Nech žije prvý máj!

Prvý máj bol v Malackách tradične veľmi príjemným dňom. Nekonal sa žiadny povinný sprievod, ani sa nevolalo sa na slávu ideológom ľavice, ale mešťania aj návštevníci sa dobrovoľne a radostne stretli v Zámockom parku.

Prvý máj je veľmi populárny deň. Má na to všetky predpoklady – je to štátny sviatok, deň voľna a má aj ďalšie konotácie:

Pre niekoho je to sviatok lásky.

Pre niekoho sviatok práce.

A pre niekoho sviatok jari a radosti.

Ešte o pol desiatej sa stánkari obávali o svoje tržby. Je kríza, ľudia neprídu, hovorili nám, že koľkí tu budú a nič! Do desiatej mali celkom pravdu, ako vidieť z tohto obrázku odfoteného o 9:48. Ale zlepšilo sa to, Slimák bol už len plnší…

Otvorenie podujatia obstaral okrem primátora mesta Jozefa Ondrejku tiež Braňo Ondruš, populárny moderátor, v niektorých kruhoch známy aj ako Jakub Topol, riaditeľ Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR. No, ale o politike to nebolo…

V Malackách je prvý máj už tradične (deviaty rok za sebou je pekná tradícia) sviatok stretávania sa. Možno jediný deň v roku, kedy sa ľudia vyberú vo väčšom počte na prechádzku. Táto prechádzka je spríjemnená dobrotami a atrakciami pre malých aj veľkých, čo ju robí mimoriadne príjemnou. Navyše sa nejakou vyššou mocou podarí pravidelne zabezpečiť vľúdne počasie a dostatok pečienok.

Predajcovia nakoniec nesmútili, kríza. nekríza, radosť najbližším treba spraviť. Keď sa k tomu pridá bohatý program zabezpečený mestom, občianskymi združeniami a zopár komerčnými atrakciami, má mestský park čo ponúknuť.

Kultúrny program bol bohatý a na svoje si prišiel takmer každý. Napríklad Funny Fellows ponúkli pohodu pre početné publikum.

Sedieť na tráve sa vraj môže v  mesiacoch, ktoré nemajú v názve R. No a nám sa to podarilo hneď pri prvej príležitosti tento rok 🙂

Foto: Miro Konečný a Martin Macejka

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.