Malacké detaily (14) – Odhalenie

Nie, to nie sú náramkové hodinky nikoho z Malackých pohľadov. Potvrdilo sa, že tieto hodiny budú oriešok.

Bolo treba hľadať niekde inde. Hodiny boli dobre skryté a pritom na verejnosti ľahko prístupnom mieste.

Odhalenie:

Hľadané hodiny sa nachádzajú vo františkánskom kostole Nepoškvrneného Počatia Panny Márie v Malackách. Sú trochu skryté, čo je vlastne aj ich účel – podľa mojej dedukcie majú diskrétne informovať kňazov pri bohoslužbách o čase. Sú za sochou pred oltárom, ukryté pred bežnými návštevníkmi kostola, ale ak sa vyberiete do hrobky alebo pozrieť bližšie k oltáru, môžte ich vidieť. Hodiny sa objavujú aj v pozadí mnohých svadobných fotografií, odtiaľ pochádza aj inšpirácia na tento detail (autor fotografií je Martin Marek, ktorý o nich tiež nevedel!).

Tou spomínanou skupinou, ktorá sa na ne pomerne pravidelne pozerá sú miništranti a kňazi, zistili sme teda, že nie sú medzi našimi čitateľmi… Bod tentoraz nezískava nikto. Verím, že ste sa aspoň zabavili – môžte článok ohodnotiť hviezdičkami:) .

24 komentárov
  1. M!ro
    M!ro hovorí:

    Tak pomocka: existuje niekolko desiatok ludi, ktori sa na ne v Malackach pozeraju pravidelne. Dalsi ludia mozu, ked prejavia zaujem. Je to na verejne pristupnom mieste.

  2. Jakub
    Jakub hovorí:

    Sú to hodiny na webe Malackých pohľadov v sekcii Malacké detaily. Čo som vyhral Miro?

  3. Hela
    Hela hovorí:

    sú to hodiny na námestí pri Slovenskej sporitelni a verejných WC, oproti bývalému Srdiečku

  4. Mival
    Mival hovorí:

    nie, tie su uplne ineho tvaru….a neseda by ani dolnková informacia „niekolko desiatok ludi, ktori sa na ne v Malackach pozeraju pravidelne…“. To musi byt niekde v interiery, v nejakej inštitúcii, napr, na Daňovom úrade, na pošte a pod.

  5. jochen18
    jochen18 hovorí:

    To som frkol len tak nech nestoji rec 🙂 Dnes som chodil polovicu dna po meste a nikde som ich nenasiel :om zvedavy ake bude odhalenie 🙂

  6. archer
    archer hovorí:

    kubo, to urcite niesu hodiny k predaju, ak si vsimnes su hrubsie, povedal by som, ze aj viekde visia. to sudim aj podla toho v akom uhle je fotka tobena. tiez by som povedal, ze su niekde vonku, ale zase pod strechou. co mi teda pripomina zahradnu, ale tam som dlho nebol a netusim ci nieco take sa tam vyskytuje.

  7. M!ro
    M!ro hovorí:

    Este jedna pomocka – nie su to hodiny v ziadnom obchode, su v interieri jednej verejnej budovy v Malackach, pozeraju sa na na rozni ludia, su tam nainstalovane prave pre nich, aby mali lepsie ponatie o case… Odhalenie pocka do stredy, este maju vsetci prilezitost h(l)adat.

  8. mato
    mato hovorí:

    Vydis pozeraval som sa roky na ne a uz som celkom zabudol ze tam su. Vzdy sme sledovaly kedy bude koniec omse

  9. Lucia Vidanová
    Lucia Vidanová hovorí:

    Miro, tak toto Ti skutočne vyšlo :).
    Napínavé až do konca.
    Škoda, že nebola si nenačasoval úlohu neskôr. Budúci týždeň pri prezeraní svadobných fotiek pri výročí sobáša by som ich spoznala :). Mám s nimi foto zo začiatku obradu, aby som si vždy spomenula, ktorú hodinu som vyslovila to osudové ÁNO :). U mňa máš viac ako 5 hviezdičiek.

  10. M!ro
    M!ro hovorí:

    Vdaka, Lucia. Budeme sa snazit, aby neboli vsetky MD take lahke… Ale aby nasi citatelia nasli aj nejake netusene veci 🙂

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.