Ako to tak v živote býva…

… naplánujete si program a počasie vám ho znemožní. My sme chceli priniesť v rámci rubriky „foto týždňa“ fotografiu potoka Malina, značne ochudobneného o vodu pre dlhotrvajúce horúčavy a sucho. A práve v čase, keď sme tento zámer i realizovali, spustila sa vo štvrtok 9. augusta búrka i s krúpami. A tak sme sa rozhodli priniesť vám spoň zábery „pravej záhoráckej búrky“, ak sa to tak vôbec dá nazvať.

Napriek výdatnému štvrtkovému dažďu je Malina nezvyklo „suchá“.

V pôde, ktorá za normálnych okolností tvorí dno potoka sú ešte badateľné trhliny spôsobené pražiacim slnkom. A ako symbloicky tam leží i jedna pet fľaša. Symbol inteligencie niektorých ľudí.

Je tesne po daždi a vtáčik (tuším to je škorec) sa napája z usadenej vody na vrchole stĺpiku pri vínnej réve.

Po daždi sa z kianálov okolo liehovaru na Vinohrádku vyvalili prúdy čiernej, bahnitej vody, ktorá sfarbila „nežné vlnky“ Maliny do tmavých odtieňov. Romantické…

Tomuto návštevníkovi to však očividne neprekáža.

Vyzerá to na úkladný zločin vraždy. Malacké pohľady trvajú na vypátraní vraha a jeho exemplárnom potrestaní! Zvláštne, že sme túto rybu našli pri Maline. Žijú tam? Treba zistiť.

Cesty, ktoré boli rozhorúčené, sa razom ochladili a stúpala z nich para. Padajúce krúpy zanechali stopy na stromoch pri ceste.
Žeby nám svitalo na lepšie časy?


Tu sa však ešte držia tmavé mraky…

Naše polia sa usilovne polievajú i napriek dažďom. Krása
Bola to po dlhej dobe riadna búrka. So všetkým čo k tomu patrí.

Na vode Maliny plávalo množstvo lístia, trávy, umelohmotných fliaš, kusov odevov, konárov, drevených častí rôznych nábytkov, prázdnych nádob od motorového oleja a ďalších dôležitých vecí, ktoré hovoria o láske Malačanov k čistej vode.

Voda bola sfarbená do čierna…


Brilantne načapované pivo ani oko psa žiadnym spôsobom nesúvisia s témou, ale záleží na tom?

3 komentárov
  1. morak
    morak hovorí:

    No kolega, nehnevajte sa, ale uz ked nemate o com pisat, tak nasilu clanky robit nemusite…. Stale cakam na ten Tancibok!

    S pozdravom,

    pan kolega

  2. Andrej
    Andrej hovorí:

    Ahoj, zaujímalo by ma, kde bola fotená prvá fotka v Tvojej reportáži – polovyschnuté koryto Maliny. Vzhľadom na stav okolia by som to typol niekde za mestom v oblasti Vinohrádku, lebo pred Malackami je ešte Malina celkom pekná a relatívne pôvodná. Ďakujem.

  3. Jakub Valachovič
    Jakub Valachovič hovorí:

    Správne, je to na Vinohrádku. Fajn, že píšeš, Maťo Macejka teraz písal článok o histórii Maliny a túto časť tam taktiež spomína. Škoda, že pred Malackami je Malina čistá a za nimi sa mení na páchnucu stoku. Nerobí to peknú reklamu mestu.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.