Osem žien v Divadle na hambálku

Divadlo na hambálku vyrukovalo s novou hrou 8 žien, ktorá mala nedávno premiéru. Režisér VLADO ZETEK nám pri tejto príležitosti odpovedal na niekoľko otázok.

Aká bola premiéra novej hry Osem žien? Boli ste spokojný s výkonmi hercov?
Musím povedať, že obidve premiéry sa vydarili a spokojný „prevelice“ som bol so všetkými šestnástimi herečkami a jedným hercom.

A boli ste spokojný aj s diváckou kulisou?
Hej. Najmä preto, lebo oni boli „prevelice“ spokojní.

O čom ten príbeh 8 žien zhruba je?
Dvadsiate roky minulého storočia, francúzske rodinné sídlo, šesť žien z rodiny, dve slúžky a mŕtvy muž – pán domu a… a tri bodky.

V príbehu ozaj vystupuje 8 žien – muži tu takmer nehrajú… Nevyčítajú vám chlapci v divadle, že ste ich „odstavili na druhú koľaj“?
Nie, lebo s nimi chodím na pivo. Hahaha. A okrem toho, ich čaká v budúcej sezóne pre zmenu pánska jazda.

Prečo ste sa rozhodli práve pre túto hru? Aká bola hlavná motivácia?
Ako vždy, vyskúšať niečo nové, potešiť i zaujať našich milých divákov.

Pod aký žáner hra spadá?
Detektívka.

Aké projekty pripravujete? Čím sa inšpirujete? A prezradíte to vôbec?
No niečo pre tých našich chlapcov v divadle, tiež niečo pre deti, ale neprezradím nič. A čím sa inšpirujem, to neprezradím dupľom. Alebo áno – múzy ma inšpirujú.

Ako sa vám osobne pracuje v Malackách? Máte pocit, že Malačania majú pochopenie pre ochotnícke divadlo? A pokiaľ áno, že majú pochopenie práve pre Divadlo na hambálku?
Ja predovšetkým nepracujem v pravom slova zmysle. Ja sa prácou bavím. Pracoval som tento týždeň doma, keď som rýľoval záhradu. Ale fakt je ten, že v Malackách ma to veľmi teší. Lebo mám toto mesto a ľudí v ňom rád. Sú úžasní a majú pochopenie nie len pre divadlo. Fakt je ten, že Divadlo na hambálku majú radi. Neviem prečo, ale po takmer ôsmich rokoch mávame stále vypredané. Ďakujem všetkým divákom, Malačanom i iným, za priazeň.

Určujete i nejaké kvalitatívne poradie hier – teda, poviete si niekedy – „táto hra sa podarila, bol to dobrý nápad“ alebo opačne?
Samozrejme, že to v sebe akosi hodnotím a preberám, ale kuchár hosťom v reštaurácii tiež nepovie po obede, že polievku som dnes presolil a mäso či špargľu nedosolil.

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.