Pohľady na priemyselný park

Mnohí z Vás iste vedia o tom, že na okraji Malaciek kúsok od diaľnice práve prebieha jedna z najväčších investičných akcií mesta podporená z európskych fondov – výstavba infraštruktúry v zóne C priemyselného parku Eurovalley.


Nebudem sa snažiť hodnotiť prínos tohto projektu pre Malacky a rovnako Vás ušetrím od akýchkoľvek hodnotení z mojej strany – berte to ako reportáž z prechádzky malackými lesmi v jeden chladný januárový deň…

Cesty, ktoré tvoria dopravnú infraštruktúru zóny sú dve. Prvá začína kúsok za čerpacou stanicou Jurki (kde sa v rámci projektu vybuduje kruhový objazd), pokračuje popri lese až k Maline, cez ktorú sa momentálna stavia nový most. Pár desiatok metrov smerom doprava od stavby mosta sa nachádzajú Tri duby.


V čase našej návštevy boli zatiaľ zabetónované základy mosta.


Aj takéto staré duby museli ustúpiť novej ceste…


Hneď za mostom cesta trochu stúpa – kúsok ďalej po ľavej strane sú domy kúsok od Troch Dubov…


…a pokračuje cez les smerom k Swedwoodu, kde končí „obratiskom“. Toto slovo som objavil na malacky.sk – keby ste nahodou nevedeli, čo to je – ide o slepú ulicu, ktorá končí slučkou, na ktorej sa môžu otáčať autá.

Ale ešte predtým sa križuje so spomínanou druhou cestou, ktorá vedie od Továrenskej až tesne po diaľnicu…

…kde sa končí – ako inak – obratiskom. Slepá ulica č.2.


Ešte jeden romantický pohľad na okolitú prírodu…


… a už sme na spomínanej križovatke. Cesta za mnou vedie na Továrenskú, doprava k Swedwoodu, doľava smerom k mostu cez Malinu a smerom rovno pokračuje k diaľnici.


A ešte aj panoramatický video pohľad z križovatky…

Druhá spomínaná cesta – pohľad od križovatky smerom na sídlisko Juh.


Napravo les, naľavo cesta. Onedlho sa to zmení, jedno z nich definitívne zmizne. Hádajte čo to bude…


Cesta pokračuje až k areálu firmy Schafy, tu odbočí doprava, kúsok satiahne pozdĺž spomínanej firmy a nasledujúca odbčka doľava ju už smeruje na Továrenskú ulicu.


Čo k tomu dodať na záver? Nepochybne sa dobre sa číta o úspechoch mesta s idylickými obrázkami vytlačenými na kriedovom papieri. Lenže každá minca má aj svoju druhú stranu – v tomto prípade je to obrovský kus prírody okolo Malaciek, ktorý opäť ťahá za kratší koniec.

2 komentárov
  1. Maros
    Maros hovorí:

    Som z toho trochu smutny a zaroven sa zacinam citit podvedeny. Nikdy som nebol z toho projektu nadseny, ale pokial sa dobre pamatam, vzdy bolo prizvukovane, ze pojde o vedecko-technologicky park. Zastavba bude roztrusena v okolitom lese, ktory bude zachovany, …
    Mam trochu obavu z toho, ako to bude v skutocnosti vyzerat. 🙁

    Maros

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.