Postrehy čitateľov (14) – Reakcia na vyhlásenie J. Ondrejku

Rozhodli sme sa dať priestor aj našim čitateľom, ktorí sa nám občas ozvú so svojimi postrehmi týkajúcimi sa Malaciek. Nechceme príspevkami v tejto rubrike nikoho kritizovať, skôr by sme takto chceli upozorniť na niektoré záležitosti, o ktorých iní možno nevedia. Bez ohľadu na to, či ide o pozitívne alebo negatívne postrehy.

O uverejnenie nasledovného textu nás požiadal Juraj Říha, keďže v čase distribúcie Malackého hlasu mu oznámili odmietnutie platenej inzercie a podľa jeho slov nemá inú možnosť reakcie.

Reakcia na vyhlásenie Jozefa Ondrejku

Týmto reagujem na vyhlásenie kandidáta na primátora mesta, Jozefa Ondrejku, ktoré prezentoval na poslednom mestskom zastupiteľstve. Podstatou jeho vyhlásenia je spochybniť moje slová a skutočnosti, ktoré som uviedol v nedávnom rozhovore pre médiá.

Kandidát na primátora mesta, Jozef Ondrejka, reagoval na zasadnutí mestského zastupiteľstva 14. októbra na zverejnený rozhovor http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/nemusite-nam-verit-ale-dajte-nam-sancu-tvrdi-poslanec-juraj-riha/ svojím vyhlásením. Rád by som zdôraznil, že išlo o názory vyplývajúce z mojich niekoľkoročných osobných skúseností pri výkone činnosti poslanca.

Nielenže mi kandidát na primátora mesta, Jozef Ondrejka, odmietol ako poslancovi mesta dať 15. októbra súhlas k vypočutiu si zvukového záznamu z rokovania mestského zastupiteľstva, ale najnovšie mi bolo odopreté zo strany mestských médií ako poslancovi mesta reagovať na jeho slová formou aj riadne platenej inzercie. Nemám možnosť ani zverejniť svoju reakciu riadne dostupným bezplatným spôsobom, ktorú využil on z postavenia primátora mesta. K samotnému zásahu do nestrannosti mestských médií sa vyjadrím samostatne neskôr.

Vážil som si a naďalej si vážim postoje iných ľudí, ale dôrazne odmietam spôsob a obsah vyhlásenia, ktorý zvolil Jozef Ondrejka. Po jeho prednesení pred začiatkom zasadnutia mestského zastupiteľstva nebol vytvorený priestor na diskusiu. Poslanci tak nemohli reagovať na jeho slová priamo na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Počas posledných štyroch rokov som sa ako poslanec neobrátil občanovi chrbtom. Občan je ten, ktorý mi dal dôveru, a ktorého si hlboko vážim. Rovnako som urobil aj v prípade prosby občianky môjho obvodu, starej pani Ábelovej, ktorá už stratila silu bojovať za svoje práva na mestskom úrade. Obrátila sa na mňa s nádejou o doriešenie jej niekoľkoročného problému. Na jej prípade som poukázal na to, že občan nemôže byť mestu ukradnutý. Jozef Ondrejka reaguje na formu a nehľadí na dôvod, prečo som si tento názor vytvoril. V rámci tejto reakcie chcem apelovať na to, aby sme neriešili obvinenia, ale fakty.

Nepodľahnem tomuto nátlaku a zachovám si vlastný názor aj naďalej. Od 27. októbra zverejním na stránke www.ludiapremalacky.sk sériu článkov na podporu mojich tvrdení s uvedením všetkých potrebných dokumentov.

Nezabúdajme, že už 21 rokov žijeme v demokratickej krajine, ktorá rešpektuje právo na slobodu slova. Nebojme sa preto slobodne vyjadriť svoje názory. Toto právo patrí každému bez ohľadu na to, či sa s prejaveným názor primátor stotožňuje alebo nie.

Juraj Říha
poslanec mesta Malacky

5 komentárov
  1. Mato
    Mato hovorí:

    Jedna vec je rozhodne neodskriepitelna, vsetky velke zakazky robi v Malackach jedna firma. Rekonstrukcia kina, kastiela ci vystavba novych bytoviek na Janosikovej ul… Vacsinu ostanych zakazok ma ina miestna firma. Nahoda? Preco nase mesto nema transparentne pridelovanie zakazok cez elektronicke aukcie? Su to rozhodne zaujmy casti ludi ktory z toho profituju… Obycajny ludia sa len mozu pozerat a vsetko to pekne zaplatit.

  2. Vojto
    Vojto hovorí:

    S reakciou som už oboznámený. Ak už ste dali priestor reakcii, bolo by na mieste dať priestor aj vyhláseniu. Aby bolo jasno. I keď vás o to nikto nepožiadal.

  3. fany
    fany hovorí:

    Táto firma stavala aj pánovi Ondrejkovi jeho hniezdočko za milióny korún.
    A on si nerobí predvolebnú kampaň, keď sa teraz strká dochodcom do zadku
    a rozdáva im kvetiny z našich daní, že sa nehanbí.

  4. Vojto
    Vojto hovorí:

    distribúcia – ie ž. (lat) rozdeľovanie, rozdelenie; sprostredkovanie presunu tovarov z výroby cez obchodnú sieť k spotrebiteľom. (Malý slovník cudzích slov SPN 72).

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.