Dobré výkony na úspech na majstrovstvách Európy nestačili

Záhorácki atléti sa so slávou z majstrovstiev Európy juniorov domov nevrátia. Vo štvrtok nepostúpila do trojskokanského finále atlétka AC Malacky Monika Baňovičová a v sobotu vypadli aj dvaja záhorácki pretekári Dukly Banská Bystrica Claudia Hladíková a Andrej Dolinský.

Pre malackú skokanku M. Baňovičovú nezačala kvalifikácia v trojskoku rozhodne úspešne. V miernom protivetre skočila 11,95 m a v ďalších pokusoch musela zabrať. Najďalej doletela v tretej sérii za 12,57 m, no na postup do vysnívaného finále to nestačilo a M. Baňovičová sa musela uspokojiť so sedemnástou priečkou z 21 súťažiacich.

MP-atl13-07-22 1

„Monika začala súťaž veľmi zle, ale napokon si predsa vyskákala svoj druhý najlepší výkon v živote pri regulárnych podmienkach. Na viac v danej chvíli nemala, hoci bojovala, ako sa dalo. O rok na majstrovstvách sveta by to už malo byť iné,“ predikoval tréner mladej Malačanky Vladimír Handl.

MP-atl13-07-22 3

Navlas rovnaké umiestnenie dosiahla aj Claudia Hladíková. Rodáčka z Borského Svätého Jura a odchovankyňa AC Malacky si skočila v diaľke druhý najhodnotnejší výkon v živote. Podobne ako u M. Baňovičovej, ani u nej to ale nestačilo na postup.

„S umiestením som menej spokojný ako s výkonom. Odhadoval som, že Claudia skočí okolo 605 cm. Hoci jej pár centimetríkov k tomu chýbalo, predviedla solídny výkon, druhý najlepší v kariére,“ povedal pre agentúru SITA tréner Radovan Mišík.

Na postup bolo pritom treba skočiť aspoň 608 cm (osobný rekord C. Hladíkovej 620 cm), v trojskoku 12,88 m (M. Baňovičovej maximum 13,14 m).

Nedarilo sa podľa predstáv ani odchovancovi skalickej atletiky Andrejovi Dolinskému, ktorý bol v chôdzi na 10 kilometrov podobne ako pred dvomi rokmi na majstrovstvách sveta do 17 rokov diskvalifikovaný.

Pre záhorácku atletiku je však účasť troch juniorských atlétov z tohto regiónu na kontinentálnom šampionáte aj tak veľký úspech.

MP-atl13-07-22 5

Výsledky (ME juniorov)

Juniori
Chôdza na 10 km: 1. Paršin (Rusko) 41:01,55 min, … Dolinský (Dukla B. Bystrica, Slovensko) diskvalifikovaný.

Juniorky
Trojskok: 1. Cestonarová (Taliansko) 13,41 m /-0,5/, … 17. Baňovičová (AC Malacky, Slovensko) 12,57 m /-0,9/ nepostúpila do finále.
Diaľka (kvalifikácia): 1. Mihambová (Nemecko) 664 cm /-0,5/, … 17. Hladíková (Dukla B. Bystrica, Slovensko) 598 cm /+0,8/ nepostúpila do finále.

Vizitky:

Monika Baňovičová (trojskok)
Doterajšie štarty na vrcholových podujatiach: 2011 – MS do 17 rokov (trojskok – 27. miesto), 2011 – Európsky olympijský festival mládeže – EYOF (diaľka – 16. miesto).

Claudia Hladíková (diaľka)
Doterajšie štarty na vrcholových podujatiach: 2010 – Olympijské hry mládeže do 17 rokov (diaľka – 14. miesto).

Andrej Dolinský (chôdza)
Doterajšie štarty na vrcholových podujatiach: 2011 – MS do 17 rokov (chôdza – diskvalifikovaný).

/TK AC/

Foto: Slovenský atletický zväz

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.