Na čo sa tešia na 1. mája

Možno ich poznáte, niektorí sa objavili na stránkach nášho blogu a potom i Malackých pohľadov. Sú to ľudia z prostredia športu, vzdelávania, kultúry i médií. Zaujímalo nás, ako budú oslavovať 1. máj a na čo sa najviac tešia.

Branislav Orth (učiteľ, tréner basketbalistov, poslanec mestského zastupiteľstva a organizátor StreetFestu – hádam je to všetko)

Bude mať na škvarovom ihrisku v Zámockom parku rozložený stan s občerstvením. Celý deň bude tráviť v parku a nenechá si ujsť viacero podujatí, ktoré pripravilo mesto. „Teším sa na Neřež, AC +, Mango Molas a na Polemic.“ Tešíme sa s ním.

brano1.jpg

Lucia Vidanová (redaktorka Malackého hlasu a naša kamarátka)

Bežne ju môžete zastihnúť v meste s fotoaparátom ako robí s Malačanmi ankety. Tentoraz sme ju „anketovali“ my, bol to zvláštny pocit. „Na 1. mája nie som v Malackách,“ odbíja nás Lucia hneď na začiatku. Vraj ide so svojim manželom do Piešťan osláviť prvé výročie svadby. „Posledné roky som Prvomájové Malacky brala pracovne, samé ankety, reportáže, fotky, však to poznáte.“ Poznáme, teraz to čaká nás. „Nikdy som si nestihla všetko vychutnať, ale ak by som tu bola tento rok, tak by som si pozrela TOSTABUR a atrakcie pre deti. A pravdaže na akcie, ktoré robí M.L.O.K..“ No, len či to nepovedala kvôli Macejkovi a Marekovi.

lucia.jpg

Petr Filip (učiteľ a tréner atlétov)

Ten v tom má absolútne jasno: „Na 1. mája idem hľadať rozkvitnutú čerešňu a dievča, ktoré pod ňou pobozkám.“ Pekné, je to skrátka romantik. Dúfame s ním, že to dievča netrpí alergiami. Výsledok by v tom prípade mohol dopadnúť celkom inak…

petr.jpg

Richard Nimsch (projektový manažér)

Po minulé roky sa mu nepošťastilo prísť do Malaciek na oslavy 1. mája. Teraz príde a teší sa. Dúfa však, že nebude pršať. Aký zvolí program? „Taký, aby to vyhovovalo môjmu synovi. Žiadne burácajúce koncerty, skôr sa pozrieme na rôzne detské atrakcie a rytierov, ako sa mlátia.“ Nabudúci rok tak môže rodina Nimschovcov zvoliť program v súlade s Vidanovcami.

richard.jpg

Dušan Rusnák (súkromný podnikateľ a prezident volejbalistov Strojára Malacky)

Dušan organizuje v tento deň tradičnú volejbalovú exhibíciu. Hrať na nej bude A i B tím malackého Strojára a prizvú sa i rôzni legionári zo Slovenska. „Akcia začína od 10:00 na antuke v Zámockom parku. Končí o druhej poobede.“ A čo bude robiť potom? „Pôjdem pozrieť na škvarové ihrisko na koncerty Mango Molas, Polemic a Slobodnej Európy.“

dusan.jpg

Martin Marek (právnik, člen M.L.O.K., redaktor a náš kolega z Malackých pohľadov)

Čitatelia majú jedinečnú šancu stretnúť Maťa s foťákom, v tričku so žiarivým nápisom Malacké pohľady a s dobrou náladou. „Budem sa vyskytovať na lúke pri kaštieli s kolegami z M.L.O.K.-u, kde budeme organizovať atrakcie pre deti.“ Budú si tam testovať svoje výtvarné a vôbec umelecké zručnosti. A popri tom? „Cigánska pečienka s pivom a večer Slobodná Európa a Mango Molas.“

Oto Divinský (tréner florbalového klubu IBK Malacky, herec v Divadle na hambálku a poslanec mestského zastupiteľstva)

Povedal, že bude dlho spať. Ale nezabúda zdôrazniť, že začiatok stihne. „Pokúsim sa navštíviť čo najviac podujatí v Zámockom parku, najmä si nenechám ujsť koncerty na škvarovom ihrisku.“ Teší sa, že bude tráviť 1. máj so svojím kamarátom Vladom Zetkom, ktorý konečne bude na oslavách v pozícii diváka. A samozrejme nepohrdne pivkom a cigánskou.

„Dodo“ (tajnostkár, ktorý nechce prezradiť meno, povolanie, ani koníčky…takých novinári zbožňujú )

„Prvomájové Malacky – to je pre mňa hlavne TUBABU. Sú skvelí a neskutočne sa na nich teším. A potom i Mango Molas a atrakcie pre deti. Chcem vidieť obrov.“ A dá si aj pivo, aspoň jedno pustíme do éteru.

dodo.jpg

Jana Zetková (riaditeľka MCK a hlavná postava Prvomájových Malaciek)

Bude neustále v permanencii a oslavy si zrejme príliš nevychutná. Naša otázka, čo si nenechá ujsť, vyzerá po jej odpovedi úplne sprosto: „Nič, veď to organizujem. Musím vidieť všetko.“ Prezradila aspoň, že medzi jej srdcovky patria Neřež, Funny fellows, Polemic a Mango Molas.

jana.jpg

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.