Mival napísal:Ide o zavaznu temu s politickym (medzinarodne politickym) kontextom - k tomu sa ale neviem odborne vyjadrit, pocul som len, ze uzemie letiska a prilahlych strelnic je pre NATO dost klucove, vzhladom k polohe, rozlohe, minimalnej zastavanosti a pod. Slovensko ako clen NATO toto musi brat do uvahy. Pre mna ako ekologa je podstatne, ako sa vyuzivanie uzemia prejavuje v ochrane resp. poskodzovani ekosystemov a z tohoto pohladu je cinnost vojenskeho a naopak obmedzenie vplyvu civilneho sektoru viac ako pozitivna. Letecke vyuzitie (2-3 týzne v roku), alebo likvidacia starej municie, ci takticke cvicenie kontingentov je minimalnou danou. Po cely zvysny cas je uzemie poslednym utociskom a vhodnym biotopom pre mnozstvo zivocisnych a rastlinnych druhov, ktorer by pri aktivnejsom civilnom vyuzivani uzemia nenavratne zmizli.
keram napísal:Vyzerá to tak, že primátorom (a samozrejme investorom) ide o lukratívny biznis s pozemkami.
Síce mi vadí aj to, keď sa obmedzuje vstup občanom do Vojenských lesov aj vtedy, keď tam práve neprebiehajú cvičenia, ale je to určite menšie zlo, ako keď tam budú namiesto lesov priemyselné zóny alebo poľovnícke revíry pre ľudí typu V.P. alebo I.K.
tomas napísal:Mival napísal:Ide o zavaznu temu s politickym (medzinarodne politickym) kontextom - k tomu sa ale neviem odborne vyjadrit, pocul som len, ze uzemie letiska a prilahlych strelnic je pre NATO dost klucove, vzhladom k polohe, rozlohe, minimalnej zastavanosti a pod. Slovensko ako clen NATO toto musi brat do uvahy. Pre mna ako ekologa je podstatne, ako sa vyuzivanie uzemia prejavuje v ochrane resp. poskodzovani ekosystemov a z tohoto pohladu je cinnost vojenskeho a naopak obmedzenie vplyvu civilneho sektoru viac ako pozitivna. Letecke vyuzitie (2-3 týzne v roku), alebo likvidacia starej municie, ci takticke cvicenie kontingentov je minimalnou danou. Po cely zvysny cas je uzemie poslednym utociskom a vhodnym biotopom pre mnozstvo zivocisnych a rastlinnych druhov, ktorer by pri aktivnejsom civilnom vyuzivani uzemia nenavratne zmizli.
v skratke
- je teda lepsie vyhnat z malackych lesov ludi /nie vsetci v lese vytvaraju divoke skladky a zamerne slapu po ohrozenych biotopoch a podobnych dolezitych veciach/ a
-pustit tam vojakov /ktori budu ohladuplne jazdit s tazkou technikou, neskodne nacvicovat bombardovanie, neskodne vypustat kerozinove emisie nad lesmi, mestom a okolitymi dedinami/
-ja som za ciastocne spristupnenie lesa. je jasne ze letisko potrebuje bezpecnostnu zonu ale tych X km2 po celom zahori sa mi osobne zda vela
pozn. nie som pacifista, antiekolog ani socdemak co by sa z tohoto prispevku mohlo zdat
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.