Stroj času – Ulica 1. mája

Pohľad od brány starého cintorína smerom k dolnému kostolu. Stromy z prvej fotky časom trochu narástli a dnes už z kostola z tejto strany vidno len kúsok veže.

Alebo to už po štvrtkovej víchrici neplatí? Kaplnka sa za ten čas nezmenila, len soška svätca nad vchodom bola nahradená reproduktorom.

3 komentárov
  1. ianus
    ianus hovorí:

    Je možné, že na kostol bude vidieť zase, postupne sa totiž v parku likviduje vyššia zeleň. Začalo to v 90. rokoch v časti za autobusovou zastávkou, kde už nie je cestička vedúca do stredu parku, lemovaná krami tak, ako je to zatiaľ v časti za kaplnkou. Keby aspoň vytvorili rozumný prístup na tú zastávku, ale nie, ľudia na ňu musia ísť po ceste tak, ako to bolo v minulosti. Teraz likvidácia pokračuje z opačnej strany – „geniálne“ umiestneným a realizovaným chodníkom k novému chrámu konzumu – ku Kauflandu.
    Bude sa tento park revitalizovať ako ten v centre mesta, alebo bude pokračovať jeho degradácia na spálňu bezdomovcov a miesto venčenie psov z okolitých obytných domov?
    Pamätám sa, ako nás za komančov z parku vyháňali, keď sme tam chceli hrať futbal. Vtedy sa o park ešte starali, dnes tam podľa všetkého len pokosia trávu. Vďaka aspoň za to…

  2. MR
    MR hovorí:

    Je absurdne, ze tento park ma byt jednym z az troch parkov urcenych na volny pohyb psov. Jedine ak by nejaky majitel psa chcel riskovat, ze jeho pes vybehne do cesty, alebo postrasi ludi iducich jedinym chodnikom ku Kauflandu.

  3. ja
    ja hovorí:

    tento voľný výbeh pre psov – to je realizácia hodná povšimnutia :-(((
    prečo nie je oplotený? kto ho bude využívať a zbytočne riskovať?
    vedie pri ňom chodník pre chodcov i veľmi frekventovaná cesta, na ktorej sa zvýšila záťaž odhadujem o 1000 áut denne po otvorení kauflandu, je tam i kaplnka, pred ktoru sa konajú smútočné obrady – kto takto logicky uvažuje?

    takýchto polovičatých riešení je v MA neúrekom, ktoré sú následne malackou mediálnou propagandou prezentované ako super riešenia,
    radšej nespraviť nič a teda nič nepokaziť ako spraviť takúto blbosť

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.