Stroj času – Základná škola na Záhoráckej ulici

Stavba štvrtej základnej školy v druhej polovici 80-tych rokov minulého storočia. Škola bola veľmi potrebná a očakávaná. Dovtedy, kvôli prekročeniu kapacít vtedajších škôl, chodili žiaci do školy na dve zmeny – jedni doobeda a druhí poobede.

stvrtazs01.JPG

Odvtedy uplynulo mnoho rokov, škola má za sebou takmer dve desaťročia, mnoho absolventov, mnoho úspechov. A najnovšie perfektnú atletickú dráhu.

Foto: Juraj Valkovič

stvrtazs02.JPG

10 komentárov
  1. Dusan Rusnak
    Dusan Rusnak hovorí:

    poobedne vyucovanie od 13tej do 17tej som zazil a spominam na to s nostalgiou – vyhoda bola, ze sme mohli byt vonku aj doobeda, ked boli rodicia v praci. a kedze vtedy neboli ziadni nezamestnani, sidlisko bolo vyludnene a mali sme ho pre seba 🙂

  2. M!ro
    M!ro hovorí:

    Poobednajsie vyucovanie malo svoje výhody aj nevýhody. Fajn bolo ze sme mali druzinu rano a bolo to ako prazdniny, nevyhodou potom cesta domov po tme, kedy sme ako mali spunti sliapali peso na Juh a bali sme sa pri brectanovom plote na Stupavskej, ci nas stade neschmatne ruka, ktora tam udajne uradovala… 🙂 Neviem si predstavit, ako by to zvladli dnesne rozmaznane deti, ucit sa potme do piatej v skole, to bolo velmi narocne. Malacky maju teraz pekne ZS, len tych deti keby bolo viac:)

  3. M!ro
    M!ro hovorí:

    Presne tak, vyzyvam vsetkych citatelov a tvorcov MP, aby prijali na rok 2009 zavazky v tomto smere! Manzelstvo nie je predsa neodkladnou podmienkou 🙂

  4. Handl
    Handl hovorí:

    Každý učiteľ túži po čo najmenšom počte žiakov v triede. Takže by bolo lepšie z nášho učiteľského pohľadu, aby ste sa v týchto veciach až tak moc nesnažili. Snažte sa radšej, aby sme mohli učiť maximálne 15 detí v triede. Ak toto dosiahneme, tak potom sa vrhnime na to horespomínané.

  5. Dusan Rusnak
    Dusan Rusnak hovorí:

    tie cesty peso na juh si pamatam velmi dobre, chodili sme vzdy vo vacsom pocte, takze sme sa nebali 🙂 na prvom stupni som bol v triede, kde bolo 36deti, na druhom stupni nas bolo zase 16 (hrozilo, ze tu triedu ani neotvoria), takze som zazil obidva extremy. co sa tyka kvality vzdelania, urcite to bolo lepsie v „malej“ triede, vyhravali sme sice matematicke a fyzikalne olympiady, ale zase sme mali mensie sance v sportovych sutaziach skolskych, a to ma strasne stvalo 🙂 no a co sa tyka demografickeho vyvoja na slovensku, mali by sme sa viac snazit, aby to nedopadlo, ako pisal pepe…

  6. wlodek
    wlodek hovorí:

    My sme zase chodievali na 4.ZS na počítačový krúžok, ktorý bol vždy do večera 20:00. Vtedy sme vyliezli na strechu a pozerali na volejbalistky ako sa prezliekajú po tréningu. To bolo fakt vzrušo. Staré dobré časy.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.