Herci z Divadla FALANGÍR zvíťazili a postúpili na celoštátnu prehliadku

Krajské kolo celoštátnej súťažnej prehliadky divadiel poézie nakoniec prebehlo 23. septembra 2020 i keď sa do poslednej chvíle s napätím očakávalo, či sa organizátori nerozhodnú súťaž zrušiť. Nestalo sa a tak sa Dom kultúry v Modre stal dejiskom Krajskej prehliadky Štúrova Modra. V priebehu dňa sa predstavili recitátori poézie a prózy v IV. a V. kategórii a popoludní vystúpili divadlá poézie.  Na záver prebehol hodnotiaci seminár a slávnostné vyhlásenie víťazov.

Divadlo FALANGÍR si pripravilo predstavenie „Óda na postele“ od poetky Sylvie Plath v réžii Beiny Reifovej a prvýkrát sa zúčastnilo súťaže divadiel poézie.

Divadlo Falangír
Pred dobrým výkonom dobrý obed (Foto Kristína Reifová)

„Priznám sa, že sa šli „na skusy“, nemáme veľké skúsenosti s divadlami poézie, ale máme chuť a talent. Vsadili sme na veľmi dobrú literárnu predlohu Silvie Plath a spoľahli sme sa na hravosť a tvorivosť našich hercov. Počas prvých dvoch septembrových týždňov sme urobili všetko preto, aby sa herci postavili na javisko s dobrým pocitom a s radosťou. Už počas vystúpenia odmeňovali diváci hercov potleskom a na záver bolo i „standing ovation“. Bezprostredne po vystúpení bol hodnotiaci seminár porotcov a tvorcov, na ktorý sme sa vybrali spoločne s hercami. O režijnom zámere, dramaturgii i o súbore diskutovali s porotou herci, ja som sa k slovu nedostala. Nakoniec, nepovedala by som to fundovanejšie a so skvelým pocitom kvočky som si svoje kurence pyšne odviedla do šatne. Pán Mokoš záverom seminára zhodnotil naše vystúpenie takto: milujem palacinky, ktoré ste vo vystúpení spomenuli, milujem divadlo a najviac milujem Divadlo FALANGÍR…“ povedala Beina Reifová, režisérka súboru.

Divadlo Falangír
Víťazná zostava (Foto Kristína Reifová)

Divadlo FALANGÍR získalo I. miesto s postupom na celoslovenskú prehliadku, ktorá je určená na 27.-30. október 2020 v Dolnom Kubíne. Režisérka bola od organizátorov ocenená za dlhodobý umelecký prínos na postupových kolách súťaže Hviezdoslavov Kubín.

Na malackých hercov sa prišiel pozrieť aj pán Alfréd Swan, ktorý v októbri oslávi krásne životné jubileum a priebežne dozerá na malacký umelecký dorast.

Vďaka patrí aj Kristíne Reifovej a Marekovi Sivákovi, ktorí na veselú chasu celý deň dozerali a taktiež pani Natálii Eckerovej za sladké balíčky pre všetkých účastníkov zájazdu. Divadlo FALANGÍR midi – Marek Ecker, Katka Bašková, Katka Bódi, Adela Kupecká, Linda Pešková, Nela Kardošová, Laura Lorencová, Brani Diviak, Samko Kovár, Tomi Chrenko, Beny Choudhury, Adam Albert a samozrejme Bruno Vidan.

Divadlo Falangír
Vyhlásenie víťazov (Foto Kristína Reifová)
0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.