Uplynulý týždeň v športe

Týždeň bol opäť nabitý športom. Nášmu basketbalovému korešpondentovi Karolovi Ivančíkovi zlyhal počítač a nebolo možné nám poslať výsledky z basketbalu. Budú k dispozícii v budúcom súhrne. Najzaujímavejšie informácie prišli z hádzanej a volejbalu.

Volejbalisti v extralige zdolali favorizovanú Nitru a dali najavo, že sa s nimi v súťaži musí počítať. Hádzanári naopak prehrali kľúčové stretnutie so Šaľou. Zápas poznamenali dráma a napätie, ale i chyby, vylúčenia a strkanice. A družstvo ašpiruje na titul a preto mu každá prehra príde mimoriadne nevhod. Okrem toho prinášame výsledky florbalových zápasov IBK Malacky a pozvánku na Memoriál Aliho Reisenauera.

box.jpg

Box

Máme tu pozvánku na blížiaci sa Memoriál Aliho Reisenauera. Malacké pohľady na tejto akcii chýbať nebudú. Okrem laserových atrakcií sa tu predstaví „profík“ Róbert Blažo, odchovanec malackého boxu.

Florbal

Ženy IBK Malacky mali cez víkend extraligové voľno a mohli sa naplno venovať návštevám cintorínov (i keď, možno mali na programe i atraktívnejšiu činnosť). Zato muži hrali naplno svoje majstrovské zápasy v druhej i tretej lige. My sa spoločne pozrieme na výsledky zápasov, niektoré vyznievajú v konečnom súčte riadne divoko.

Muži 2. liga

ŠK Seahorses Bratislava – IBK Malacky 8:2 (3:0, 5:1, 0:1)

Góly: 10. Guba, 16. Godány (Guba), 18. Prekop (Križan), 22. Guba, 33. Prekop (Kunštek), 38. Godány (Zlatý), 40. Prekop (Guba), 40. Prekop (Vrbenský) – 22. Noga, 53. Lorenc (Noga)

Vylúčenia 2 min: 1:2

Zostavy:
ŠK Seahorses: Kunštek – Guba, Godány, Karabínoš (C), Križan, Kosík, Lušpay, Maňka, Prekop, Vrbenský, Zlatý, Žáček, Huk
IBK Malacky: Januška – Jurkovič, Nižňanský, Drimal, Noga, Lorenc, Hoďovský (C), Fiala, Bača, Šefčík, Rehák, Kožuch, Zafka

Malačanov porážajú už aj morské koníky, máte to tu čierne na bielom. Výsledok hovorí, že už po dvoch tretinách bolo jasno. Seahorses momentálne okupujú piate miesto v tabuľke, Malačanom patrí predposledná priečka, na konte majú jeden bod.

IBK Malacky – ŠK Slávia SPU DFA Nitra – nehralo sa!!!

… prečo? Tréner IBK Oto Divinský nám povedal, že Nitrania v sobotu večer tvrdili, že majú príliš mnoho zranených hráčov a z toho dôvodu na Záhorie neprídu. O výsledku nehraného stretnutia tak bude rozhodovať komisia Slovenského florbalového zväzu. V pozitívnom prípade Malacky zvíťazia kontumačne 5:0. Možno sa Nitrania zľakli víťazstva ich volejbalistov v konfrontácii s Malačanmi v sobotu večer, ktovie…

TABUĽKA 2. LIGY MUŽOV

1. ŠK FBC Dragons Ružinov „B“ 4 4 0 0 33:22 11 8
2. ŠK 1. FBC Trenčín „B“ 4 3 0 1 42:21 21 6
3. Legislatívna smršť 4 2 1 1 23:26 -3 5
4. Gladiators Trenčín 2 2 0 0 27:16 11 4
5. ŠK Seahorses Bratislava 1 1 0 0 8:5 3 2
6. VŠK FTVŠ UK Bratislava „B“ 3 1 0 2 20:18 2 2
7. Devínski jazdci 2 1 0 2 18:21 -3 2
8. ŠK Slávia SPU DFA Nitra 1 0 0 2 15:23 -8 2
9. IBK Malacky 4 0 1 3 18:29 -11 1
10. TJ Sokol Gajary 4 0 0 4 27:50 -23 0

Muži 3. liga

2.11.2008, Malacky
Žatva 90 Dolný Kubín – IBK Malacky B 18:1 (6:1, 3:0, 9:0)
Góly: Lorenc
Zostava: Šefara (G), Divinský, Tillner, Ščepánek, Šimek (C), Sokol, Šprocha, Bača, Lorenc

2.11.2008, Malacky
IBK Malacky B – Spartans Bratislava 4:13 (1:1, 0:5, 3:7)

Góly: Šefčík, Lorenc, Šefčík, Šefčík
Zostava: Šefara (G), Divinský, Tillner, Ščepánek, Šimek (C), Sokol, Šprocha, Bača, Lorenc

Dolnokubínsky florbalový klub má názov Žatva. Malačania preňho vo vzájomnom zápase ozaj predstavovali kvalitnú úrodu. Výsledky v tretej lige sú také jednoznačné, že ich hádam ani netreba komentovať. Chcete hrať florbal? Prihláste sa a pomôžte hráčom z tejto situácie. Na jeden zápas je deväť hráčov ozaj primálo…

::::::::::

Florbalový klub Stars Malacky hrá extraligu a pochopiteľne sa naň bude upierať naša pozornosť. Najbližšie sa malacké „hviezdy“ predstavia v domácom stretnutí s bratislavským mužstvom Lido 8. novembra o 18.30. Hoci Malačania okupujú dolnú polovicu extraligovej tabuľky, Lido je zdolateľný súper. Malačania tak v domácom prostredí môžu prvýkrát zabodovať. Pre viac informácií navštívte stránku klubu www.starsmalacky.sk.

Hádzaná

Strojár Malacky A – Šaľa 30:31 (12:13)

Pre pracovnú vyťaženosť nášho spolupracovníka v obore hádzaná P. Stachoviča vám prinášame len kusé údaje (ako v prípade sadámových synov Udaja a Kusaja). Vedzte, že oba malacké seniorské výbery v druholigovej konfrontácii prehrali.
V prípade A družstva bolí prehra niekoľkonásobne. Na domácej palubovke nás totiž zdolal jeden z najvážnejších protivníkov v našom postupovom snažení – Šaľa. Rovnaký tím, ktorý v minulej sezóne vyhodnotil ihrisko v Zámockom parku ako nevyhovujúce a odišiel naspäť do Šale bez toho, aby sa k veci vyjadrili kompetentné orgány. Výsledkom vtedy bolo, že Malačania zvíťazili kontumačne. Takže podobnú srandu si už zrejme Šalania nepripravovali…
Tentoraz sa hralo. Keďže je november (hoci, krásny, ale predsa) bol by nezmysel opäť hrať v parku a tak sa zápas uskutočnil logicky v Maline. To, že zápas bude vyrovnaný a napätý až do konca, svedčil prvopolčasový výsledok 12:13 v náš neprospech. V druhom polčase však naši predsa začali siahať po víťazstve a pár minút pred koncom viedli o päť gólov. Prišlo však dvojnásobné vylúčenie v našom družstve, čo sa odzrkadlilo nielen na konečnom výsledku, ale i na emóciách a negatívnej atmosfére v Maline. Domáci kolektív mal veľmi ťažké srdce na rozhodcov, ktorí vraj nesprávne vylúčili dvoch hráčov Strojára, čím vznikla podobná situácia, ako keď v hokeji hrajú piati na troch. S výnimkou, že v hádzanej sa po inkasovanom góle potrestaní hráč nevracia, ale musí si odsedieť celý časový limit trestu. Súper dotiahol, vyrovnal a napokon i vyhral.
Nuž, opäť rozhodcovia, je zrejme len otázkou času, kedy na nich budú mať ťažké srdce pre zmenu boxeri, atléti alebo futbalisti. I Pavol Stachovič nám však do telefónu priznal, že najväčšmi Malačanom uškodilo nepremieňanie šancí. Najkardinálnejšie…!

Strojár Malacky B – Lehota pod Vtáčnikom 21:32 (9:17)

Domáci proti favoritovi nemohli mať veľké oči. Po fatálnom prvom polčase sa hra našich predsa len v druhom dejstve zlepšila, hoci konečný efekt ostáva rovnaký.

Volejbal

lov029.jpg

TJ Strojár Malacky – VK SPU Ekonóm Nitra 3:1 (-11, 15, 22, 20)

Malacky: Kobza, P. Šmahel, M. Janík, Mi. Šmahel, Petrovič, Vašíček, libero Podhorný (Rehák, Procházka)

Nitra: M. Hukel, Ťapušík, Vavro, Száraz, Krajčík, Kostoláni, libero Varga (Kubš, J. Hukel, Šompľak, Csápa)

Rozhodovali: Dovičovič, Sloboda

100 divákov

110 minút

„Nedá sa na to pozerať,“ vravel náš spolupracovník zo sekcie volejbalu Matej Haringa počas prvého setu tohto stretnutia. Iste, pri pohľade na konečný výsledok to vyzerá, že Maťo prestrelil a nespravodlivo kriticky zhodnotil náš výkon. V prvom sete však Malačania na palubovke predvádzali niečo, čo len zdiaľky pripomínalo volejbal. Nitrania, ktorých drvivú väčšinu hráčov tvoria mladí chlapci, ešte donedávna pôsobiaci v juniorských výberoch, mali prevahu vo všetkých herných činnostiach. V druhom sete sa však karta obrátila. Od začiatku sme sa dostali do vedenia 3:0, prvý technický time out bol za stavu 8:5 a keď na tabuli svietilo 11:6, zvolil si tréner hostí Peter Kalný i vlastný oddychový čas. To všetko Malačanov hnalo za ziskom druhého seu a napokon i zápasu. No, patrilo sa po nešťastnej prehre so Zvolenom a nevydarenému zápasu vo Svidníku.

::::::::::

V sobotu hrali i naše žiačky. V „bratislavskej“ skupine o postup na majstrovstvá Slovenska sa predstavili v Bratislave proti tímu VK Račianska. Malačanky nastúpili v úlohe jasných favoritiek a súper im poslúžil skôr ako príjemný tréningový partner do náročnejších zápasov o postup. Napokon, posúďte sami:

VK Račianska – Strojár Malacky 0:3( -4,-5,-9) a 0:3(-11,-8,-11)

… tréner Haringa svoje zverenkyne pochválil. „Nacvičili sme si niekoľko herných situácií, ktoré hodáme uplatniť proti silnejším súperom. Som spokojný!“

Z volejbalu je to všetko. Ešte vám dlžíme program našich družstiev. Najbližšie zápasy odohrajú takto:

– muži: sa predstavia 8. novembra v Hriňovej proti týmu Hydrex (ohavný názov). Hriňová je tabuľkovým susedom Malaciek a preto veríme, že na jej palubovke uspejeme. O deň na to sa predstavíme v PKO (Park kultúry a oddychu) proti VKP (Volejbalový klub policajtov). Súper zvučného mena nás porazil v prvom kole jasne 3:0. Najbližší domáci zápas hráme 15. novembra v sobotu o siedmej večer s Púchovom, ktorému môžeme odplatiť prehru 0:3 z prvého zápasu na Považí.
– ženy: VTC Strojár Malacky hrajú až v nedeľu 16. novembra v Komárne. Času dosť…
– juniorky: hrajú v stredu 5. novembra proti družstvu Račianska v Bratislave.
– žiačky: si to rozdajú 11. novembra na ihrisku bratislavského družstva TAMI

3 komentárov
  1. MIVAL
    MIVAL hovorí:

    Jedna poznamka k hadzanej – ani nie tak ku samotnej hre, ktora bola zaujimava a napinava, ale k mladym „fanusikom“, ktori okrem bubnovania a trubenia, co je v poriadku, si mohli odpustit pozapasove nadavky na rozhodcov aj na hracov Sale. Zrejme sa inspirovali svojimi vzormi zo sobotnajsieho zapasu DAC-Slovan. Po zapase opustili priestor hladiska a zanechali za sebou svincik hodny ich IQ.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.