Foto týždňa

img_0088.jpg

Mnohé drobné sakrálne stavby v Malackách prežívajú najmä vďaka záujmu dobrovoľníkov. Na niektoré sa zabúda a postupne sa rozpadávajú priamo pred našimi očami. Na fotografii je kríž na ulici gen. M.R. Štefánika.

Foto: Daniel Košťál

5 komentárov
  1. jozo
    jozo hovorí:

    kazdydensomokolonehochodildoskoly potom navlak a sam vidim ked teraz idm do mesta ako sa rozpada a podla mna je to dost blbe ked sa nevieme postarat aspon o taku malickost ako je tento križ…hold skoda ..
    rad by som sa podakoval aspon tym ktory sa o to aspon snažia

  2. M!ro
    M!ro hovorí:

    Uz som ten kriz nevidel nejaky ten rok, ale pamatam si ho velmi dobre. Najprv byval podobne osarpany ako je teraz, ale potom prislo jeho znovuzrodenie pod vrstvou omietky a nie velmi stastne zvolenej kriklavej zelenej farby. Vtedy ma zarazilo, ze bol natrety cely,vratane postavy JK.

    Mozno by bolo zaujimave zistit, komu teraz patri (alebo este stale rodine Malych?), alebo kto ho vtedy pred par rokmi nechal opravit. A pripadne aj pomoct im ho zrekonstruovat.. Alebo skusime zorganizovat nejaku zbierku?

  3. Martin Marek
    Martin Marek hovorí:

    Ak by ste vedeli, komu patrí, resp. kto sa oň stará, tak prečo nie. Na základnú opravu, ktorá by minimálne zabezpečila, aby sa ďalej nerozpadal, možno nebude treba až tak veľa peňazí. Ak niečo viete, resp. máte záujem niečo podniknúť, môžete mi napísať na martin.marek (zav.) malackepohlady.sk

  4. Daniel
    Daniel hovorí:

    Od tohto kriza byvam len kusok, denno denne okolo neho prechadzam a uz par mesiacov sa nemozem pozerat na to, ako sa postupne rozpadáva…Uz priblizne pred rokom som na to upozornoval a to aj na miestach od ktorych by som ocakaval prislusnu odozvu…. Nic sa vsak neudialo. Mal som Ta asi Martin oslovit skor. Rozhodne som ZA podniknut prislusne kroky k zachrane tohto kriza. Momentalne sa on zrejme nik nestara – aspon som nikoho dlhsiu dobu neregistroval… Mozno by mal dalsie kroky posudit aj historik. Tiez si myslim, ze nebude potrebnych vela financií. Urcite sa nam to spolocne podari!

  5. Gen
    Gen hovorí:

    Ja osobne by som ho nechcel mať pred barákom!
    Dal by som ho skor niekde premiestniť, niekde na viac estetickejšie miesto.

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.