Malacké detaily (11) – Odhalenie

Zobrazený motív je pomerne jasný, ale kde sa v Malackách nachádza? Tešíme sa na vaše odpovede aj prípadné doplňujúce informácie o tomto mieste/objekte.

Odhalenie z predošlého týždňa nájdete v príslušnom článku. Po úvodných 10 kolách je na čele súťaže Malacké detaily „mato“ s 5 bodmi, nasledovaný „jochenom“ a „archerom“ s 2 bodmi. Veľa šťastia pri ich prenasledovaní! 🙂

Odhalenie:

Detail reliéfu Panny Márie z kríža na Pezinskej ulici zostal rekordne dlho neodhalený až do chvíle, kedy ho našiel „archer“. Má bod. Ak máte k tomuto miestu nejaké ďalšie detaily, zaujímajú nás.

7 komentárov
  1. mato
    mato hovorí:

    lepsie povedane na mieste kde je jezis ukrizovany. Je to vedla hlavneho vchodu do kostola. Kedisi tam bola aj umela hora spravena ale postupom casu zmizla. Sochy su uz len repliky originale su v katakombach

  2. M!ro
    M!ro hovorí:

    Este stale nemame spravnu odpoved – do konca tyzdna ma byt pekne, prejdite sa po Malackach s otvorenymi ocami 🙂

  3. mato
    mato hovorí:

    tento raz ma dostali neviem kde to je. A ak by to bola ta pri hsf tak ktej sa viaze pribeh aj

  4. mato
    mato hovorí:

    ucitelka Brimichova na zakladnej skole nam na hodine dejepisu vravela taku povest ze kedisi tam bol most za Rakusko-uhorsko-Pruskej vojny. Mal tam bit prusky vojak zraneny. Isiel okolo sedliak s vozom a toho mal ten vojak poprosit o pomoc. Ale sedliak odmietol a vojak zomrel. O rok ked sa vracal tadial kone aj s vozom mali na tom mieste zastavit a nechceli sa hnut. To je vsetko. Nemam to ako dolozit mam to len s rozpravania pani ucitelky ktora vedela velmi vela o dejinach.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.