25 rokov Malackých pohľadov

Občianske združenie vzniklo v roku 1999 pod názvom MLOK, od roku 2007 prevádzkuje webstránku o Malackách www.malackepohlady.sk. Zameriavame sa predovšetkým na výskum v oblasti dejín Malaciek a blízkeho okolia, ochranu a propagáciu kultúrnych a historických pamiatok a prírody a taktiež i publikačnej činnosti.

Nemenej dôležitá je i podpora pozitívneho vzťahu Malačanov k svojmu mestu a jeho okoliu a vytváranie aktívneho občianskeho povedomia. Aktivity realizujeme dobrovoľnícky a v našom voľnom čase.

Výber toho, čo sa nám podarilo

Aj vďaka vašim príspevkom sme v predchádzajúcich rokoch dokázali zrealizovať viaceré zaujímavé projekty:

Okrem toho sa naše občianske združenie podieľa na:

členovia v roku 2012

Príhovor predsedu Správnej rady OZ
Miroslava Konečného 12.10.2024

Už o pár dní, konkrétne 18.10., si pripomenieme neuveriteľných 25 rokov občianskeho združenia Malacké pohľady, pôvodným názvom MLOK. Možno viete, možno nie, tento názov z roku 1999 bol skratkou Mladí ľudia organizujú a komunikujú.

Napriek tomu, že naďalej organizujeme a komunikujeme, sme po čase združenie premenovali na Malacké pohľady, z ľahko pochopiteľných dôvodov. A možno iba dočasne, kým to nepreberú naše deti. A že ich je 🙂

Mám tú česť byť už 10 rokov predsedom Správnej rady nášho OZ. Snažíme sa v našom voľnom čase aj naďalej uskutočňovať ciele OZ, ktorými sú: podpora a rozvoj lokálnej demokracie, ochrana a tvorba životného prostredia, starostlivosť o kultúrne a historické pamiatky, vzdelávacia, poradenská a osvetová činnosť, podpora rozvoja osobnosti, podpora aktívneho životného štýlu, osvetová a publikačná činnosť, popularizácia a propagácia histórie.

Za účelom napĺňania svojich cieľov združenie vyvíja činnosť predovšetkým v nasledujúcich oblastiach: organizovanie prednášok, seminárov a verejných stretnutí, organizovanie kultúrnych, spoločenských a športových podujatí, prevádzkovanie internetových stránok, vydavateľská činnosť – vydávanie informačných materiálov, kníh a iných publikácií.

Ak by ste chceli k týmto našim cieľom prispieť, máte u nás dvere otvorené. Tak ako Marek Burcl s výstavou Umenie v kaštieli, divadlo Falangír vo svojich počiatkoch alebo iniciatíva Malacky na Kolo.

Všetko toto sa nám darí len vďaka úsiliu našich členov a priateľov, vďaka Vašej priazni a rastúcej podpore z 2% a malých grantov od Mesta Malacky či BSK, alebo najnovšie aj Fondu na podporu umenia.

Ďakujeme za vašu podporu!

_____

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.