Deň a noc múzeí

Pre záujemcov o históriu a dobrú zábavu pripravilo MCK Malacky – Múzeum Michala Tillnera dvojdňové podujatie Deň múzeí a galérií a Noc múzeí a galérií s pestrým programom.

Dnes majú školy možnosť bezplatných vstupov do múzea, krýpt a do galérie. Okrem toho sú pre deti pripravené tvorivé dielne. Rovnako zajtra doobeda aj poobede budú voľné vstupy do uvedených objektov. Okrem stálych expozícií si môžu návštevníci pozrieť výstavy Židia na Záhorí, Detaily historických Malaciek, Čo ukrýva depozitár múzea… a Patchwork – krása tradície.

Výstava Čo ukrýva depozitár múzea… ukazuje exponáty, ktoré môže verejnosť vidieť málokedy. Niektoré staršie písomnosti storočia, ako aj fotoalbumy z 19. storočia doteraz neboli vystavené

Veľký úspech má aj výstava Patchwork – krása tradície

V sobotu bude pred budovou MCK na Záhoráckej malý jarmok, kde bude prebiehať predaj výrobkov a historických predmetov. Ďalej tu budú prevádzané historické remeslá, poobede pre deti tvorivé dielne a tiež tvorivá dielňa Patchwork. Atmosféru spríjemní ľudová hudba.

Večer bude program pokračovať v kaštieli. Prehliadky potrvajú až do 21. hodiny, spojené s premietaním historických fotografií.

Časový harmonogram:

Piatok 18. 5. 2012

10.00 – 16.00 h
MCK na Záhoráckej a krypty pod františkánskym kostolom (pre školy)

Sobota 19. 5. 2012

10.00 – 17.00
MCK na Záhoráckej a krypty pod františkánskym kostolom

19.00 – 21.00
Kaštieľ

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.