Farbičková princezná

Autor: -tabu-

Pesničková divadelná rozprávka o farbách a všeličom inom mala svoje druhé predstavenie vo svojom „rodisku“ v Malackách 24. januára. Bolo takmer doplna zaplnené kino! Ľudí len o trochu menej ako na smolou sprevádzanej premiére vlani 15. novembra.

Vtedy v polovici predstavenia nastal výpadok elektrického prúdu, ktorý zasiahol celé mesto. Najskôr si herec a autor hry i textov piesní Vlado Zetek pomáhal improvizáciou, no keď tma trvala dlho, bolo treba vyjsť pred ľuďmi s pravdou von… A tí si obdivuhodne želali dopozerať hru do konca aj pri pohotovostnom svetle baterky.

U rodičov malackého drobizgu nezostalo nepovšimnuté, že celá rozprávka pochádza z dielne Malačanov a určite aj to podporilo ich zvedavosť a záujem o predstavenie. A tak sa takmer potme po premiére odohral aj súbežný krst cédéčka plného pesničiek z tohto predstavenia. Krstným otcom bol herec – Malačan Stano Král, brat autora hudby Rasťa Krála a švagor Farbičkovej princeznej Miriam Královej.

Počas takmer hodinového predstavenia zaznie 6 z 11 pesničiek, ktoré nájdete na spomínanom CD, ktoré naspievali Miriam Králová, Stano Král a Alexandra Zetková. Saxofónové vstupy nahral úspešný malacký saxofónista Pavol Hoďa a produkt vznikol v nemenovanom malackom nahrávacom štúdiu. Kto si ho nestihol zadovážiť a stojí o chytľavé pesničky, ktoré sú tak trochu aj didaktickou pomôckou pre najmenších na precvičovanie schopnosti poznávať farby, môže si ho zaobstarať za 8 eur cez kontakty na internetovej stránke www.miapredeti.sk.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.