–TK AC–

1 odpovedať

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.