Metamorfózy lesa

Lesy sú pre Záhorie aj samotné Malacky nesporne bohatstvom. A teraz nemám na mysli ekonomickú stránku veci, ale ich ekologickú, environmentálnu, estetickú, pre množstvo iných druhov rastlín živočíchov priamo existenčnú a pre mnoho ľudí silnú ezoterickú funkciu.

V predošlej vete som použil iba adjektíva na písmeno E…, pritom les je natoľko všestranný objekt, že by sa hravo dali využiť všetky písmena abecedy na jeho mnohotvárnu charakteristiku. Napriek tomu, že všetci lesy milujeme a uznanlivo sa o nich vyjadrujeme, menia sa nám okolité lesy posledných mesiacoch pred očami. Fotoreport z premeny lesa snáď poslúži ako memento pre tých, ktorí rozhodujú o spôsoboch hospodárenia v lesoch a ich využívania. Lebo toto sú už iba dôsledky rozhodnutí z minulosti.

2 komentárov
  1. ja
    ja hovorí:

    Je až zarážajúce, ako si Malačania nechajú ničiť lesy, v ktorých sa väčšina z nich hrávala a len sa tomu prizerajú. Dnes si ani nie je kam vyraziť, človek ani nevie, ktorým smerom sa vydať, aby našiel kúsok lesa naplnený pokojom, ktorý by sa na neho mohol preniesť. Holé planiny, investori v neodhľadne a zodpovední, tí veselo bačujú ďalej so slastným pocitom dokonalosti. Hanba! Hanba nás všetkých. Pritom som presvedčení, že je nás viac, ktorí nesúhlasíme a nechceme sa len prizerať…

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.