Prvé 3D premietanie v Malackách

Vo štvrtok 12. januára podvečer preživalo malacké kino Záhoran historické chvíle. Návštevníci si prvý raz mohli pozrieť vysielanie 3D v zdigitalizovanom kine. Podujatie malo slávnostný charakter s príjemným kultúrnym programom.

Diváci mali možnosť stretnúť naživo rôzne filmové postavičky. Zuzka ako mušketier predvádza okuliare potrebné na sledovanie 3D filmov.

Prišla aj snehulienka, superman a pamätník prvých vysielaní kina spred desiatok rokov.

Digitalizáciu kina finančne podporil aj Bratislavský samosprávny kraj. Jeho predseda Pavol Frešo sa tiež prišiel pozrieť na slávnostné uvedenie kina do novej prevádzky.

Nielen diváci, ale aj organizátori boli plní očakávania. Riaditeľka Mestského centra kultúry Jana Zetková pred začiatkom programu. V spolupráci s mnohými jednotlivcami a inštitúciami sa jej podarilo zabezpečiť digitalizáciu kina. Od pôvodného plánu do otvorenia kina v novej podobe uplynul približne rok.

Premietač Milan krátko pred prvým oficiálnym digitálnym vysielaním.

Diváci dostali pri vstupe okuliare a pred začiatkom premietania si ich mnohí odložili do vlasov. Podľa premietača to nie je dobrý nápad.

Krátko po sedemnástej hodine bola sála takmer plná napätých divákov.

Podujatie neušlo ani pozornosti médií.

Program po ukážkach filmov otvorili žiaci Základnej umeleckej školy.

Moderátorom večera bol režisér Divadla na hambálku Vlado Zetek. Divákom v skratke predstavil históriu kina.

Nasledovala prvá scénka v podaní členov Štúdia mladých Divadla na hambálku.

V programe vystúpili aj speváčky sestry Katarína a Zuzana Winklerové a Kristína Jánošová.

Primátor Malaciek Jozef Ondrejka sa prihovoril prítomným a predstavil štvoricu inštitúcií, ktoré podporili digitalizáciu kina.

Všetkým darcom sa dostalo poďakovanie a zástupca každého z nich povedal pár slov do mikrofónu. Štvoricu uzatvoril predseda BSK Pavol Frešo.

Potom sa na pódiu opäť objavili mladí herci z Divadla na hambálku.

Po nich si zatancovali deti zo ZUŠ.

Diváci videli v priebehu večera okrem kultúrneho programu niekoľko ukážok filmov v 2D, ale najmä v 3D verzii. Už počas tohto víkendu si diváci môžu pozrieť animovaný 3D film Kocúr v čižmách.

1 odpovedať

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.