Foto týždňa

12 komentárov
  1. Maros
    Maros hovorí:

    Keby ma sem postavili a ja by som nevedel, ze je to Seattle, nespoznal by som, kde sa nachadzam. Všade zbesily rast, ako rast zhubneho nadoru. Buldozery zrovnavaju zo zemou zelene lesy a hromadia vznikly odpad na palivo. Povedla sedivych murov sa kopi svetle rezivo, odstranene z bednenia betonu. Cudujem sa, preco sa pokrok tak velmi podoba skaze.

    Z knihy Johna Steinbecka „Potulky s Charleym“!

  2. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    Maros,

    myslim, ze lespie sa to ani nedalo vystihnut. Bohuzial sa to nedeje len v Malackach – ziarivym prikladom je nova investicia Samsungu priamo uprostred chraneneho vtacieho uzemia pri Voderadoch. Moze nas na Slovensku este nieco prekvapit?

  3. Anonymous
    Anonymous hovorí:

    No úplná paráda, a ešte ktomu ta vtáčia búdka!? ale čo s tým chcete robiť, myslíte, že sa dá tomu nejako zabrániť? ja si myslím,že dosť ťažko, na to sme dosť malí, aby sme s tým mohli niečo robiť.

  4. Anonymous
    Anonymous hovorí:

    to je otázka pre nás všetkých,ale najmä pre vládu SR. buď budeme chcieť našu ekonomiku rozvíjať,posúvať ju ďalej a ďalej,alebo sa len prizerať ako sa budú rozvíjať druhí. A bez rozširovania výrobných kapacít to asi nepôjde. Ale myslím si, že nie je možné rásť donekonečna, respektíve by sa mali zriadiť také eliminaćné prostriedky, ktoré by potenciálne ekologické dlhy voči prírode nejako dokázali pribrzdiť. Jeden z variantov, ktorý by aj mohol byť dobrý, je zaradiť do organizačných štruktúr daného podniku vzdelaný a efektívne pracujúci enviromentálny manažment, samozrejme len pre také podniky, kroré priamo ohrozujú prírodu. No a ten asi v týchto podnikoch buď chýba, nepracuje efektívne,alebo nie je na to dosť vzdelaný. Keď človek vynájde nejakú metódu,postup, ako neustále postupovať dopredu a pritom neohraozovať naše prirodzené prostredie, tak túto planétu určite čaká ešte veľmi dlhá a pekná budúcnosť.

  5. johanka
    johanka hovorí:

    cus kvak,trvalo udrzatelny rozvoj,zelen, enviromentalna politika….to len aby sa nezabudlo na nase plagaty, co uz je len sucastou komunalnej historie v Malackach. Si pri zdroji informaciam a nic nepodnikneme? Ci len napiseme nejaky clanok, odfotime si efektnu vtaciu budku a pojdeme na Janosika? Kde koncia vsetky nase idealy? V komisii? Vsade na svete si ludia a komunity chrania zelen, lebo vedia, ze je to uz len jedine, co stoji na tomto svete za boj…. este raz ta prosim, si v komisii tak zozen informacie, zalarmujme ludi, skusme nieco uz robit. Dobre miesto pre zivot:)

  6. greenhorn
    greenhorn hovorí:

    Po zhliadnuti smutnej reality na obrazku sa chcem spytat: Co to vlastne je? Kde sa mozem dozvediet podrobne informacie,kto a preco realizuje podobne holoruby? Odkial mam cerpat ako obcan mesta a clovek zijuci uprostred, aspon podla mna, jedinecnej prirody na Zahori informacie!?? Nemaju mat ludia v obcianskej spolocnosti pravo vyjadrit sa?
    Pri patrani po informaciach som na stranke mesta neuspel. Na strankach technologickeho „parku“ Eurovalley som nasiel toto: „Koncepcia ďalej spočíva vo vytvorení komplexného životného prostredia, kde sa harmonicky odohráva výskum, výroba, oddych, rekreácia, bývanie a je všetko vsadené do výnimočného prostredia Záhoria.“ Nazor nech si teda urobi kazdy sam…

  7. Anonymous
    Anonymous hovorí:

    Čo tam po prírode, treba budovať kariéru, mať sa dobre, vyvážať sa na autách a užívať si. Na prirodu dnes nikto nepozerá, až na nejaké skupiny ako Greenpeace atď. Jedno lietadlo denne vypustí do ovzdušia 2tony CO2, myslíš že je možné,
    že prestanú liedalá v dnešnej dobe lietať? Však už pomaly každí druhí človek chodieva na služobné cesty do rôznych kútov sveta.To je normálne škoda, o tom rozprávať.Je to iba otázka času dokedy to matka Zem bude akceptovať, dokedy ju to bude baviť znášať tie naše úlety.Aj Zem prechádza určitým vývojom, milióny rokov bola pokrytá ľadom, teraz podáva ten nejlepší výkon, ale potrebuje aj načerpať novú silu, energiu. Zase sa zatiehne dlhodobým ľadom a snehom, revitalizuje sa. A potom na nej bude zase možný život. To je evolúcia! Treba to brať ako to je. Zemské jadro je podľa mňa ako srdce v človeku, a ropa je ako krv, ktorá vyživuje srdce- jadro. A kto pôjde ako prvý? to bude človek, pretože sa nebude vedieť rychle prispôsobiť zmenám ktoré nastanú.

  8. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    robim to, co je v mojich sucasnych moznostiach a mnoho veci ovplyvnit nedokazem. mozem o nich napisat, mozem ich odfotit, mozem sa o mnohe veci s vami podelit, o co sa aj snazim. nie som ekologicky aktivista, rovnako nie som ani clovek, ktoremu sa nic napaci a uz len len zo zasady je proti vsetkemu.

    moja fotografia nie je aranzovana, nesnazi sa byt len efektna. ale to najlepsie pochopite ked tam pojdete sami. a mozete sa ist rovno aj pozriet ako sa rube nedaleko na mieste buduceho golfoveho ihriska. a kusok odtial sa zase mozete ist pozriet ake obrovske plochy lesa sa rubu pri Stvrtku. A mnoho inych veci o meste a okoli o ktorych sa v malackych PR mediach nedocitate.

    Jediny sposob je viac sa zaujimat o mesto v ktorom zijeme a byt aktivnym zaujimajucim sa obcanom. Aby sme potom o par rokov neboli prekvapeni kdeze nam to tie lesy zmizli a sanca zacitit „prijemnu lesnu vonu“ bude len z kominov swedwoodu.

    je na kazdom jedom z nas ako sa zachovame.

  9. johanka
    johanka hovorí:

    …kvak, podme si sadnut na dva deci vina a vydiskutovat niektore veci. Mam na teba par otazok a tento styl vymeny nazorov mi nevyhovuje.
    Alebo sa stretneme az na prvej jamke? Rad ti budem zbierat lopticky…..

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.