UV festival

17. – 19. augusta sa pri Rohožníku uskutoční zaujímavé multikultúrne podujatie, nazvané UV_festival 2012. Organizátorom je malacké občianske združenie UV.  Myšlienkou festivalu je vyhľadať talentovaných umelcov, podporiť menšinové kultúrne žánre, dať umelcom a iným osobnostiam priestor na prezentáciu.  Pozrime sa, aký program pripravili organizátori.

Tento rok vystúpi až 40 hudobných zoskupení na čele s hviezdami ako Besh o droM (HU), Oszibarack (PL), Gerda Blank (NZ), Zapaska (UA), Nick Fisher (UK), Rara Avis (CZ), Puding pani Evlisovej, Chiki liki tu-a, Longital, Sto múch, Diego, Kvety Nikotínu, či Feelme a tradične úžasnú UV show predvedie hviezdne Duo Aratron Aspis.

Dramaturgia UV_festivalu 2012 nie je žánrovo ohraničená, dôraz je kladený na kvalitu a príjemnú atmosféru. UV_festival 2012 prináša na Slovensko známych umelcov a poskytuje priestor pre konfrontáciu a spoluprácu s talentovanými domácimi umelcami. Nejde pritom len o oblasť hudby, ale aj divadla a výtvarného umenia.

V areáli festivalu sa môžu prezentovať aj tí, ktorí nebudú v oficiálnom programe. Stačí si priniesť vlastný hudobný nástroj, plátno farby, ohňovú show,  alebo čokoľvek čokoľvek iné. Každý návštevník festivalu dostane ku vstupenke hodnotiaci „UV_like“ a je iba na ňom, ktorému umelcovi ho dá. Kto získa najväčší počet UV_like-ov, dostane príležitosť dostať sa na hlavné pódium a prezentovať sa pred všetkými návštevníkmi festivalu.

Na festivale bude možné okrem vystúpení hudobných skupín vidieť aj tvorbu výtvarných umelcov a divadelné predstavenia, navštíviť „kinečko“ s projekciami filmov, či stánky neziskových organizácií s prezentáciami ich činností a tematickými diskusiami. Ďalej sa môžu návštevníci zapojiť do UV_jam session, alebo si oddýchnuť v čajovni, či zahrať si akčné a spoločenské hry. Pre  najmenších bude vytvorený detský kútik.

Pre návštevníkov budú pripravené kulinárske špeciality i tradičné festivalové jedlá. Organizátori nezabúdajú ani na vegetariánov a deti. Čapovať sa bude poctivý pivný mok, môžete si však vychutnať aj najlepšie slovenské značky vín.

Účastníci festivalu sa môžu „ubytovať“ v stanovom mestečku, k dispozícii budú sociálne zariadenia so sprchami a  pitnou vodou a v areáli festivalu umývadlá s toaletami.

Vstupenky sa dajú kúpiť cez webstránku festivalu www.uvfestival.eu.

UV_festival 2012 je podporený medzinárodnou organizáciou Vyšehradský fond (visegradfund.org), vďaka čomu môže ponúknuť to najlepšie zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Českej republiky. Okrem toho bude mať na festivale zastúpenie aj Ukrajina, Veľká Británia, či Nový Zéland.

Program:

visegrad stage

piatok 17.8.2012

Besh o droM (HU)
Puding pani Elvisovej (SK)
Chiki liki tu-a (SK)
Sto múch (SK)
Diego(SK)
Jumble (SK)
Jablkonosič(SK)
GLGN (SK)

sobota 18.8.2012

Nick Fisher (UK)
Kvety Nikotínu (SK)
Zapaska (UA)
Longital (SK)
Gerda Blank (NZ)
OSZIBARACK (PL)
Duo Aratron Aspis – uv show L
Feelme(SK)
YI (SK)

hudba.sk stage

piatok 17.8.2012

Rebelent (SK)
Abraka Dub(SK)
Millhouse (SK)
Rara Avis (CZ)
The Reel (SK)
Vadkeleti Véletlen (HU)

sobota 18.8.2012

Robo Patejdl Band
Víťaz súťaže pesničkárov- Festival BuB
Storm of Eternity(SK)
Starsign (CZ)
Capre zo Šaly (SK)
Bluesraiders (SK)
Lucas Perny feat. Miloslav Kollár(SK)
Mandragora(SK)
Jimmy Pé (SK)
DrGy (SK)

sprievodný program

17.8.2012- 18.8.2012

Orientálne tance Chamsa
Akčné hry
Kinečko pod hviezdami Pezinok
Vstúpte n.o. – tvorivé dieľne
Akčné maľby – Denisa Bogdalíková
Veštica Shaggyi
,,Táňa workshop“pletenia košíkov
Andrej Wsól – kresba portrétov
súťaž UV_like
Worshop bubnovania:
Drum circle Rytmika.sk
čajovňa Medulienka
Divadlo na Hambálku
Eliška UV Pole Dance
Draci fireshow
Draci origami worskop
String figure worshop
Draci diabolo, flowerstick, poi workshop
Petra fireshow
Duo Aratron Aspis – UV_show

Zdroj : www.uvfestival.eu

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.